Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αναλυτικός οδηγός για τα οδοντικά εμφυτεύματα

Αναλυτικός οδηγός για τα οδοντικά εμφυτεύματα

Οδοντική εμφυτεύματα: Έχουν σχεδιαστεί για να είναι μια λύση μακράς διαρκείας, παρέχοντας την άνεση, την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα των φυσικών δοντιών.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν μια επαναστατική πρόοδο στην οδοντιατρική τεχνολογία, προσφέροντας μια ανθεκτική και καλαίσθητη λύση για την αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν. Έχουν γίνει δημοφιλής επιλογή τόσο για ασθενείς όσο και για οδοντιάτρους λόγω της λειτουργικότητάς τους και του τρόπου με τον οποίο μιμούνται τα φυσικά δόντια.

 

Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι στύλοι τιτανίου που τοποθετούνται χειρουργικά στο οστό της γνάθου κάτω από τα ούλα, όπου χρησιμεύουν ως οι ρίζες των δοντιών που λείπουν. Μόλις τοποθετηθούν, επιτρέπουν στον οδοντίατρό σας να τοποθετήσει τα ανταλλακτικά δόντια πάνω τους. Το τιτάνιο χρησιμοποιείται λόγω της ισχυρής, ανθεκτικής φύσης του και της ικανότητάς του να συντήκεται με τα οστά, μια διαδικασία γνωστή ως οστεοενσωμάτωση.

Οφέλη των οδοντικών εμφυτευμάτων

Ένα από τα κύρια οφέλη των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι ότι παρέχουν σταθερή υποστήριξη στα τεχνητά δόντια. Οι οδοντοστοιχίες και οι γέφυρες που τοποθετούνται σε εμφυτεύματα δεν θα γλιστρήσουν ούτε θα μετακινηθούν στο στόμα σας – ένα ιδιαίτερα σημαντικό όφελος όταν τρώτε και μιλάτε. Αυτή η ασφαλής εφαρμογή βοηθά τις οδοντοστοιχίες και τις γέφυρες – καθώς και τις μεμονωμένες στεφάνες που τοποθετούνται πάνω από εμφυτεύματα – να αισθάνονται πιο φυσικές από τις συμβατικές γέφυρες ή οδοντοστοιχίες.

Για πολλούς ανθρώπους, οι συνηθισμένες γέφυρες και οδοντοστοιχίες απλά δεν είναι άνετες ή ακόμη και εφικτές, λόγω των επώδυνων σημείων, των κακών ραβδώσεων ή της φίμωσης. Επιπλέον, οι συνηθισμένες γέφυρες πρέπει να στερεώνονται στα δόντια και στις δύο πλευρές του χώρου που αφήνει το δόντι που λείπει. Ένα πλεονέκτημα των εμφυτευμάτων είναι ότι δεν χρειάζεται να προετοιμαστούν ή να γειωθούν γειτονικά δόντια για να κρατήσουν το νέο δόντι/δόντια αντικατάστασης στη θέση τους.

Διαδικασία και φροντίδα

Η λήψη οδοντικών εμφυτευμάτων απαιτεί πολλά βήματα. Το πρώτο είναι η χειρουργική εμφύτευση του στύλου από τιτάνιο στο οστό της γνάθου. Μετά το χειρουργείο, απαιτείται περίοδος επούλωσης για να πραγματοποιηθεί η οστεοενσωμάτωση. Μόλις το εμφύτευμα συνδεθεί με το οστό της γνάθου, ένας μικρός συνδετικός στύλος – που ονομάζεται στήριγμα – προσαρτάται στον στύλο για να συγκρατεί με ασφάλεια το νέο δόντι. Το τελευταίο βήμα είναι η τοποθέτηση του νέου δοντιού (στεφάνης).

Η σωστή στοματική υγιεινή πρέπει να συνεχιστεί μετά τα εμφυτεύματα, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών επισκέψεων στον οδοντίατρο, για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη υγεία και επιτυχία των οδοντικών εμφυτευμάτων. Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια σημαντική επένδυση στη στοματική σας υγεία. Έχουν σχεδιαστεί για να είναι μια λύση μακράς διαρκείας, παρέχοντας την άνεση, την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα των φυσικών δοντιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια προβλήματα υγείας μπορεί να σας οδηγήσουν σε απώλεια δοντιών;

Οδοντικά εμφυτεύματα: Oλοκληρωμένος οδηγός για την αποκατάσταση του χαμόγελου σας

Εξαγωγή φρονιμίτη: Τι να περιμένετε και πώς να αναρρώσετε

ΕΟΟ: Αποκάλυψη των δυσμενών στοιχείων της οδοντιατρικής περίθαλψης των Ελλήνων - Προτάσεις αναβάθμισης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη;

Στοματική υγεία: «Μέσα από τη μελέτη μας, διαπιστώσαμε ότι η θεραπεία της ουλίτιδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού», ανέφεραν οι ερευνητές.

Έχει σημασία αν σας ακούν τα παιδιά σας;

Οικογένεια: Τα παιδιά που δεν φαίνεται να ακούν τους γονείς τους μπορεί να επωφεληθούν από τη συμβολή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Illinois

Tropical Sunset Spritzer: Ένα υπέροχο καλοκαιρινό κοκτέιλ

Tropical Sunset Spritzer: Απολαύστε αυτό το κοκτέιλ καθώς παρακολουθείτε τον ήλιο να βυθίζεται κάτω από τον ορίζοντα και αφήστε την απολαυστική του γεύση να σας μεταφέρει σε έναν τροπικό παράδεισο.

Κορυφαίες επιλογές πρωινού για απώλεια βάρους

Αδυνάτισμα πρωινό: Ένα ισορροπημένο πρωινό μπορεί να ξεκινήσει τον μεταβολισμό σας, να σας κρατήσει χορτάτους περισσότερο και να δώσει έναν υγιή τόνο για την υπόλοιπη ημέρα.

Ευρωεκλογές 2024: Πού ψηφίζω και πόσοι ευρωβουλευτές εκλέγονται;

Ευρωεκλογές 2024: Όσον αφορά το εκλογικό τμήμα που ψηφίζετε, αυτό, καθορίζεται βάσει της διεύθυνσης κατοικίας σας. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η ψηφοφορία μέσω επιστολικής ψήφου από τους συνολικά 202.556 εκλογείς. 

Πώς η άσκηση διατηρεί τον εγκέφαλο υγιή;

Εγκέφαλος άσκηση: Κατανοώντας πώς η άσκηση επηρεάζει διαφορετικά όργανα σε μοριακό επίπεδο, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσαν να προσαρμόσουν πιο αποτελεσματικά τις συστάσεις άσκησης.

Γιατί ο καρδιακός κίνδυνος των γυναικών αυξάνεται μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Τα συμπτώματα των γυναικών κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής είναι πιο πιθανό να περιλαμβάνουν ζάλη, κόπωση και ναυτία, αλλά οι γυναίκες είναι επίσης πιο πιθανό να απορρίψουν τον πόνο στο στήθος ως δυσπεψία ή υπερένταση.

Close Icon