Γενικές Ειδήσεις

Willi Ninja: Η Google τιμά τον Willi Ninja που δημιούργησε το Voguing

Willi Ninja: Η Google τιμά τον Willi Ninja που δημιούργησε το Voguing

Willi Ninja: Οι χορευτικές του κινήσεις χρησίμευσαν ως έμπνευση για αστέρια όπως η Madonna και ο Jean-Paul Gaultier.

Το Google Doodle σήμερα γιορτάζει τη ζωή και την κληρονομιά του Willi Ninja, ενός εμβληματικού χορευτή και χορογράφου γνωστού ως «Νονός του Voguing». Ένα doodle παρουσιάζει μια σύντομη εμφάνιση των χορευτικών του κινήσεων με μουσική. Σύμφωνα με τη σελίδα doodle της Google, ο Willi Ninja γεννήθηκε το 1961 και μεγάλωσε στο Flushing του Queens. Άνοιξε έναν δρόμο για την εκπροσώπηση και αποδοχή των μαύρων LGBTQ+ στις δεκαετίες του 1980 και του ’90.

Η κοινότητα που δημιούργησε, «The Iconic House of Ninja», ζει μέχρι σήμερα. Το βίντεο Doodle εικονογραφήθηκε από τον Rob Gilliam και επιμελήθηκε ο Xander Opiyo, με πρωτότυπη μουσική από τον Vivacious. Οι ερμηνευτές που εμφανίζονται είναι τα σημερινά μέλη του House of Ninja (Archie Burnett Ninja, Javier Madrid Ninja, Kiki Ninja και Akiko Tokuoka γνωστός και ως KiT Ninja) που χορεύουν για να γιορτάσουν την κληρονομιά του Willi. Σαν σήμερα το 1990, το ντοκιμαντέρ Paris is Burning — το οποίο παρουσιάζει τον Willi and the Iconic House of Ninja — κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στο NewFest New York LGBT Film Festival.

Είχε μια στοργική μητέρα που υποστήριζε την ταυτότητά του. Ενθάρρυνε το ενδιαφέρον του για τον χορό πηγαίνοντάς τον σε παραστάσεις μπαλέτου στο θέατρο Απόλλων. Αν και δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά μαθήματα χορού, αυτό δεν εμπόδισε τον Γουίλι να διδάξει τον εαυτό του τις κινήσεις που θα τον έκαναν αστέρι. Ο Willi καθιέρωσε νέες μεθόδους χορού που επαναπροσδιόρισαν τους κανόνες μόδας, αντλώντας έμπνευση από τις πολεμικές τέχνες και τα αιγυπτιακά ιερογλυφικά. Ο Willi συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες, μουσικά βίντεο και high-end εκδηλώσεις πασαρέλας σε όλο τον κόσμο. Οι χορευτικές του κινήσεις χρησίμευσαν ως έμπνευση για αστέρια όπως η Madonna και ο Jean-Paul Gaultier.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αφιερωμένο στις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα είναι το σημερινό doodle της Google. 

Η Google γιορτάζει τη Γιορτή της Μητέρας με ένα συγκινητικό Doodle

Η Google τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά με ένα Doodle

Ημέρα της Γης: Η Google καλεί σε δράση απέναντι στην κλιματική αλλαγή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Τζον θα εγκατασταθεί μόνιμα στη Μάνη στο σημερινό επεισόδιο της Γης της Ελιάς

Γη της Ελιάς 12/4: Στο σημερινό επεισόδιο της Γης της Ελιάς, ανακοίνωση του Τζον προς την Αθηνά ότι πλέον γυρνάει στην Μάνη για την μόνιμη εγκατάστασή του κάνουν την Αθηνά να πετάει από χαρά.