Διατροφή

Διατροφή υγεία: Έτσι θα αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής σας

Διατροφή υγεία: Έτσι θα αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής σας

Χορτοφαγική διατροφή: Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι χορτοφάγοι έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και είναι και πολύ πιο υγιείς από όσους τρώνε κρέας και άλλα ζωικά παράγωγα.

Πολλοί ερευνητές αλλά και μελετητές έχουν στρέψει τις έρευνες τους στην χορτοφαγική διατροφής, επειδή κατανοεί ότι η κρεατοφαγία δημιουργεί πολλά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό. Γι αυτόν τον λόγο προσπαθούν να μελετήσουν και να αναδείξουν όλα τα οφέλη που η χορτοφαγική διατροφή χαρίζει στον οργανισμό. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά τι προκαλεί η κρεατοφαγική διατροφή αλλά και τι η χορτοφαγική στον οργανισμό. Παρακάτω θα αναλυθούν όμως και οι ελλείψεις που δημιουργεί στον οργανισμό.

Με τι αρνητικές βλάβες σχετίζετε η κρεατοφαγική διατροφή

  • Όταν καταναλώνουμε κρέας αλόγιστα, αλλά και τα επεξεργασμένα παράγωγα του , καταφέρνουμε να αυξήσουμε τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου με αποτέλεσμα να μειώνει κατά πάρα πολύ το προσδόκιμο ζωής.

Θετικά χορτοφαγικής διατροφής

  • Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε μία χορτοφαγική διατροφή , τότε σίγουρα θα καταφέρετε να χάσετε και κιλά αλλά και θα καταφέρετε να διατηρήσετε το βάρος του σώματος σας στα επίπεδα που το θέλετε.

Αρνητικά χορτοφαγικής διατροφής

  • Πολλοί μπορεί να απέχουν από την κρεατοφαγία και να εντάξουν την χορτοφαγική διατροφή στην ζωή τους , αλλά επιλέγουν τροφές πλούσιες σε θερμίδες με αποτέλεσμα να ην καταφέρνουν να τρώνε υγιεινά.

Διατροφικές ελέιψεις που προκαλεί η χορτοφαγική διατροφή

  • Η χορτοφαγική διατροφή αν λείπει η κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά όπως είναι ο σίδηρος, η πρωτεΐνη , τα ω-3 λιπαρά και οι βιταμίνες β-12 και βιταμίνη D.

Τρόφιμα για να αποφύγεις τις παραπάνω διατροφικές ελλείψεις

  • Προτίμησε προϊόντα πλούσια σε πρωτεΐνες όπως τα είναι(δημητριακά, λαχανικά κινόα, τόφου, όσπρια κ.τ.λ.),τα Ω-3 λιπαρά, όπως είναι τα καρύδια, φύκια, άλγη και τα σχετικά, σίδηρο( που τον λαμβάνεις από τροφές όπως τα λαχανικά, σιτηρά, όσπρια και ξηρούς καρπούς), και από την βιταμίνη -D(Που την λαμβάνεις από δημητριακά, μπάρες, αυγά ψαριών και τέλος τροφές που περιέχουν ψευδάργυρο 9όπως είναι ( Τα φασόλια, οι ξηροί καρποί , η διατροφική μαγιά και το φύτρο σιταριού).

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για την χορτοφαγική διατροφή

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πέντε τροφές που αποτοξινώνουν το συκώτι

Τι είναι το ψυχικό τραύμα και πως να το ξεπεράσετε

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνάντηση με ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορούν τα αμυλούχα σνακ να βλάψουν την υγεία της καρδιάς;

Διατροφή Καρδιά: Σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατανάλωση σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο μετά από οποιοδήποτε γεύμα συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακές παθήσεις κι άλλες αιτίες.

Μήλα : Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Μήλα : Τα μήλα αποτελούνται κυρίως από υδατάνθρακες και νερό. Είναι πλούσια σε απλά σάκχαρα, όπως φρουκτόζη, σακχαρόζη και γλυκόζη.

Κεράσια : Τα οφέλη τους στην υγεία

Κεράσια : Τα οφέλη για την υγεία των κερασιών μπορούν να εξαρτηθούν από διάφορους παράγοντες. Εμείς τα βρήκαμε και σας τα παρουσιάζουμε στο άρθρο που ακολουθεί.