Γενικές Ειδήσεις

Πάσχα Καθολικών: Ευχές από τον Πάπα Φραγκίσκο και στα Ελληνικά [vid]

Πάσχα Καθολικών: Ευχές από τον Πάπα Φραγκίσκο και στα Ελληνικά [vid]

Πάσχα Καθολικών: Το καθιερωμένο πασχαλινό μήνυμά του εκφώνησε ο Πάπας Φραγκίσκος, αφού προέστη της λειτουργίας στον Άγιο Πέτρο.

Στη Λειτουργία της Πασχαλινής Αγρυπνίας του Βατικανού, ο Πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε τους ανθρώπους να «διώξουν τις πέτρες της αμαρτίας και του φόβου» για να βιώσουν τη δύναμη της ανάστασης του Χριστού. Στο πασχαλινό του κήρυγμα ο Πάπας απηύθυνε πρόσκληση «να ανακαλύψετε ξανά τη χάρη της ανάστασης του Θεού μέσα σας!»

«Σήμερα, αδέρφια και αδερφές, η δύναμη του Πάσχα σας καλεί να απομακρύνετε κάθε πέτρα απογοήτευσης και δυσπιστίας. Ο Κύριος είναι ειδικός στο να γυρίζει πίσω τις πέτρες της αμαρτίας και του φόβου… επιστρέψτε σε Αυτόν», είπε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. «Κοιτάξτε με σιγουριά στο μέλλον», είπε. «Γιατί ο Χριστός Ανέστη και άλλαξε την κατεύθυνση της ιστορίας».

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στη βασιλική με αναπηρικό καροτσάκι ντυμένο με λευκά και χρυσά άμφια. Προεξήρχε της Αγρυπνίας από μια λευκή καρέκλα τοποθετημένη στο πλάι του κυρίως βωμού παρουσία 8.000 ατόμων. 40 καρδινάλιοι, 25 επίσκοποι και περίπου 200 ιερείς περνούσαν από τη σκοτεινή εκκλησία κουβαλώντας αναμμένα κεριά για να δηλώσουν το φως του Χριστού που έρχεται να διαλύσει το σκοτάδι.

Στην αρχή της λειτουργίας, ένας ιεροψάλτης έψαλε την Exsultet Πασχαλινή Διακήρυξη, η οποία αφηγείται την ιστορία της σωτηρίας από τη δημιουργία, τη δοκιμή και την πτώση του Αδάμ, την απελευθέρωση του λαού του Ισραήλ από τη σκλαβιά στην Αίγυπτο και κορυφώνεται στον Ιησού Χριστό, που πέθανε για τις αμαρτίες μας και μας οδηγεί στη σωτηρία. Η βασιλική φωτίστηκε σταδιακά μέχρι να φωτιστεί πλήρως στο Gloria, όταν χτύπησαν οι καμπάνες του Αγίου Πέτρου.

Σήμερα το Urbi et Orbi (προς την Πόλη και τον Κόσμο) έστειλε ο πάπας Φραγκίσκος στο τέλος της λειτουργίας του Καθολικού Πάσχα. Ζήτησε πριν από λίγο στους 100 χιλιάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου να ακολουθήσουν την οδό της αμοιβαίας αλληλεγγύης, «η οποία πρέπει να επικρατήσει και στις σχέσεις μεταξύ των εθνών, των κρατών και των ανθρώπων». Ο Ποντίφικας είπε «Ο Χριστός αναστήθηκε» στα Ιταλικά αλλά και στα Ελληνικά!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πινακίδες, άδειες οδήγησης & κυκλοφορίας επιστρέφονται για το Πάσχα

Κυριακή των Βαΐων: Γιορτάζουμε την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα

Παραδοσιακό τσουρέκι για την ωραιότερη Κυριακή του Πάσχα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πολύ κρύο με ήπια φαινόμενα σε ολόκληρη την χώρα

Καιρός 9/12: Προβλέπεται ύφεση των φαινομένων από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα δυτικά.