ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ακοή: Προστασία της ακοής των παιδιών από θορυβώδη παιχνίδια, δώρα

Ακοή: Προστασία της ακοής των παιδιών από θορυβώδη παιχνίδια, δώρα

Ακοή: Το Hearing Health Foundation αναφέρει ότι σχεδόν 50 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ υποφέρουν από απώλεια ακοής σε τουλάχιστον ένα αυτί, συμπεριλαμβανομένων του 20% των εφήβων.

Η απώλεια ακοής συχνά θεωρείται ως κάτι που συμβαίνει μόνο στους ηλικιωμένους. Αλλά ζούμε, εργαζόμαστε και παίζουμε σε ένα θορυβώδες περιβάλλον και η απώλεια ακοής επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων όλων των ηλικιών. Το Hearing Health Foundation αναφέρει ότι σχεδόν 50 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ υποφέρουν από απώλεια ακοής σε τουλάχιστον ένα αυτί, συμπεριλαμβανομένων του 20% των εφήβων. Στα μικρότερα παιδιά, η απώλεια ακοής μπορεί να προκληθεί από το παιχνίδι με θορυβώδη παιχνίδια.

 Πόσο δυνατά ακούγονται τα παιχνίδια;

Πολλά παιχνίδια με τα οποία παίζουν μικρά παιδιά μπορούν να παράγουν επίπεδα ίσα με 90 ντεσιμπέλ, που είναι τόσο δυνατά όσο ή πιο δυνατά από ένα χλοοκοπτικό. Αυτά τα επίπεδα απαιτούν συνήθως προστασία ακοής. Η ένταση του ήχου μπορεί να φτάσει τα 120 ντεσιμπέλ, που είναι τόσο δυνατή όσο ένα αεροπλάνο που απογειώνεται, επειδή τα παιδιά συχνά παίζουν με παιχνίδια κοντά στο πρόσωπο, τα αυτιά και το στόμα τους.

Κάντε μια δοκιμή ήχου πριν αγοράσετε

Τα αυτιά του παιδιού σας είναι ευαίσθητα και κάθε σπίτι με παιδιά έχει το μερίδιό του από θορυβώδη παιχνίδια. Ως γονέας, είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε τα παιχνίδια στο κατάστημα πριν τα αγοράσετε. Δοκιμάστε τον όγκο ενός παιχνιδιού πιο κοντά στο πρόσωπό σας, όχι στο μήκος του χεριού σας. Παίξτε σαν παιδί—κρατήστε το παιχνίδι από το αυτί σας ή σκύψτε στο ύψος του παιδιού και παίξτε με αυτό στο έδαφος. Εάν ένα παιχνίδι σας ακούγεται πολύ δυνατό, είναι πολύ δυνατό για το παιδί σας.

Πώς να χαμηλώσετε το επίπεδο ήχου

  • Παιχνίδια: Δοκιμάστε να τοποθετήσετε διάφανη ταινία πάνω από το ηχείο. Ορισμένες δοκιμές έχουν δείξει ότι αυτό μειώνει το επίπεδο ήχου και μπορεί να είναι ασφαλέστερο για τα αυτιά των παιδιών. Κάθε τόσο, απενεργοποιείτε ή μειώνετε τον ήχο στα ηχητικά αθύρματα.
  • Μουσική και ακουστικά: Για παιδιά και έφηβους που είναι κολλημένοι στη συσκευή αναπαραγωγής μουσικής ή στην έξυπνη συσκευή τους, οι γονείς πρέπει να στέκονται κοντά στο παιδί τους όταν έχουν ακουστικά φορώντας και η μουσική παίζει. Αν μπορείτε να ακούσετε τη μουσική, είναι πολύ δυνατή.

Πολλές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablet, διαθέτουν ρυθμίσεις περιορισμού της εξόδου θορύβου που μπορούν να ενεργοποιηθούν. Μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε προσαρμοσμένα ακουστικά ή ακουστικά ακύρωσης θορύβου που βοηθούν στον αποκλεισμό του θορύβου του περιβάλλοντος, επιτρέποντάς σας να μειώσετε την ένταση του ήχου.

  • Για όλους τους μουσικούς, αλλά ιδιαίτερα για τους ντράμερ, η έξυπνη φροντίδα της ακοής είναι απαραίτητη. Οι μεγαλύτεροι μουσικοί μπορεί να επωφεληθούν από ωτοασπίδες μουσικών που περιορίζουν τον ήχο χωρίς να διακυβεύεται η μουσική ακεραιότητα.
  • Οι τυμπανιστές θα πρέπει να προσπαθήσουν να εξασκηθούν με ταμπόν τυμπάνων όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό θα εξαλείψει τους δυνατούς θορύβους ενώ θα εξακολουθεί να προσφέρει μια επιφάνεια για πρόβες χτυπημάτων με ραβδί.
  • Μια άλλη προσέγγιση είναι ο περιορισμός της πρακτικής σε διαστήματα. Δοκιμάστε να εξασκηθείτε, με προστασία αυτιών, για 30 έως 60 λεπτά, κάνοντας ένα διάλειμμα για τον ίδιο χρόνο για να ξεκουράσετε τα αυτιά σας και μετά επιστρέψτε στην εξάσκηση.


Μην ξεχνάτε να ακούτε υγειονομική περίθαλψη όταν ψωνίζετε για δώρα κατά τη διάρκεια των διακοπών —και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους— ή όταν τα παιδιά σας λαμβάνουν παιχνίδια. Βεβαιωθείτε ότι τα δώρα σας προστατεύουν την ακοή και υποστηρίζουν υγιή αυτιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αλλαγή του FDA εισάγει φθηνότερα και ευκολότερα ακουστικά βαρηκοΐας

Από τι προκαλείται η φλεγμονή στα αυτιά μας;

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο νέοι άνθρωποι κινδυνεύουν δυνητικά από απώλεια ακοής από ακουστικά και χώρους με δυνατή μουσική

Πλέον, η απώλεια ακοής δεν σας εμποδίζει να ακούτε μουσική!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών - Κατανοώντας τις επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Η κατανόηση των επιπτώσεών του σε διάφορους τομείς, όπως ο μεταβολισμός, η ψυχική υγεία και ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, είναι κρίσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών.