Διατροφή

Διατροφή υγεία: Έτσι θα αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής σας

Διατροφή υγεία: Έτσι θα αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής σας

Χορτοφαγική διατροφή: Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι χορτοφάγοι έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και είναι και πολύ πιο υγιείς από όσους τρώνε κρέας και άλλα ζωικά παράγωγα.

Πολλοί ερευνητές αλλά και μελετητές έχουν στρέψει τις έρευνες τους στην χορτοφαγική διατροφής, επειδή κατανοεί ότι η κρεατοφαγία δημιουργεί πολλά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό. Γι αυτόν τον λόγο προσπαθούν να μελετήσουν και να αναδείξουν όλα τα οφέλη που η χορτοφαγική διατροφή χαρίζει στον οργανισμό. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά τι προκαλεί η κρεατοφαγική διατροφή αλλά και τι η χορτοφαγική στον οργανισμό. Παρακάτω θα αναλυθούν όμως και οι ελλείψεις που δημιουργεί στον οργανισμό.

Με τι αρνητικές βλάβες σχετίζετε η κρεατοφαγική διατροφή

  • Όταν καταναλώνουμε κρέας αλόγιστα, αλλά και τα επεξεργασμένα παράγωγα του , καταφέρνουμε να αυξήσουμε τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου με αποτέλεσμα να μειώνει κατά πάρα πολύ το προσδόκιμο ζωής.

Θετικά χορτοφαγικής διατροφής

  • Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε μία χορτοφαγική διατροφή , τότε σίγουρα θα καταφέρετε να χάσετε και κιλά αλλά και θα καταφέρετε να διατηρήσετε το βάρος του σώματος σας στα επίπεδα που το θέλετε.

Αρνητικά χορτοφαγικής διατροφής

  • Πολλοί μπορεί να απέχουν από την κρεατοφαγία και να εντάξουν την χορτοφαγική διατροφή στην ζωή τους , αλλά επιλέγουν τροφές πλούσιες σε θερμίδες με αποτέλεσμα να ην καταφέρνουν να τρώνε υγιεινά.

Διατροφικές ελέιψεις που προκαλεί η χορτοφαγική διατροφή

  • Η χορτοφαγική διατροφή αν λείπει η κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά όπως είναι ο σίδηρος, η πρωτεΐνη , τα ω-3 λιπαρά και οι βιταμίνες β-12 και βιταμίνη D.

Τρόφιμα για να αποφύγεις τις παραπάνω διατροφικές ελλείψεις

  • Προτίμησε προϊόντα πλούσια σε πρωτεΐνες όπως τα είναι(δημητριακά, λαχανικά κινόα, τόφου, όσπρια κ.τ.λ.),τα Ω-3 λιπαρά, όπως είναι τα καρύδια, φύκια, άλγη και τα σχετικά, σίδηρο( που τον λαμβάνεις από τροφές όπως τα λαχανικά, σιτηρά, όσπρια και ξηρούς καρπούς), και από την βιταμίνη -D(Που την λαμβάνεις από δημητριακά, μπάρες, αυγά ψαριών και τέλος τροφές που περιέχουν ψευδάργυρο 9όπως είναι ( Τα φασόλια, οι ξηροί καρποί , η διατροφική μαγιά και το φύτρο σιταριού).

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για την χορτοφαγική διατροφή

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πέντε τροφές που αποτοξινώνουν το συκώτι

Τι είναι το ψυχικό τραύμα και πως να το ξεπεράσετε

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνάντηση με ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Γιατί ο οργανισμός χρειάζεται άμυλο

Διατροφή Άμυλο Ιδιότητες: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι μια καλή πηγή ενέργειας και η κύρια πηγή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Εκτός από το άμυλο, περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β. Όταν τα μαγειρεύετε είναι σημαντικό να προσέξετε τα πρόσθετα λιπαρά που χρησιμοποιείτε, γιατί αυτό θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Καταναλώνετε αρκετό μοσχάρι για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του;

Μοσχάρι κρέας οφέλη: Πόσο ωφέλιμο είναι το κόκκινο κρέας και συγκεκριμένα το μοσχάρι στη διατροφή μας; Ποια η προτεινόμενη ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε σε εβδομαδιαία βάση & γιατί;

Πλούσια τα θρεπτικά συστατικά της ντομάτας - Γιατί να την εντάξετε στη διατροφή σας

Η ντομάτα ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα «χρυσό μήλο», για το κίτρινο ή το πορτοκαλί χρώμα που είχε τότε η ώριμη ντομάτα. Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.