ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αμερικανική Εταιρεία Αιματολογίας: Πώς να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα ενός θρόμβου αίματος

Αμερικανική Εταιρεία Αιματολογίας: Πώς να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα ενός θρόμβου αίματος

Η ευαισθησία ή ο πόνος στο πόδι μπορεί να είναι σύμπτωμα θρόμβου αίματος. Ορισμένα άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβου αίματος.

Αμερικανική Εταιρεία Αιματολογίας: Η επίγνωση των σημείων και των συμπτωμάτων των θρόμβων αίματος μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν θεραπεία εάν τα βιώσουν. Οι θρόμβοι αίματος είναι ημιστερεές συστάδες αίματος που σχηματίζονται σε φλέβες ή αρτηρίες. Ένας θρόμβος αίματος μπορεί να είναι στατικός (γνωστός ως θρόμβος) και να εμποδίζει τη ροή του αίματος. Ή, μπορεί να απελευθερωθεί (γνωστό ως εμβολή) και να ταξιδέψει μέσα από το σώμα.

Σημάδια και συμπτώματα

Η ευαισθησία ή ο πόνος στο πόδι μπορεί να είναι σύμπτωμα θρόμβου αίματος. Ορισμένα άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβου αίματος. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αιματολογίας (ASH), παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει θρόμβους αίματος περιλαμβάνουν: • λήψη αντισυλληπτικών από το στόμα • ακινησία, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μακράς διαμονής στο νοσοκομείο • παχυσαρκία • κάπνισμα • άνω των 60 ετών • οικογενειακό ιστορικό θρόμβων αίματος • εγκυμοσύνη • προηγούμενη τοποθέτηση κεντρικής γραμμής • ορισμένοι καρκίνοι • τραύμα • χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες • Διαβήτης

Τα άτομα που κινδυνεύουν να αναπτύξουν θρόμβους αίματος πρέπει να γνωρίζουν τα σχετικά σημεία και συμπτώματα.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αιματολογίας, τα συμπτώματα ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του θρόμβου.

Συμπτώματα  βαθιάς φλεβικής θρόμβωσης

Η βαθιά φλεβική θρόμβωση (DVT) είναι ένας θρόμβος που εμφανίζεται συνήθως σε μια κύρια φλέβα στο πόδι, αλλά μπορεί επίσης να αναπτυχθεί στη λεκάνη ή τον βραχίονα. Η DVT ενδέχεται να μην προκαλεί συμπτώματα, αλλά εάν εμφανιστούν συμπτώματα, μπορεί να περιλαμβάνουν: • ζεστασιά στο σημείο του θρόμβου • ευαισθησία ή πόνο στο προσβεβλημένο πόδι ή βραχίονα • πρήξιμο στο προσβεβλημένο πόδι και το πόδι ή το μπράτσο και το χέρι • το δέρμα γίνεται κόκκινο ή μοβ

Τα συμπτώματα είναι συχνά τοπικά στον θρόμβο αίματος και επηρεάζουν μόνο ένα χέρι ή πόδι. Η Εθνική Εταιρεία θρόμβωσης προσθέτει ότι ο πόνος ή η ταλαιπωρία αυτού του τύπου θρόμβου αίματος μπορεί να είναι παρόμοια με την αίσθηση ενός τραβηγμένου μυός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Παράγοντες αύξησης του κινδύνου ανάπτυξης θρόμβων αίματος

Οι ΗΠΑ προτείνουν «παύση» για το εμβόλιο Johnson & Johnson για περισσότερες από 6 αναφορές θρόμβων

Πως μπορεί ένα εμβόλιο για την COVΙD να προκαλεί θρομβώσεις;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο κορωνοϊός μπορεί να καταστρέψει μια ελπιδοφόρα τουριστική σεζόν στο Έβερεστ

Η εκκένωση ασθενών αναρριχητών από τις απομακρυσμένες κορυφές αποτελεί μείζονα διοικητική πρόκληση. «Είμαστε πολύ φοβισμένοι, υπάρχουν πολλές φήμες και δεν ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει», δήλωσε ο Harshvardhan Joshi, ένας Ινδός ορειβάτης που ελπίζει να φθάσει στην κορυφή του Έβερεστ. «Τι γίνεται αν κάποιος δείξει συμπτώματα αφού φτάσει σε ψηλότερο σημείο;»

Οι πυρηνικές αντιδράσεις συνεχίζονται στα λιωμένα πυρηνικά καύσιμα του Τσερνόμπιλ

Τσερνόμπιλ: Όταν ο αντιδραστήρας 4 του Τσερνόμπιλ εξερράγη πριν από 35 χρόνια, τα πυρηνικά καύσιμα έλιωσαν, διαπέρασαν τον ατσάλινο πυθμένα και χύθηκαν στα τσιμεντένια υπόγεια του εργοστασίου, όπου σχημάτισαν ένα ασυνήθιστο αμάλγαμα μαζί με τις λιωμένες ράβδους ελέγχου και την άμμο που χύθηκε στο σημείο για να σβήσει την πυρκαγιά. Η στερεοποιημένη «λάβα» είναι γνωστή ως κόριο, ένα υλικό που μοιάζει με τσιμέντο αλλά είναι άκρως ραδιενεργό και εκπέμπει επικίνδυνα νετρόνια από τη διάσπαση ισοτόπων ουρανίου.

Οι ξηροί καρποί κάνουν καλό στην καρδιά σας

Ξηροί καρποί Καρδιά Οφέλη: Η κατανάλωση ξηρών καρπών ακόμη και μερικές φορές την εβδομάδα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Κατάθλιψη: Τρεις τεχνικές αυτοβοήθειας

Κατάθλιψη Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Η κατάθλιψη είναι μια διαταραχή της ψυχικής υγείας που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού. Η παρούσα υγειονομική κρίση ενδέχεται να δυσχεράνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε μερικές ιδέες αυτοβοήθειας προκειμένου να ανακουφίσετε τα συμπτώματα. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό πως αναγνωρίζετε πως η κατάθλιψη είναι θεραπεύσιμη, όταν παρέχετε στον εαυτό σας το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον. Επικοινωνήστε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να συζητήσετε για ό,τι σας ανησυχεί.

Σεξουαλική ζωή : Έτσι επηρεάζει η ασθένεια Peyronie

Σεξουαλική ζωή : Η νόσος του Peyronie είναι όταν σχηματίζονται πλάκες (ιστός ουλής) κάτω από το δέρμα του πέους και προκαλούν κάμψη. Η διαβίωση με αυτήν την κατάσταση συχνά περιλαμβάνει πόνο και αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία που μπορούν να επηρεάσουν την προσωπική οικειότητα, τις σχέσεις σας και την ψυχική υγεία.

Ψυχική υγεία : Μάθετε τι είναι το νευρικό γέλιο

Ψυχική υγεία : Βρίσκεστε σε μια τεταμένη κατάσταση και ξαφνικά αισθάνεστε μια υπερβολικά ισχυρή ώθηση να γελάσετε. Μην ανησυχείτε, δεν είστε τρελοί για αυτό - είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται νευρικό γέλιο.