ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

6 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης

6 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης

6 Οκτωβρίου: Λάβετε μέρος ή διοργανώνετε μια εκδήλωση ή δωρίζετε τον χρόνο ή τα χρήματά σας για την κατανόηση της εγκεφαλικής παράλυσης και την υποστήριξη της έρευνας και των πόρων για αυτήν την μερικές φορές εξουθενωτική ασθένεια.

Η εγκεφαλική παράλυση είναι μια πάθηση που είναι δυστυχώς πολύ κοινή μεταξύ των ανθρώπων. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες που την προκαλούν, η Εγκεφαλική Παράλυση μπορεί να είναι δύσκολο να ζεις και μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο το άτομο που την έχει αλλά και τα αγαπημένα πρόσωπα που το περιβάλλουν. Η Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης δίνει σε αυτές τις οικογένειες τη δυνατότητα να βρουν καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης της Εγκεφαλικής Παράλυσης και βοηθά στη διάδοση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα γεγονότα που συνοδεύουν την Εγκεφαλική Παράλυση.

Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Εγκεφαλικής Παράλυσης

Η Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης ξεκίνησε με μια μικρή εκστρατεία με τίτλο «Αλλάξτε τον κόσμο μου σε ένα λεπτό». Αυτό το έργο, που ξεκίνησε από την Cerebral Parasy Alliance στην Αυστραλία, επεδίωξε την παγκόσμια αλλαγή επιτρέποντας στους ανθρώπους να μοιραστούν ιδέες σχετικά με νέες τεχνολογίες και προϊόντα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα άτομα με Εγκεφαλική Παράλυση για να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη και καλύτερη.

Στη συνέχεια, καθώς προχωρούσε ο καιρός, περισσότερες ιδέες διαδόθηκαν και καλούν τους εφευρέτες να τις φτιάξουν. Ερευνητικές ομάδες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε αυτές τις διακοπές, επιτρέποντας τη δημιουργία νέων εφευρέσεων και την παρουσίασή τους στην ετήσια εκδήλωση του CPA. Αυτή η ημέρα όχι μόνο έγινε ημέρα εφευρέσεων και καινοτομίας αλλά έγινε και κοινωνικό κίνημα. Το 2015, η κοινωνική αλλαγή στόχευσε ζωτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με CP σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, η CPA ενημέρωσε τον ιστότοπό της για να παρέχει εργαλεία και πόρους για άτομα με CP. Από εκεί, η Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης έγινε ένας τρόπος για να βελτιώσουμε τη ζωή των ατόμων με CP τεχνολογικά και κοινωνικά.

Καθώς είναι μια πάθηση που έχουν τουλάχιστον 17 εκατομμύρια άνθρωποι, η Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της CP, πώς να βρουν πόρους για να βοηθήσουν τα άτομα με CP και να δημιουργήσουν μια εκτίμηση για εκείνους που εργάζονται σκληρά στην έρευνα και την τεχνολογία για έναν συγκεκριμένο στόχο.

Πώς να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης

Θέλετε να μάθετε πώς να λάβετε μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης; Αναζητήστε εργαλεία και πόρους στον κύριο ιστότοπο της Ημέρας Εγκεφαλικής Παράλυσης για να βρείτε τοπικές εκδηλώσεις κοντά σας. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κοινοποιώντας την ιστορία σας (αν είστε άτομο που ασχολείται με CP ή γνωρίζει κάποιον με αυτό). Ενημερώστε όλους τι μέρα είναι σήμερα χρησιμοποιώντας το hashtag #worldcerebralpalsyday και ενημερώστε τους φίλους σας για διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να συμμετάσχουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ρομποτικά μανίκια για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση

Τα παιδιά με παράλυση Bell συνήθως αναρρώνουν χωρίς θεραπεία

Πώς μπορούν να λειτουργήσουν οι παράλυτοι μύες;

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πολιομυελίτιδα, καθώς ο ιός εντοπίστηκε και σε άλλες περιοχές της πολιτείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ιδέες για σνακ που διατηρούν υγιή επίπεδα σακχάρου

Διαβήτης σνακ: Οποιοσδήποτε με διαβήτη πρέπει να προσέχει τη συνεπή πρόσληψη σύνθετων υδατανθράκων, πρωτεϊνών και υγιεινών λιπών για να βοηθήσει στη διατήρηση των σακχάρων στο αίμα πιο σταθερά.

Πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Χοληστερόλη: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε τι την προκαλεί και ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης.