Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αλκοόλ: Πώς σχετίζεται η κατανάλωση αλκοόλ με τον καρκίνο;

Αλκοόλ: Πώς σχετίζεται η κατανάλωση αλκοόλ με τον καρκίνο;

Αλκοόλ: Η επίγνωση της σχέσης μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου είναι γενικά χαμηλή, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η επίγνωση της σχέσης μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου είναι γενικά χαμηλή, σύμφωνα με μια μελέτη. Ο Andrew B. Seidenberg, Ph.D., M.P.H., από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου στο Bethesda του Μέριλαντ και οι συνεργάτες του ανέλυσαν δεδομένα από την Έρευνα Εθνικών Τάσεων 2020 Health Information Information 5 Κύκλος 4 για να εκτιμήσουν την επίγνωση της σχέσης αλκοόλ-καρκίνου ανά τύπο ποτού.

Σχετίζεται τελικά το αλκοόλ με την ανάπτυξη των ποσοστών του καρκίνου;

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επίγνωση της σχέσης αλκοόλ-καρκίνου ήταν υψηλότερη για το ποτό ακολουθούμενο από την μπύρα και το κρασί (31,2, 24,9 και 20,3 τοις εκατό, αντίστοιχα). Περισσότεροι ενήλικες στις ΗΠΑ πίστευαν ότι το κρασί έναντι της μπύρας και το ποτό μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου (10,3 τοις εκατό έναντι 2,2 και 1,7 τοις εκατό, αντίστοιχα). Περισσότερο από το 50 τοις εκατό των ενηλίκων των ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν πώς αυτά τα ποτά επηρέασαν τον κίνδυνο καρκίνου.

Οι προσαρμοσμένες προβλεπόμενες πιθανότητες συνειδητοποίησης της σχέσης αλκοόλ-καρκίνου αυξήθηκαν για τους ενήλικες των ΗΠΑ που πιστεύουν ότι τα αλκοολούχα ποτά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου (58,6, 52,4 και 59,4 τοις εκατό για το κρασί, την μπύρα και το ποτό, αντίστοιχα) σε σύγκριση με εκείνους που δεν ήταν σίγουροι ( 6,0, 8,6 και 13,2 τοις εκατό, αντίστοιχα) ή πίστευαν ότι τα αλκοολούχα ποτά μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου (16,2, 21,6 και 23,8 τοις εκατό, αντίστοιχα) ή δεν είχαν καμία επίδραση στον κίνδυνο καρδιακής νόσου (10,2, 12,0 και 16,9 τοις εκατό, αντίστοιχα).

«Όλοι οι τύποι αλκοολούχων ποτών, συμπεριλαμβανομένου του κρασιού, αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς σε δήλωση. «Τα ευρήματα αυτής της μελέτης υπογραμμίζουν την ανάγκη ανάπτυξης παρεμβάσεων για την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους καρκίνου από τη χρήση αλκοόλ, ιδιαίτερα στο επικρατούν πλαίσιο του εθνικού διαλόγου σχετικά με τα υποτιθέμενα οφέλη του κρασιού για την υγεία της καρδιάς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βελτίωση του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου μετά την πανδημία

Πώς μπορεί το μελάνωμα να σχετίζεται με τον καρκίνο του προστάτη;

Νέα μέθοδος για τη διενέργεια υγρής βιοψίας για τον καρκίνο του ήπατος

Η σωστή φροντίδα των ασθενών με καρκίνο αυξάνει τις πιθανότητες για την καταπολέμησή του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αιτίες και παράγοντες της παραγωγής γάλακτος σε γυναίκες χωρίς εγκυμοσύνη

Μητρικό γάλα: Το φαινόμενο, γνωστό ως γαλακτόρροια, μπορεί να συμβεί λόγω διάφορων υποκείμενων αιτίων, τα οποία σχετίζονται με ορμονικές ανισορροπίες ή άλλες ιατρικές καταστάσεις.

Οφέλη και τροφές που περιέχουν αυτή τη NMN

NMN: Η NMN είναι μια φυσική ένωση που παίζει κρίσιμο ρόλο στην παραγωγή της NAD+, ενός συνενζύμου που είναι απαραίτητο για τον ενεργειακό μεταβολισμό, την επιδιόρθωση του DNA και τη λειτουργία των κυττάρων.

Η θεραπευτική δύναμη της συντροφιάς των ζώων

Ζώα ψυχική υγεία: Η θεραπεία με ζώα, γνωστή και ως θεραπεία με κατοικίδια ή θεραπεία με ζώα, έχει αναγνωριστεί ως ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας και της συνολικής ευημερίας.

Εντυπωσιακή ανακάλυψη: Αιματολογική εξέταση ανιχνεύει πάνω από 50 καρκίνους

Εντυπωσιακή ανακάλυψη: Πρόσφατες εξελίξεις στη διάγνωση ιατρικών παθήσεων έχουν οδηγήσει σε μια επαναστατική μελέτη που υποστηρίζει ότι μια απλή αιματολογική εξέταση μπορεί ενδεχομένως να ανιχνεύσει περισσότερους από 50 τύπους καρκίνου.

Brain freeze: Ο ξαφνικός πόνος από κρύα τρόφιμα και ποτά

Brain freeze: Το "brain freeze" ή αλλιώς παγωκεφαλιά, γνωστό και ως σφηνοπαλατινική γαγγλιονευραλγία στην ιατρική, είναι ένας ξαφνικός και οξύς πόνος στο μέτωπο που συνήθως εμφανίζεται μετά την κατανάλωση κάτι πολύ κρύου, όπως παγωτό ή ένα παγωμένο ποτό.

Close Icon