ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αλλεργία: Ποιες ώρες της ημέρας τα επίπεδα της γύρης είναι σε χαμηλότερα επίπεδα;

Αλλεργία: Ποιες ώρες της ημέρας τα επίπεδα της γύρης είναι σε χαμηλότερα επίπεδα;

Αλλεργία: Όσον αφορά τις αλλεργίες στη γύρη, δεν υπάρχουν μόνο κακές μέρες και κακές εποχές, αλλά οι ειδικοί με τη σωστή τεχνολογία μπορούν πλέον να αναλύουν τον αριθμό της γύρης ανά ώρα. 

Όσον αφορά τις αλλεργίες στη γύρη, δεν υπάρχουν μόνο κακές μέρες και κακές εποχές, αλλά οι ειδικοί με τη σωστή τεχνολογία μπορούν πλέον να αναλύουν τον αριθμό της γύρης ανά ώρα. Συγκεκριμένα, ο αριθμός της γύρης είναι χαμηλότερος μεταξύ 4 το πρωί και το μεσημέρι, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που έγινε στη Γεωργία. Είναι υψηλότερα μεταξύ 2 μ.μ. και 9 μ.μ.

Αντιμετώπιση των αλλεργιών

Ενώ οι ειδικοί παρακολουθούν τα επίπεδα γύρης εδώ και πολλά χρόνια για να τα κατανοήσουν καλύτερα και να συμβουλεύσουν τους ασθενείς, συνήθως μετρούν τις μετρήσεις για μια περίοδο 24 ωρών, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Stanley Fineman, αλλεργιολόγος με Αλλεργίες και Άσθμα στην Ατλάντα.

Για τη νέα μελέτη, η ομάδα του και οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Emory στην Ατλάντα χρησιμοποίησαν τεχνολογία απεικόνισης για τη μέτρηση της γύρης σε πραγματικό χρόνο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι υψηλότερες μετρήσεις φαινόταν να ευθυγραμμίζονται με την αύξηση της θερμοκρασίας. «Τώρα έχουμε κάποια δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και μπορούμε να πούμε στους ασθενείς εάν είναι αλλεργικοί και θέλουν να κάνουν υπαίθριες δραστηριότητες, θα πρέπει πραγματικά να το κάνουν νωρίς το πρωί», είπε ο Fineman.

Η ερευνητική ομάδα παρακολούθησε ωριαία επίπεδα γύρης σε τρεις περιοχές της Ατλάντα για μια εβδομάδα τον Μάρτιο του 2021. Υπολόγισε τις μέσες συγκεντρώσεις γύρης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για να μειώσει τις καθημερινές διακυμάνσεις που προκαλούνται από τις καιρικές αλλαγές. Οι τάσεις θέρμανσης στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της κλιματικής αλλαγής προκάλεσαν αύξηση του αριθμού της γύρης νωρίτερα μέσα στο έτος από ό,τι στο παρελθόν. Τα φυτά τείνουν να απελευθερώνουν περισσότερη γύρη όταν η θερμοκρασία είναι υψηλότερη.

Ο Fineman είπε ότι οι συγκεκριμένες συμβουλές θα εξακολουθούν να διαφέρουν ανάλογα με τον ασθενή, αλλά κάποιος με σοβαρή αλλεργία στη γύρη την άνοιξη θα πρέπει να κάνει οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα νωρίς το πρωί. Η έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που γνώριζαν οι αλλεργιολόγοι για τον αριθμό της γύρης που ποικίλλει κατά τη διάρκεια της ημέρας, δήλωσε ο Δρ Payel Gupta, ιατρικός διευθυντής του LifeMD στη Νέα Υόρκη. Δεν συμμετείχε στη μελέτη, αλλά επανεξέτασε τα ευρήματα.

Είναι επίσης αλήθεια ότι οι καιρικές διακυμάνσεις, εκτός από την αύξηση της θερμοκρασίας, μπορούν να μεταδώσουν τη γύρη με διαφορετικούς τρόπους, είπε ο Gupta. Για παράδειγμα, οι μέρες με αέρα διασκορπίζουν περισσότερη γύρη, ενώ η δυνατή βροχή μπορεί να σηκώσει τη γύρη του γρασιδιού από το έδαφος. «Είμαι σίγουρη ότι είδαν πολλές διαφοροποιήσεις ανάλογα με την ημέρα», είπε. «Θα ήθελα να δω ακόμα περισσότερα δεδομένα για όλους τους μικρούς παράγοντες που μπορεί να έπαιξαν ρόλο».

Το να γνωρίζουν πότε οι τιμές γύρης είναι υψηλότερες μπορεί να είναι χρήσιμο για όσους υποφέρουν από αλλεργία που θέλουν να αφήνουν τα παράθυρά τους ανοιχτά κατά καιρούς ή να ασκούνται έξω, είπε ο Gupta. “Πάντα λέω [τους ασθενείς], εάν πρόκειται να κάνουν γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους, ελέγξτε τον αριθμό της γύρης”, είπε ο Gupta. «Αυτό θα ήταν χρήσιμο για τους ανθρώπους να πουν, «Εντάξει, θα προσπαθήσω να γυμνάζομαι αυτές τις ώρες σε αντίθεση με αυτές τις ώρες».

Κατά τη διάρκεια της περιόδου γύρης, είναι απαραίτητο για εκείνους με αλλεργίες που περνούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους να καθαριστούν όταν μπουν μέσα, να πλένουν το πρόσωπο και τα χέρια τους, να αφαιρούν τα παπούτσια τους για να αποφύγουν την παρακολούθηση της γύρης μέσα και να αλλάζουν τα ρούχα τους, συμβούλεψε ο Gupta. Προτείνει επίσης το λούσιμο των μαλλιών πριν τον ύπνο.

Η Gupta θα μπορούσε να δει το πλεονέκτημα της μεταφοράς αυτής της τεχνολογίας σε κάτι που είναι φιλικό προς το χρήστη. «Αν μπορούσατε να μεταφέρετε αυτές τις πληροφορίες σε μια εφαρμογή, τότε είναι πολύ ωραίο γιατί έτσι έχετε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες», είπε.

Για όσους χρειάζονται κάτι περισσότερο, η φαρμακευτική αγωγή χωρίς ιατρική συνταγή μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά είναι ωφέλιμο να λάβετε συμβουλές από έναν επαγγελματία για το πώς να το χρησιμοποιήσετε καλύτερα, πρόσθεσε ο Gupta. «Πολλές από τις συμβουλές που κάνουμε ως αλλεργιολόγος είναι απλώς να τροποποιούμε τον τρόπο με τον οποίο κάποιος χρησιμοποιεί τα φάρμακα που έχει ήδη στο σπίτι του», είπε.

Όταν κάποιος έχει δοκιμάσει τα πάντα και δεν έχει ανακουφιστεί, η ανοσοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει. Αυτό μπορεί να σημαίνει βολές για μια σειρά περιβαλλοντικών αλλεργιογόνων. Για μερικούς, μπορεί να είναι εγκεκριμένα από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ δισκία, τα οποία είναι διαθέσιμα τόσο για τα ακάρεα σκόνης όσο και για τις αλλεργίες στο γρασίδι.

«Τα εμβόλια αλλεργίας και τα δισκία αλλεργίας πραγματικά βοηθούν τους ασθενείς», είπε ο Gupta. “Με ταμπλέτες, μπορείτε να το κάνετε από το σπίτι σας σε αντίθεση με το να πρέπει να πάτε στο ιατρείο του αλλεργιολόγο, επομένως το κάνει να αισθάνεται λιγότερο δυσκίνητο. Δεν νομίζω ότι όλοι οι ασθενείς γνωρίζουν ότι υπάρχει αυτή η επιλογή.” Για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που έχουν, οι ασθενείς θα πρέπει πρώτα να επισκεφτούν έναν αλλεργιολόγο και να υποβληθούν σε εξετάσεις για να προσδιορίσουν τι τους επηρεάζει, συμβουλεύει η Fineman. «Τότε μπορούν να καταλήξουν σε ένα σχέδιο θεραπείας», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μη συνταγογραφούμενα αντιισταμινικά αυξάνουν τον κίνδυνο υπερβολικής δόσης

Ετοιμαστείτε για τις φθινοπωρινές αλλεργίες

Αναισθησία Αναισθησιολόγοι - Δέκα ερωτήσεις με απαντήσεις

Μελέτη δείχνει ότι η αλλεργική ρινίτιδα μεταξύ των μαθητών οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα άσθματος από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πολλές εκδηλώσεις της μακράς COVID

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την πιθανότητα ότι οι μηχανισμοί της μακράς COVID μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των ατόμων με βάση μια συλλογή βασικών παραγόντων κινδύνου. Υπό αυτό το πρίσμα, οι μελέτες κλινικής έρευνας, όπως η " Έρευνα της COVID για την ενίσχυση της ανάκαμψης (RECOVER)" του Εθνικού Ιδρύματος Υγείας NIH, θα πρέπει πιθανώς να καθορίσουν υπο-ομάδες στις προσπάθειές τους να προσδιορίσουν υποψήφια θεραπευτικά μέσα.

Ποιο χρώμα πιπεριάς είναι το πιο υγιεινό;

Πιπεριές: Οι κόκκινες, πράσινες, κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές έχουν παρόμοια περιεκτικότητα σε μακροθρεπτικά συστατικά και όλες αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.

Η χαμηλή μόρφωση συνδέεται με την κακή ψυχική υγεία

Αναλφαβητισμός: Το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να έχει ελάχιστο ή καθόλου αλφαβητισμό. Η μελέτη διαπιστώνει ότι είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας όπως η μοναξιά, η κατάθλιψη και το άγχος.