Γενικές Ειδήσεις

Κατάθλιψη : Συμβουλές για να την καταπολεμήσετε

Κατάθλιψη : Συμβουλές για να την καταπολεμήσετε

Κατάθλιψη : Η κατάθλιψη μπορεί να εξαντλήσει την ενέργειά σας, αφήνοντάς σας να αισθάνεστε άδειοι και κουρασμένοι. Αυτό μπορεί να δυσκολεύσει να συγκεντρώσει τη δύναμη ή την επιθυμία να αναζητήσει θεραπεία.

Η κατάθλιψη είναι συχνή . Επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στη ζωή σας. Μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε ότι αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις, συναισθήματα και εμπόδια. Κάθε μέρα με αυτή τη διαταραχή είναι διαφορετική. Είναι σημαντικό να λάβετε σοβαρά υπόψη την ψυχική σας υγεία και να αποδεχτείτε ότι εκεί που είστε τώρα δεν είναι εκεί που θα είστε πάντα.

Το κλειδί για την αυτοθεραπεία για την κατάθλιψη είναι να είσαι ανοιχτός, να δέχεσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου και αυτό που περνάς.

  • Η καταστολή των συναισθημάτων και των συναισθημάτων σας μπορεί να φαίνεται σαν στρατηγικός τρόπος αντιμετώπισης των αρνητικών συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Αλλά αυτή η τεχνική είναι τελικά ανθυγιεινή .
  • Εάν έχετε μια χαμένη μέρα, πάρτε το. Αφήστε τον εαυτό σας να νιώσει τα συναισθήματα , αλλά μην μείνετε εκεί.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να γράψετε ή να δημοσιεύσετε περιοδικά σχετικά με αυτό που αντιμετωπίζετε. Στη συνέχεια, όταν τα συναισθήματα ανυψώνονται, γράψτε και αυτό.
  • Βλέποντας την πτώση και τη ροή των καταθλιπτικών συμπτωμάτων μπορεί να είναι διδακτική τόσο για την αυτοθεραπεία όσο και για την ελπίδα.
Να γνωρίζετε ότι το σήμερα δεν είναι ενδεικτικό του αύριο
  • Η σημερινή διάθεση, τα συναισθήματα ή οι σκέψεις δεν ανήκουν στο αύριο.
  • Εάν δεν καταφέρατε να σηκωθείτε από το κρεβάτι ή να πετύχετε τους στόχους σας σήμερα, θυμηθείτε ότι δεν έχετε χάσει την ευκαιρία του αύριο να δοκιμάσετε ξανά.
  • Δώστε στον εαυτό σας τη χάρη να αποδεχτείτε ότι ενώ μερικές μέρες θα είναι δύσκολες, μερικές μέρες θα είναι επίσης υπέροχες. Προσπαθήστε να προσβλέπουμε στο νέο ξεκίνημα του αύριο.

 Αξιολογήστε τα μέρη αντί να γενικεύσετε το σύνολο
  • Η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει τις αναμνήσεις με αρνητικά συναισθήματα. Μπορεί να βρεθείτε εστιάζοντας στο ένα πράγμα που πήγε στραβά αντί για τα πολλά πράγματα που πήγαν σωστά.
  • Προσπαθήστε να σταματήσετε αυτήν την υπερπαραγωγή. Σπρώξτε τον εαυτό σας για να αναγνωρίσετε το καλό. Εάν βοηθάει, γράψτε τι ήταν χαρούμενο για την εκδήλωση ή την ημέρα. Στη συνέχεια, γράψτε τι πήγε στραβά.
  • Βλέποντας το βάρος που δίνετε σε ένα πράγμα μπορεί να σας βοηθήσει να κατευθύνετε τις σκέψεις σας μακριά από το σύνολο και στα μεμονωμένα κομμάτια που ήταν θετικά.

Ακολουθεί βίντεο για την κατάθλιψη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συναγερμός στην Αττική για τα σημερινά κρούσματα κορωνοιού

Συνάντηση Πατούλη με τον Κικίλια : Για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής

Μαλλιά : Συμβουλές για να τα περιποιείστε σωστά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιος θα τιμωρήσει τον Διονύση για το κακό που έκανε στη Λίνα;

Το Ναυάγιο 5/12: Η έλευση του διεφθαρμένου αλλά και ευφυέστατου δικηγόρου Μιλτιάδη Παντελίδη δυναμιτίζει την συνάντηση των συγγενών των θυμάτων του ναυαγίου απειλώντας να τινάξει το σχέδιο του Γιώργη στον αέρα. 

H συνέντευξη του γνωστού τραγουδιστή Bryan Adams λίγο πριν τις 2 μεγάλες συναυλίες του

Bryan Adams: «Ίσως υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν θα υπέγραφα. Στο χώρο της μουσικής πρέπει να κάνεις συμβόλαια με ανθρώπους και ίσως υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσα να είχα αποφύγει, αλλά έτσι είναι η ζωή»

Καιρός 5/12: Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Καιρός 5/12: Στα δυτικά από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα.