Γενικές Ειδήσεις

Γερμανία: Θα μειώσει τη φορολογία στο φυσικό αέριο για να βοηθήσει τους καταναλωτές

Γερμανία: Θα μειώσει τη φορολογία στο φυσικό αέριο για να βοηθήσει τους καταναλωτές

Οι εισαγωγείς φυσικού αερίου μέχρι στιγμής έχουν καταπιεί οι ίδιοι το πρόσθετο κόστος, αλλά ένας νέος κανόνας που συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση τους επιτρέπει να μετακυλήσουν το κόστος μέσω της εισφοράς στα νοικοκυριά από την 1η Οκτωβρίου.

Γερμανία: Η γερμανική κυβέρνηση λέει ότι η μείωση του φόρου επί των πωλήσεων στο φυσικό αέριο θα υπερβεί μια επιπλέον χρέωση που μπορούν να εφαρμόσουν οι εταιρείες φυσικού αερίου Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε την Πέμπτη ότι η Γερμανία θα μειώσει προσωρινά τον φόρο επί των πωλήσεων στο φυσικό αέριο για να βοηθήσει τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν ραγδαία άνοδο των λογαριασμών εν μέσω συρρίκνωσης του ρωσικού ενεργειακού εφοδιασμού.

Ο Scholz είπε ότι η κίνηση για μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο στο 7% από το 19% που είναι σήμερα, είχε σκοπό να αντισταθμίσει την ενεργειακή επιβάρυνση στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία που αναμένεται να κοστίσει στα νοικοκυριά εκατοντάδες ευρώ. «Ο μειωμένος φόρος επί των πωλήσεων θα ισχύει όσο ισχύει η επιβάρυνση του φυσικού αερίου, δηλαδή μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024», είπε στους δημοσιογράφους. «Με αυτό το μέτρο προσφέρουμε ελάφρυνση στους πελάτες φυσικού αερίου που είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την επιπλέον επιβάρυνση που επιβάλλουν οι προσαυξήσεις».

Ο Σολτς είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει από τις ενεργειακές εταιρείες «να μεταβιβάσουν πλήρως αυτή τη μείωση στους καταναλωτές», ενώ δεσμεύτηκε περαιτέρω κρατικά μέτρα ανακούφισης «για να αμβλύνουν την πίεση» στα νοικοκυριά.

«Το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι καθοριστικό ώστε η χώρα να παραμείνει ενωμένη σε αυτή την κρίση», είπε ο Scholz.

Η Trading Hub Europe, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία φορέων εκμετάλλευσης ενεργειακών δικτύων στη Γερμανία, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η προσαύξηση είχε οριστεί στα 2.419 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Για μια τετραμελή οικογένεια με μέση ετήσια κατανάλωση ενέργειας 20.000 kwh, αυτό θα έφτανε περίπου τα 483,80 ευρώ (491,85 $) προ φόρων αγαθών και υπηρεσιών.

Η προσαύξηση αποσκοπεί στον επιμερισμό των αυξανόμενων δαπανών που επιβαρύνουν τους εισαγωγείς ενέργειας μετά τη δραστική διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στη Γερμανία από τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Οι εισαγωγείς φυσικού αερίου μέχρι στιγμής έχουν καταπιεί οι ίδιοι το πρόσθετο κόστος, αλλά ένας νέος κανόνας που συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση τους επιτρέπει να μετακυλήσουν το κόστος μέσω της εισφοράς στα νοικοκυριά από την 1η Οκτωβρίου.

Ο Scholz προσπάθησε να καθησυχάσει τους Γερμανούς ότι θα λάβουν κρατική βοήθεια για να μετριάσουν το πλήγμα του πρόσθετου κόστους, τονίζοντας επανειλημμένα: «Δεν θα περπατήσεις ποτέ μόνος».

Ο συνασπισμός που ηγείται η κεντροαριστερά έχει εκφράσει φόβους ότι οι αυξανόμενοι λογαριασμοί θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κοινωνική αναταραχή στην κορυφαία οικονομία της Ευρώπης. Ακροδεξιά και αριστερά κόμματα έχουν ανακοινώσει διαδηλώσεις στους δρόμους που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο απαιτώντας ανακούφιση για τους Γερμανούς καταναλωτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μεγάλη πυρκαγιά στα σύνορα Γερμανίας-Τσεχίας εξαπλώνεται και απειλεί να καταστρέψει δασικό εθνικό πάρκο δημοφιλές στους τουρίστες.

Γερμανία Covid: Ο υπουργός Υγείας προτρέπει την εθελοντική χρήση μασκών προσώπου

Πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε σε μέλος του στρατού των ΗΠΑ στη Γερμανική βάση

4η δόση για τους άνω των 60 προτείνει η Γερμανία

Καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν υψηλές το Fox Nation επισκέπτεται τις πλούσιες σε πετρέλαιο περιοχές της Αμερικής για να διερευνήσει γιατί δεν γίνεται γεώτρηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Πρώτος από Εμάς 25/04: Μια μεγάλη έκπληξη περιμένει την Σοφία

Ο Πρώτος από Εμάς 25/04: Ο Στέφανος, η Έλσα και ο Άλκης έρχονται πιο κοντά με το νέο μέλος της οικογένειας, όσο η Σοφία παρατηρεί μια περίεργη κίνηση στον λογαριασμό της που την βάζει σε σκέψεις.

Ποιος γιορτάζει σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2024;

Σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου και Αποστόλου Μάρκου του Ευαγγελιστού και του Αγίου Μακεδονίου του Β Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.