ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αλκοόλ: Πώς οι έφηβοι μαθαίνουν στην κατανάλωση αλκοόλ;

Αλκοόλ: Πώς οι έφηβοι μαθαίνουν στην κατανάλωση αλκοόλ;

Αλκοόλ: Οι έφηβοι των οποίων οι γονείς καταναλώνουν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσουν οι ίδιοι αλκοόλ σε σύγκριση με εκείνους των οποίων οι γονείς δεν εμπλέκονται σε τέτοια συμπεριφορά.

Μια πρόσφατη μελέτη έριξε φως στην ανησυχητική σχέση μεταξύ της υπερβολικής κατανάλωσης οινοπνεύματος από τους γονείς και της πιθανότητας οι έφηβοί τους να συμμετάσχουν επίσης στην κατανάλωση αλκοόλ. Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τον ευρύτερο αντίκτυπο της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ στη δυναμική της οικογένειας και τη σημασία της αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος. Ακολουθούν βασικές πληροφορίες από τη μελέτη:

Αλκοόλ στην εφηβεία

1. Γονική επιρροή στο ποτό των εφήβων: Οι έφηβοι των οποίων οι γονείς καταναλώνουν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσουν οι ίδιοι αλκοόλ σε σύγκριση με εκείνους των οποίων οι γονείς δεν εμπλέκονται σε τέτοια συμπεριφορά. Αυτό το εύρημα υπογραμμίζει τη σημαντική επιρροή που έχουν οι ενέργειες των γονιών στις επιλογές των παιδιών τους, ιδιαίτερα όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ.

2. Συνέπειες του ποτού ανηλίκων: Η κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και συνέπειες για τους εφήβους. Συνδέεται με κοινωνικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων στο σχολείο, προβλημάτων μνήμης και αυξημένης πιθανότητας χρήσης άλλων ουσιών. Η αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ευημερίας και των μελλοντικών προοπτικών των εφήβων.

3. Θάνατοι που σχετίζονται με το αλκοόλ: Η υπερβολική χρήση αλκοόλ είναι μια σημαντική ανησυχία για τη δημόσια υγεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμβάλλοντας σε περίπου 140.000 θανάτους ετησίως. Αυτό περιλαμβάνει περίπου 4.000 θανάτους μεταξύ ατόμων ηλικίας κάτω των 21 ετών. Αυτές οι στατιστικές υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της κατάχρησης αλκοόλ, ειδικά μεταξύ των νέων.

4. Προσβασιμότητα και διαθεσιμότητα: Η ευκολία πρόσβασης και η οικονομική προσιτότητα του αλκοόλ συμβάλλουν στο πρόβλημα της κατανάλωσης οινοπνεύματος ανηλίκων. Οι αλλαγές στη νομοθεσία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 έκαναν το ποτό πιο προσιτό, επιδεινώνοντας περαιτέρω το ζήτημα. Οι στρατηγικές για την καταπολέμηση του εθισμού στο αλκοόλ πρέπει να περιλαμβάνουν μέτρα για την αύξηση των τιμών και των φόρων στο αλκοόλ και τον περιορισμό της διαθεσιμότητάς του.

5. Παραλληλισμοί με τον έλεγχο του καπνού: Παρόμοιες στρατηγικές που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του εθισμού στον καπνό μπορούν να εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση του εθισμού στο αλκοόλ. Αυτές οι στρατηγικές περιλαμβάνουν αυξήσεις τιμών, φορολογία και περιορισμούς στη διαθεσιμότητα. Οι γονείς μπορούν επίσης να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο μειώνοντας τη διαθεσιμότητα αλκοόλ στα σπίτια τους και αποφεύγοντας να το παρέχουν σε άτομα κάτω από τη νόμιμη ηλικία κατανάλωσης.

6. Συμμετοχή της Κοινότητας: Οι γονείς μπορούν να υποστηρίξουν πολιτικές στις κοινότητές τους που στοχεύουν στη μείωση της διαθεσιμότητας αλκοόλ. Τέτοιες πολιτικές όχι μόνο βοηθούν στην καταπολέμηση της υπερβολικής κατανάλωσης οινοπνεύματος αλλά συμβάλλουν επίσης στη συνολική ευημερία της κοινότητας. Κάνοντας λιγότερο προσβάσιμο το αλκοόλ, μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους.

Τα ευρήματα της μελέτης υπογραμμίζουν την ανάγκη για ολοκληρωμένες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κατάχρησης αλκοόλ, ιδιαίτερα μεταξύ των εφήβων. Οι γονείς, οι επαγγελματίες υγείας και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν όλοι ρόλο να διαδραματίσουν στην εφαρμογή στρατηγικών που αποθαρρύνουν την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και προωθούν την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. Οι εκστρατείες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους γονείς να κατανοήσουν τις εκτεταμένες συνέπειες των δικών τους συμπεριφορών κατανάλωσης αλκοόλ στις επιλογές των παιδιών τους.

Συμπερασματικά, η αντιμετώπιση του ζητήματος της κατάχρησης αλκοόλ και της κατανάλωσης οινοπνεύματος ανηλίκων απαιτεί μια πολύπλευρη προσέγγιση που περιλαμβάνει τη γονική μέριμνα, τις κοινοτικές πολιτικές και παρεμβάσεις στη δημόσια υγεία. Με τη συνεργασία, είναι δυνατό να μειωθεί η βλάβη που προκαλείται από την υπερβολική χρήση αλκοόλ και να δημιουργηθούν υγιέστερα περιβάλλοντα για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν οι νέοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καρδιακές αρρυθμίες: Τι προκαλούν και πώς αντιμετωπίζονται;

Πώς τα κοινωνικά προβλήματα επηρεάζουν την σεξουαλική μας ζωή;

4 καταστάσεις που προκαλούν νυχτερινές εφιδρώσεις

Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να σημαίνει ένα πιο υγιές ήπαρ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα διαμορφωθεί το επίδομα ανεργίας;

Η κ. Μιχαηλίδου πρότεινε μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση όπου τα άτομα μπορούν να λαμβάνουν υψηλότερο ποσοστό του συνολικού τους επιδόματος κατά την είσοδο στην ανεργία, το οποίο σταδιακά μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Η βιοποικιλότητα των βακτηρίων του εντέρου σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά

Η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη ποικιλομορφία της Segatella οφείλεται κυρίως στις συχνές αλλαγές συντρόφου. Είναι ενδιαφέρον ότι η απροστάτευτη πρωκτική επαφή και το στοματικό σεξ ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες, αλλά με μικρότερη επιρροή.

Μαϊντανός: Φρεσκάδα για το στόμα και την αναπνοή

Μαϊντανός: Με τις αντισηπτικές του ιδιότητες και την υπέροχη γεύση του, ο μαϊντανός μπορεί να γίνει ο καθημερινός σου σύμμαχος για ένα λαμπερό χαμόγελο και μια φρέσκια αναπνοή.

Κλινικές δοκιμές δοκιμάζουν συνδυαστική θεραπεία με αντισώματα σε ενήλικες με προχωρημένο καρκίνο

"Το CS1002 σε συνδυασμό με το CS1003 είχε διαχειρίσιμο προφίλ ασφάλειας σε ένα ευρύ φάσμα δόσεων και έδειξε πολλά υποσχόμενες αντικαρκινικές δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα δόσης CS1002 όταν συνδυάστηκε με το CS1003", έγραψαν οι ερευνητές. "Αυτό υποστηρίζει περαιτέρω αξιολόγηση του CS1002 σε συνδυασμό με το CS1003 για τη θεραπεία συμπαγών όγκων."