Επιστημονικά Νέα

Αλκοολισμός: Ποια η διαφορά του αλκοολισμού και της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ;

Αλκοολισμός: Ποια η διαφορά του αλκοολισμού και της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ;

Αλκοολισμός: Το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Αλκοόλ και τον Αλκοολισμό στις ΗΠΑ, έχει ορίσει την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ως όταν ένα άτομο ακολουθεί ένα μοτίβο μεγάλης ποσότητας κατανάλωσης αλκοόλ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

Ο εθισμός στο αλκοόλ είναι επιβλαβής από κάθε άποψη. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι υπάρχουν δύο είδη επιβλαβoύς κατανάλωσης αλκοόλ; Το πρώτο είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το δεύτερο είναι ο αλκοολισμός. Ας μάθουμε τον αντίκτυπο που έχουν στην υγεία μας. Το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Αλκοόλ και τον Αλκοολισμό στις ΗΠΑ, έχει ορίσει την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ως όταν ένα άτομο ακολουθεί ένα μοτίβο μεγάλης ποσότητας κατανάλωσης αλκοόλ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό το μοτίβο μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα στο 0,08 τοις εκατό ή ακόμα και υψηλότερα. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ορίζεται διαφορετικά για τους άνδρες και τις γυναίκες. Για τους άνδρες, είναι όταν καταναλώνουν πέντε ποτά ή περισσότερα σε δύο ώρες και για τις γυναίκες, είναι όταν καταναλώνουν τέσσερα ποτά ή περισσότερα. 

Τι είναι ο Αλκοολισμός;

Σε αντίθεση με την υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο αλκοολισμός από τις παραμέτρους ενός συγκεκριμένου αριθμού ποτών. Ο αλκοολισμός καθορίζεται από την ανοχή ενός ατόμου στο αλκοόλ και από το εάν το άτομο είναι σε θέση να ελέγξει τον αριθμό των ποτών του ή να σταματήσει να πίνει. Εάν καταναλώνετε υπερβολικά ποτά περιστασιακά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε εθισμό στο αλκοόλ. Η υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος κατανοείται καλύτερα ως συμπεριφορά, όχι ως κατάσταση ψυχικής υγείας. Αλλά αν πίνετε υπερβολικά ποτά σε τακτική βάση, μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξετε AUD. 

Μην κάνετε λάθος, ο αλκοολισμός μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ δεν είναι ποτέ καλή για την υγεία και επίσης δεν συνιστάται. Ακολουθούν ορισμένα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν από τον αλκοολισμό: οισοφάγος, ήπαρ, μαστός, κόλον ή ορθό, καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνοι του στόματος, υψηλή αρτηριακή πίεση, ακανόνιστος καρδιακός παλμός και τέντωμα του καρδιακού μυός, ηπατικές παθήσεις, όπως λιπώδες ήπαρ , φλεγμονή του ήπατος και μη αναστρέψιμες ηπατικές ουλές, παγκρεατίτιδα ή φλεγμονή στο πάγκρεας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς το αλκοόλ επηρεάζει την ψυχική μας διάθεση;

Τροφές για να καθαρίσετε το συκώτι σας αυτό το καλοκαίρι

Πώς να αποφύγετε την υπερκατανάλωση αλκοόλ το καλοκαίρι;

Μπορεί το αλκοόλ να προστατέψει από την παχυσαρκία και τον διαβήτη;

Ποια καλοκαιρινά cocktails είναι τα πιο δημοφιλή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιστήμονες ανέπτυξαν σκεύασμα για την απώλεια βάρους που ξεγελά τους μύες ώστε να νομίζουν ότι εργάζονται σκληρά

Η ίδια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις και το Πανεπιστήμιο του Σεντ Λούις είχε δείξει προηγουμένως σε μια δοκιμή σε ποντίκια ότι το φάρμακό τους αύξησε την αντοχή των ποντικιών, τα οποία μπόρεσαν να τρέξουν για 70 % περισσότερο και 45 % μακρύτερα σε σύγκριση με εκείνα που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Η υπέρταση στην εφηβεία προμηνύει προβλήματα

Αρτηριακή πίεση: Η η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της έγκαιρης αναγνώρισης και παρέμβασης για την υψηλή αρτηριακή πίεση στους εφήβους, μειώνοντας δυνητικά τους μακροπρόθεσμους καρδιαγγειακούς κινδύνους τους.

Γενετικές σχέσεις μεταξύ της σχιζοφρένειας και της καρδιαγγειακής νόσου

Καρδιά σχιζοφρένεια: Η μελέτη αποκάλυψε γενετική επικάλυψη μεταξύ παραγόντων κινδύνου σχιζοφρένειας και καρδιαγγειακής νόσου (CVD), ιδιαίτερα του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και του καπνίσματος.

Επιστήμονες ανακαλύπτουν πιθανό νέο στόχο για τη θεραπεία της εξουθενωτικής δερματικής νόσου Hidradenitis Suppurativa

"Μεγάλο μέρος της έρευνας που διεξάγουμε εδώ στο εργαστήριο Fletcher επικεντρώνεται στη βελτίωση της κατανόησης αυτής της εξουθενωτικής νόσου και στον εντοπισμό πιθανών νέων θεραπευτικών επιλογών. Ελπίζουμε ότι αυτή η μελέτη μπορεί να παρακινήσει περαιτέρω κλινικές έρευνες σχετικά με την καταλληλότητα της στόχευσης του φλεγμονώματος NLRP3 για τη θεραπεία της εξουθενωτικής δερματικής νόσου HS".