Γενικές Ειδήσεις

Κατάθλιψη : Συμβουλές για να την καταπολεμήσετε

Κατάθλιψη : Συμβουλές για να την καταπολεμήσετε

Κατάθλιψη : Η κατάθλιψη μπορεί να εξαντλήσει την ενέργειά σας, αφήνοντάς σας να αισθάνεστε άδειοι και κουρασμένοι. Αυτό μπορεί να δυσκολεύσει να συγκεντρώσει τη δύναμη ή την επιθυμία να αναζητήσει θεραπεία.

Η κατάθλιψη είναι συχνή . Επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στη ζωή σας. Μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε ότι αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις, συναισθήματα και εμπόδια. Κάθε μέρα με αυτή τη διαταραχή είναι διαφορετική. Είναι σημαντικό να λάβετε σοβαρά υπόψη την ψυχική σας υγεία και να αποδεχτείτε ότι εκεί που είστε τώρα δεν είναι εκεί που θα είστε πάντα.

Το κλειδί για την αυτοθεραπεία για την κατάθλιψη είναι να είσαι ανοιχτός, να δέχεσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου και αυτό που περνάς.

  • Η καταστολή των συναισθημάτων και των συναισθημάτων σας μπορεί να φαίνεται σαν στρατηγικός τρόπος αντιμετώπισης των αρνητικών συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Αλλά αυτή η τεχνική είναι τελικά ανθυγιεινή .
  • Εάν έχετε μια χαμένη μέρα, πάρτε το. Αφήστε τον εαυτό σας να νιώσει τα συναισθήματα , αλλά μην μείνετε εκεί.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να γράψετε ή να δημοσιεύσετε περιοδικά σχετικά με αυτό που αντιμετωπίζετε. Στη συνέχεια, όταν τα συναισθήματα ανυψώνονται, γράψτε και αυτό.
  • Βλέποντας την πτώση και τη ροή των καταθλιπτικών συμπτωμάτων μπορεί να είναι διδακτική τόσο για την αυτοθεραπεία όσο και για την ελπίδα.
Να γνωρίζετε ότι το σήμερα δεν είναι ενδεικτικό του αύριο
  • Η σημερινή διάθεση, τα συναισθήματα ή οι σκέψεις δεν ανήκουν στο αύριο.
  • Εάν δεν καταφέρατε να σηκωθείτε από το κρεβάτι ή να πετύχετε τους στόχους σας σήμερα, θυμηθείτε ότι δεν έχετε χάσει την ευκαιρία του αύριο να δοκιμάσετε ξανά.
  • Δώστε στον εαυτό σας τη χάρη να αποδεχτείτε ότι ενώ μερικές μέρες θα είναι δύσκολες, μερικές μέρες θα είναι επίσης υπέροχες. Προσπαθήστε να προσβλέπουμε στο νέο ξεκίνημα του αύριο.

 Αξιολογήστε τα μέρη αντί να γενικεύσετε το σύνολο
  • Η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει τις αναμνήσεις με αρνητικά συναισθήματα. Μπορεί να βρεθείτε εστιάζοντας στο ένα πράγμα που πήγε στραβά αντί για τα πολλά πράγματα που πήγαν σωστά.
  • Προσπαθήστε να σταματήσετε αυτήν την υπερπαραγωγή. Σπρώξτε τον εαυτό σας για να αναγνωρίσετε το καλό. Εάν βοηθάει, γράψτε τι ήταν χαρούμενο για την εκδήλωση ή την ημέρα. Στη συνέχεια, γράψτε τι πήγε στραβά.
  • Βλέποντας το βάρος που δίνετε σε ένα πράγμα μπορεί να σας βοηθήσει να κατευθύνετε τις σκέψεις σας μακριά από το σύνολο και στα μεμονωμένα κομμάτια που ήταν θετικά.

Ακολουθεί βίντεο για την κατάθλιψη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συναγερμός στην Αττική για τα σημερινά κρούσματα κορωνοιού

Συνάντηση Πατούλη με τον Κικίλια : Για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής

Μαλλιά : Συμβουλές για να τα περιποιείστε σωστά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Run Greece 2021 στην Αλεξανδρούπολη φέρνει μαζί του κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Run Greece 2021: Ο αγώνας διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα. Μαζί του έρχονται και οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Εορτολόγιο-Το μαρτύριο της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης

Γιορτή σήμερα: Αγίες της χριστιανικής εκκλησίας η μνήμη των οποίων γιορτάζεται σήμερα 17 Σεπτεμβρίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Στην καθολική παράδοση ο εορτασμός τους γίνεται στις 15 Μαΐου.

Η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι παρακολουθούσε τη δίκη από το κελί της στον Κορυδαλλό

Είτε την τελευταία στιγμή είτε λίγα 24ώρα νωρίτερα εξουσιοδότησε το δικηγόρο της για όλες τις διαδικασίες, καθώς αποφάσισε να μην αντικρίσει την Ιωάννα, τη νέα γυναίκα που «έλουσε» με βιτριόλι στο πρόσωπο και το σώμα.

Big Brother spoiler 15/9: H έλξη ανάμεσα σε Ανχελίτα και Παναγιώτη δυναμώνει-Μέχρι πού θα φτάσουν;

Big Brother spoiler 15/9: Η ώρα της ψηφοφορίας των συγκατοίκων έχει έρθει και ίσως είναι η πρώτη φορά που όλοι έχουν στο μυαλό τους περισσότερες από μία επιλογές…Ποιοι τρεις θα βρεθούν υποψήφιοι;