Επιστημονικά Νέα

Παράλυση Bell: Τα παιδιά με παράλυση Bell συνήθως αναρρώνουν χωρίς θεραπεία

Παράλυση Bell: Τα παιδιά με παράλυση Bell συνήθως αναρρώνουν χωρίς θεραπεία

Παράλυση Bell: Ενώ οι ενήλικες συνήθως χρειάζονται στεροειδή φάρμακα για τη θεραπεία της παράλυσης Bell, τα περισσότερα παιδιά μπορούν να αναρρώσουν χωρίς θεραπεία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

ADMAN

Ενώ οι ενήλικες συνήθως χρειάζονται στεροειδή φάρμακα για τη θεραπεία της παράλυσης Bell, τα περισσότερα παιδιά μπορούν να αναρρώσουν χωρίς θεραπεία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Η παράλυση Bell προκαλεί προσωρινά αδυναμία και παράλυση στους μύες του προσώπου, με αποτέλεσμα το μισό πρόσωπο να πέσει.

Παράλυση Bell

Η μελέτη – μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σε 11 τμήματα επειγόντων περιστατικών στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία – περιελάμβανε 187 παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 17 ετών. Τα παιδιά στρατολογήθηκαν εντός 72 ωρών από την έναρξη των συμπτωμάτων. Έλαβαν 10 ημέρες θεραπείας είτε με το στεροειδές πρεδνιζολόνη είτε με ένα εικονικό φάρμακο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 57% όσων δεν έλαβαν φαρμακευτική αγωγή ανέκαμψαν τη λειτουργία του προσώπου σε ένα μήνα, το 85% σε τρεις μήνες και το 93% στους έξι μήνες.

Στην ομάδα στην οποία χορηγήθηκε πρεδνιζολόνη, το 49% ανάρρωσε σε ένα μήνα, το 90% στους τρεις μήνες και το 99% στους έξι μήνες. Ο ερευνητής Franz Babl είπε ότι προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση στεροειδών σε ενήλικες με παράλυση Bell βοηθά στη βελτίωση των συμπτωμάτων ελαχιστοποιώντας το πρήξιμο του νεύρου του προσώπου και τη βλάβη στο κροταφικό οστό. Παρόμοια έρευνα δεν ήταν διαθέσιμη για παιδιά, εξήγησε ο Μπαμπλ, καθηγητής στο Παιδικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Murdoch στην Αυστραλία.

«Η έλλειψη στοιχείων σχετικά με τη χρήση στεροειδών σε παιδιά με παράλυση Bell έχει οδηγήσει σε ποικίλες πρακτικές στη θεραπεία τους», δήλωσε ο Babl σε δελτίο τύπου του ινστιτούτου. «Η ανακάλυψη ότι η έγκαιρη θεραπεία με πρεδνιζολόνη δεν επιταχύνει την ανάρρωση θα βοηθήσει [τους γενικούς ιατρούς], τους γιατρούς έκτακτης ανάγκης και τους παιδίατρους στις συζητήσεις τους με τις πληγείσες οικογένειες και θα λάβουν καλύτερα τεκμηριωμένες αποφάσεις». Η παράλυση Bell είναι η τρίτη πιο συχνή πάθηση που προκαλεί ξαφνική αλλαγή στη λειτουργία των νεύρων στα παιδιά, σημείωσαν οι ερευνητές. Οι αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν ιογενή λοίμωξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορούν να λειτουργήσουν οι παράλυτοι μύες;

Η υπόθεση πολιομυελίτιδας της Νέας Υόρκης συνδέεται τώρα με ίχνη ιού που βρέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ

Παράλυση Bell: Ανεξήγητη αδυναμία των μυών του προσώπου

Ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν τον παρκινσονισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς επηρεάζει η υπέρταση την καρδιά;

Αρτηριακή πίεση: Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να βλάψει τις αρτηρίες σας καθιστώντας τις λιγότερο ελαστικές, γεγονός που μειώνει τη ροή του αίματος και του οξυγόνου στην καρδιά σας και οδηγεί σε καρδιακές παθήσεις.

Χτυπώντας τον καρκίνο του εγκεφάλου με μακριές βελόνες ανοίγει η πόρτα σε νέες θεραπείες

Δείξαμε ότι η τεχνική μας μπορεί επίσης να βοηθήσει στο άνοιγμα αυτού του φραγμού, ώστε ο εγκέφαλος να μπορεί να λάβει καλύτερα άλλες θεραπείες -όπως χημειοθεραπεία ή φάρμακα που συμβάλλουν στην αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης- και να βοηθήσει τον ασθενή να καταπολεμήσει τον όγκο με συστηματικό τρόπο".

Τα MicroRNA παίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη πολύπλοκων εγκεφάλων

MicroRNA: Τα χταπόδια διαθέτουν ένα μαζικά διευρυμένο ρεπερτόριο microRNAs (miRNAs) στον νευρικό τους ιστό, αντανακλώντας παρόμοιες εξελίξεις που συνέβησαν στα σπονδυλωτά, ενώ αυτό το εύρημα πιθανώς σημαίνει ότι τα miRNA παίζουν θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη πολύπλοκων εγκεφάλων.

Οι ανάγκες των ανθρώπων σε νερό σε όλο τον κόσμο διαφέρουν σημαντικά

Νερό: Η μελέτη μέτρησε τον κύκλο νερού περισσότερων από 5.600 ανθρώπων από 26 χώρες, ηλικιών από 8 ημερών έως 96 ετών, και βρήκε ημερήσιους μέσους όρους σε ένα εύρος μεταξύ 1 λίτρου και 6 λίτρων την ημέρα. 

Πιθανό εμβόλιο κατά των βακτηρίων που προκαλούν ουρολοιμώξεις

Εάν το εμβόλιο αποδειχθεί αποτελεσματικό στους ανθρώπους, θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ασθενειών συνολικά, επιβραδύνοντας την εξέλιξη της βακτηριακής αντοχής στα διαθέσιμα αντιβιοτικά.

Διερεύνηση του πλάσματος για την πρόβλεψη της εξέλιξης της COVID-19

Οι πρωτεΐνες που εντοπίστηκαν μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμεύσουν ως βιοδείκτες για την πρόγνωση σε ασθενείς με COVID-19. Στο μέλλον αναμένεται να εφαρμοστούν στην κλινική ταχεία διαγνωστικά κιτ για τον εντοπισμό ασθενών που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής COVID-19. Επιπλέον, οι πρωτεΐνες μπορεί να αποτελούν δυνητικούς στόχους για την ανάπτυξη θεραπειών για τη νόσο COVID-19.

Βακτήρια που διασπούν τη νικοτίνη βρέθηκαν στα έντερα ποντικών

Οι ερευνητές σκοπεύουν στη συνέχεια να το μελετήσουν καθώς και τα ένζυμα που παράγει για να διαπιστώσουν αν το ένζυμο μπορεί να παραχθεί εμπορικά και να χορηγηθεί στους καπνιστές για να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης λιπώδους νόσου του ήπατος και κατ' επέκταση καρκίνου του ήπατος.