ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αλκοόλ: Πώς σχετίζεται η κατανάλωση αλκοόλ με τον καρκίνο;

Αλκοόλ: Πώς σχετίζεται η κατανάλωση αλκοόλ με τον καρκίνο;

Αλκοόλ: Η επίγνωση της σχέσης μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου είναι γενικά χαμηλή, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η επίγνωση της σχέσης μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου είναι γενικά χαμηλή, σύμφωνα με μια μελέτη. Ο Andrew B. Seidenberg, Ph.D., M.P.H., από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου στο Bethesda του Μέριλαντ και οι συνεργάτες του ανέλυσαν δεδομένα από την Έρευνα Εθνικών Τάσεων 2020 Health Information Information 5 Κύκλος 4 για να εκτιμήσουν την επίγνωση της σχέσης αλκοόλ-καρκίνου ανά τύπο ποτού.

Σχετίζεται τελικά το αλκοόλ με την ανάπτυξη των ποσοστών του καρκίνου;

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επίγνωση της σχέσης αλκοόλ-καρκίνου ήταν υψηλότερη για το ποτό ακολουθούμενο από την μπύρα και το κρασί (31,2, 24,9 και 20,3 τοις εκατό, αντίστοιχα). Περισσότεροι ενήλικες στις ΗΠΑ πίστευαν ότι το κρασί έναντι της μπύρας και το ποτό μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου (10,3 τοις εκατό έναντι 2,2 και 1,7 τοις εκατό, αντίστοιχα). Περισσότερο από το 50 τοις εκατό των ενηλίκων των ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν πώς αυτά τα ποτά επηρέασαν τον κίνδυνο καρκίνου.

Οι προσαρμοσμένες προβλεπόμενες πιθανότητες συνειδητοποίησης της σχέσης αλκοόλ-καρκίνου αυξήθηκαν για τους ενήλικες των ΗΠΑ που πιστεύουν ότι τα αλκοολούχα ποτά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου (58,6, 52,4 και 59,4 τοις εκατό για το κρασί, την μπύρα και το ποτό, αντίστοιχα) σε σύγκριση με εκείνους που δεν ήταν σίγουροι ( 6,0, 8,6 και 13,2 τοις εκατό, αντίστοιχα) ή πίστευαν ότι τα αλκοολούχα ποτά μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου (16,2, 21,6 και 23,8 τοις εκατό, αντίστοιχα) ή δεν είχαν καμία επίδραση στον κίνδυνο καρδιακής νόσου (10,2, 12,0 και 16,9 τοις εκατό, αντίστοιχα).

«Όλοι οι τύποι αλκοολούχων ποτών, συμπεριλαμβανομένου του κρασιού, αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς σε δήλωση. «Τα ευρήματα αυτής της μελέτης υπογραμμίζουν την ανάγκη ανάπτυξης παρεμβάσεων για την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους καρκίνου από τη χρήση αλκοόλ, ιδιαίτερα στο επικρατούν πλαίσιο του εθνικού διαλόγου σχετικά με τα υποτιθέμενα οφέλη του κρασιού για την υγεία της καρδιάς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βελτίωση του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου μετά την πανδημία

Πώς μπορεί το μελάνωμα να σχετίζεται με τον καρκίνο του προστάτη;

Νέα μέθοδος για τη διενέργεια υγρής βιοψίας για τον καρκίνο του ήπατος

Η σωστή φροντίδα των ασθενών με καρκίνο αυξάνει τις πιθανότητες για την καταπολέμησή του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προστατέψτε την οικογένειά σας από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Εδώ προσφέρονται μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας, την αναγνώριση της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τη θεραπεία ενός ατόμου που έχει δηλητηριαστεί με το αέριο.

Γιατί πρήζονται τα άκρα μας;

Οίδημα: Τα συμπτώματα του οιδήματος μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση του μεγέθους ή πρήξιμο του ιστού.

Η κατανάλωση ψαριών προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία μας

Ψάρια: Η βιταμίνη D είναι μια θρεπτική ουσία που λειτουργεί σαν στεροειδής ορμόνη στο σώμα, ενώ τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη λειτουργία του σώματος και του εγκεφάλου και συνδέονται στενά με τον μειωμένο κίνδυνο πολλών ασθενειών.