ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αφρική εμβόλιο: Μόλις 1 στους 4 επαγγελματίες έχει εμβολιαστεί πλήρως σε 25 χώρες

Αφρική εμβόλιο: Μόλις 1 στους 4 επαγγελματίες έχει εμβολιαστεί πλήρως σε 25 χώρες

Αφρική εμβόλιο: Η ανάλυση των δεδομένων που αναφέρθηκαν από 25 χώρες διαπιστώνει ότι από τον Μάρτιο του 2021, 1,3 εκατομμύρια εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εμβολιάστηκαν πλήρως, με μόλις έξι χώρες να ξεπερνούν το 90%.

Μόνο το 27% των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στην Αφρική έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας απροστάτευτο, δείχνει μια προκαταρκτική ανάλυση του Παγκόσμιου Οργανισμού ΥγείαςΠαγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Η ανάλυση των δεδομένων που αναφέρθηκαν από 25 χώρες διαπιστώνει ότι από τον Μάρτιο του 2021, 1,3 εκατομμύρια εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εμβολιάστηκαν πλήρως, με μόλις έξι χώρες να ξεπερνούν το 90%. Σε εννέα χώρες έχουν εμβολιαστεί πλήρως λιγότερο από 40%. Σε έντονη αντίθεση, μια πρόσφατη παγκόσμια μελέτη του ΠΟΥ σε 22 κυρίως χώρες υψηλού εισοδήματος ανέφερε ότι πάνω από το 80% των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και της φροντίδας είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Λεπτομέρειες για τα ευρήματα

«Η πλειονότητα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας της Αφρικής εξακολουθούν να χάνουν εμβόλια και παραμένουν επικίνδυνα εκτεθειμένοι σε σοβαρή λοίμωξη COVID-19. Εάν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής δεν λάβουν πλήρη προστασία, κινδυνεύουμε να ανατρέψουμε τις προσπάθειες για τον περιορισμό αυτής της ασθένειας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι εγκαταστάσεις υγείας μας είναι ασφαλή περιβάλλοντα εργασίας», δήλωσε ο Δρ Matshidiso Moeti, Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Αφρική. Είναι σημαντικό να υπάρχει υψηλή κάλυψη εμβολίων μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας όχι μόνο για τη δική τους προστασία αλλά και για τους ασθενείς τους και για να διασφαλιστεί ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης θα συνεχίσουν να λειτουργούν σε μια περίοδο ακραίων αναγκών.

Η έλλειψη εργαζομένων στον τομέα της υγείας στην Αφρική είναι έντονη και βαθιά, με μόνο μία χώρα στην περιοχή να διαθέτει τους απαιτούμενους εργαζομένους στον τομέα της υγείας (10,9 ανά 1000 πληθυσμό) για την παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας. Δεκαέξι χώρες της περιοχής έχουν λιγότερο από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας ανά 1000 πληθυσμού. Οποιαδήποτε απώλεια αυτών των βασικών εργαζομένων λόγω της COVID-19 λόγω ασθένειας ή θανάτου.Επομένως, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα παροχής υπηρεσιών.

Με βάση δεδομένα που αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ από χώρες της Αφρικανικής Περιφέρειας, από τον Μάρτιο του 2020, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 150 400 μολύνσεις από COVID-19 σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, που αντιπροσωπεύουν το 2,5% όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και το 2,6% του συνολικού εργατικού δυναμικού στον τομέα της υγείας. η περιοχή. Πέντε χώρες αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% όλων των μολύνσεων από COVID-19 που αναφέρθηκαν σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας: Αλγερία, Γκάνα, Κένυα, Νότια Αφρική και Ζιμπάμπουε.

Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες παρατεταμένης πτώσης, τα κρούσματα COVID-19 στον γενικό πληθυσμό στην Αφρική έχουν σημειώσει οροπέδιο. Για πρώτη φορά από την κορύφωση του τρίτου κύματος τον Αύγουστο, τα κρούσματα στη Νότια Αφρική αυξήθηκαν, σημειώνοντας άλμα 48% την εβδομάδα που έληξε στις 21 Νοεμβρίου σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κίνδυνος μόλυνσης των εργαζομένων στον τομέα της υγείας αυξάνεται κάθε φορά που τα κρούσματα αυξάνονται. Αυτό είναι ένα μοτίβο που έχει παρατηρηθεί κατά τα τρία προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Με ένα τέταρτο κύμα που είναι πιθανό να χτυπήσει μετά την ταξιδιωτική περίοδο του τέλους του έτους, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα αντιμετωπίσουν και πάλι κινδύνους εν μέσω χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 227 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί στην Αφρική. Σε 39 χώρες που παρείχαν δεδομένα, έχουν χορηγηθεί 3,9 εκατομμύρια δόσεις σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Οι αποστολές εμβολίων έχουν αυξηθεί τους τελευταίους τρεις μήνες. Η Αφρική έχει λάβει 330 εκατομμύρια δόσεις από την εγκατάσταση COVAX, την Αφρικανική Ομάδα Εργασίας Απόκτησης Εμβολίων και διμερείς συμφωνίες από τον Φεβρουάριο του 2021. Από αυτές το 83% έχει παραδοθεί μόνο από τον Αύγουστο. Καθώς αυξάνεται η προσφορά εμβολίων, η αντιμετώπιση των σημείων συμφόρησης στη λήψη και η επιτάχυνση της διάθεσης γίνονται πιο κρίσιμες.

Έχει δοθεί προτεραιότητα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στα σχέδια εμβολιασμού τους. Η χαμηλή κάλυψη είναι πιθανό να οφείλεται στη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών εμβολιασμού, ειδικά σε αγροτικές περιοχές, καθώς και στην διστακτικότητα των εμβολίων. Πρόσφατες μελέτες διαπίστωσαν ότι μόνο το 40% περίπου των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σκόπευαν να λάβουν εμβόλιο COVID-19 στην Γκάνα και λιγότερο από το 50% στην Αιθιοπία. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια των εμβολίων και οι ανεπιθύμητες παρενέργειες των εμβολίων έχουν εντοπιστεί ως οι κύριοι λόγοι για τον δισταγμό τους. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είναι βασικές πηγές πληροφόρησης για τον γενικό πληθυσμό και η στάση τους μπορεί να επηρεάσει τη λήψη του εμβολίου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια Ευρωπαϊκά κράτη έχουν lockdown και ποια μπορεί να μην το αποφύγουν τελικα

Η επιστροφή στο σχολείο θέτει στο προσκήνιο τα παιδικά εμβόλια

Πέντε εκατομμύρια νεκροί ο απολογισμός της covid - 19 μέχρι σήμερα σε όλον τον κόσμο

Επιπτώσεις της COVID-19 στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σήμερα η Google τιμά με Doodle την πίτσα!

Google Doodle πίτσα: Την ημέρα αυτή το 2007, η μαγειρική τέχνη του Ναπολιτάνου «Pizzaiuolo» εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Δοκιμάστε μπιφτέκια σολομού με βρώμη

Μπιφτέκια σολομού: Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, το οποίο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Αποτελεί πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών, βιταμίνης Β12 κι άλλων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

1 στους 3 Ινδούς ακόμη δεν φορά μάσκα για τον κορωνοϊό

Ινδία μάσκες κορωνοϊός: Η συμμόρφωση με τη μάσκα εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στην Ινδία, με μόνο το 2% των ερωτηθέντων να λέει ότι οι άνθρωποι στην περιοχή, τους συμμορφώνονται με τους κανόνες χρήσης μάσκας.

Πότε πρέπει να μιλήσουμε με το παιδί μας για την φυλή;

Γονείς παιδιά φυλή: Ήδη από την προσχολική ηλικία, τα παιδιά αρχίζουν να δείχνουν αυτό που ονομάζεται ευνοιοκρατία φυλετικής ομάδας. Ακριβώς επειδή δεν έχετε ακούσει το παιδί σας να λέει κάτι που θυμίζει προκατάληψη, δεν σημαίνει ότι αυτές οι στάσεις δεν διαμορφώνονται.