Γενικές Ειδήσεις

Ευρωπαϊκή ένωση Ελλάδα: Μεγαλύτερο το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων της χώρας μας

Ευρωπαϊκή ένωση Ελλάδα: Μεγαλύτερο το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων της χώρας μας

Μια νέα έρευνα η οποία διεξάχθηκε από την Ευρωπαϊκή ένωση έφερε στο φως τόσο την κατάσταση της υγείας του Ελληνικού πληθυσμού, όσο και την ανισότιμη κατάσταση που υπάρχει ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ερεύνα παρουσιάστηκε στο καποδιστριακό πανεπιστήμιο και είναι μια κοινή προσπάθεια τόσο του οργανισμού οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης, όσο και του ευρωπαϊκού παρατηρητήριου για τα συστήματα και τις πολιτικές υγείας πάντα σε αμέριστη συνεργασία με την κεντρική επιτροπή. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι Έλληνες σε σχέση με τις χώρες της Ε.Ε. , ζουν λίγα περισσότερα χρόνια. Δηλαδή το προσδόκιμο ζωής του αγγίζει τα 81,4 χρόνια. Βέβαια οι ανισότητες εξακολουθούν να υπάρχουν και κατά κύριο λόγο οφείλονται στο φύλλο και την θέση.
Αν Και  στην χώρα μας οι θάνατοι από εγκεφαλικό και ισχαιμική καρδιοπάθεια έχουν μειωθεί , έχουν αυξηθεί οι θάνατοι από τόσο από ποίκιλλες μορφές καρκίνου, όσο και από διάφορα εγκεφαλικά και καρδιοπάθειες.
Το ποσοστό των ατόμων που ζουν χωρίς αναπηρίες
  • Ακόμα μόνο το 40% των ατόμων που έχουν κλίσει ηλικιακό κύκλο ζωής μπορεί να περιμένει ότι μπορεί να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του χωρίς κάποια μορφή αναπηρίας. Αυτό το ποσοστό δυστυχώς αντιστοιχεί σε δυο λιγότερα έτη από το μέσο ορο υγιούς ζωής.
Ο λανθασμένος τρόπος ζωής βλάπτει την υγεία
  • Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας πάνω από το 40% των θανάτων στην χώρα μας οφείλετε στον τρόπο που επιλέγουμε να ζούμε. Πιο συγκεκριμένα αν κάνουμε βλαβερό τρόπο ζωής όπως είναι το κάπνισμα, αφού αποδεδειγμένα 1 στου 4 Έλληνες καπνίζει ήδη από την ανήλικη ζωή του. Ακόμα πολύ υψηλά είναι τόσο τα ποσοστά παχυσαρκίας, όσο και το γεγονός ότι στην χώρα μας όλο και περισσότερα παιδιά απέχουν από την σωματική άσκηση.

Τί έδειξε η έκθεση

  • Γενικά και η έκθεση έφερε στο φως ότι οι διάφορες που υπάρχουν ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., είναι μεγάλες. Ειδικότερα κάθε χώρα έχει τα δικά της ηλικιακά ποσοστά που δείχνουν το προσδόκιμο ζωής.

Το συμπέρασμα της έκθεσης

  • Τέλος σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας φαίνεται πολύ καλά ότι κάθε κράτος πετυχαίνει τα δικά του όρια ηλικιακής ζωής αλλά και θνητότητας.

Ακολουθεί βίντεο για το προσδόκιμο ζωής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ζώδια προβλέψεις : Πως θα αυξήσεις το προσδόκιμο ζωής σύμφωνα με το ζώδιο σου

διατροφή υγεία: Έτσι θα αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής σας

ΣΦΕΕ καμπάνια Π.Ο.Υ.: Τα εμβόλια μας φέρνουν πιο κοντά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χρυσηίδα Δημουλίδου : Υπερασπίζετε τον Δολοφόνο της Καρολάιν και ξεσηκώνει τους πολίτες

Χρυσηίδα Δημουλίδου : Η πολύ αγαπημένη συγγραφέας Χρυσηίδα Δημουλίδου αποφάσισε να τοποθετηθεί για το θέμα της δολοφονίας που έγινε στα γλυκά νερά και κατάφερε να κάνει πολλούς να ξεσηκωθούν εναντίον της.

Ελένη Φουρέιρα Αλμπέρτο Μποτία : Αγκαλιάζονται και κάνουν το insta να πάρει φωτιά

Ελένη Φουρέιρα Αλμπέρτο Μποτία : Ένα από τα πιο αγαπημένα αλλά και ταιριαστά ζευγάρια της show-biz, ανεβάζει μαζί φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταφέρνει να πάρουν φωτιά.

Ελένη Φουρέιρα Αλμπέρτο Μποτία: Ερωτευμένοι κι αγκαλιασμένοι μπροστά στον καθρέφτη

Ελένη Φουρέιρα Αλμπέρτο Μποτία: Η Ελένη Φουρέιρα και ο Αλμπέρτο Μποτία είναι μαζί εδώ και τρία χρόνια. Μόλις την Πέμπτη (24/06) είδαμε όμως να ποστάρουν την πρώτη τους κοινή φωτογραφία.

«Στον πιλότο θα αφαιρέσουν τη γονική μέριμνα και κάθε επικοινωνία με το παιδί» υποστηρίζει γνωστός ποινικολόγος

«Θα υπάρξουν αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων και κρίνω ότι προς το παρόν θα αποφανθούν την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πατέρα. Έτσι, δεν θα τίθεται θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης, καθώς δεν θα θεωρείται  ότι έχει γονεϊκά καθήκοντα. Πιστεύω ότι θα απαγορευθεί κάθε επικοινωνία ανάμεσα στο παιδί και στον πατέρα. Ο πατέρας μπορεί να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού μόλις βγει από τη φυλακή, αλλά οι πιθανότητες μίας τέτοιας δικαίωσης είναι μηδενικές», δήλωσε.