Γενικές Ειδήσεις

16 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατήρησης του Στρώματος του Όζοντος

16 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατήρησης του Στρώματος του Όζοντος

16 Σεπτεμβρίου: Η Διεθνής Ημέρα για τη Διατήρηση του στρώματος του Όζοντος γιορτάζεται από το 1994 και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Το στρώμα του όζοντος προστατεύει τη Γη από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Είναι ουσιαστικά μια εύθραυστη ασπίδα αερίου. Εξαιτίας αυτού, παίζει τεράστιο ρόλο στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας.

Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Διατήρηση του στρώματος του Όζοντος

Αυτή η ξεχωριστή ημέρα γιορτάζεται στις 16 Σεπτεμβρίου για να σηματοδοτήσει την ημέρα του 1987 όταν υπογράφηκε το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ. Ως αποτέλεσμα, μια σειρά από ειδικές εκδηλώσεις, όπως ομιλίες και σεμινάρια, πραγματοποιούνται στην καναδική πόλη του Μόντρεαλ αυτήν την ημέρα. Η Διεθνής Ημέρα για τη Διατήρηση του στρώματος του Όζοντος γιορτάζεται από το 1994 και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η ημέρα προορίζεται κυρίως για τη διάδοση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την καταστροφή της στιβάδας του όζοντος και την αναζήτηση λύσεων για τη διατήρησή της.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Μόντρεαλ στις 16 Σεπτεμβρίου για να συμμετάσχουν στις συνομιλίες και τα σεμινάρια. Η Διεθνής Ημέρα για τη Διατήρηση της στρώματος του Όζοντος γιορτάζεται επίσης σε όλο τον κόσμο. Οι εκπαιδευτικοί συνήθως αφιερώνουν αυτή την ημέρα για να διδάξουν τους μαθητές τους για το στρώμα του όζοντος και πολλά σχολεία οργανώνουν ειδικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για να ευαισθητοποιήσουν. Αυτό είναι ένα γεγονός που όλοι μπορούν να ζήσουν και να απολαύσουν μαζί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μία από τις σημαντικότερες πράσινες ημέρες για τη σωτηρία του πλανήτη

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day”

Novo Nordisk Hellas : 1η διεθνής φαρμακευτική εταιρεία σε επενδύσεις κλινικών μελετών στο Ελλάδα 2.0

10 κορυφαίες απειλές για την παιδική ηλικία που θέτουν σε κίνδυνο 8 εκατομμύρια παιδιά στον Καναδά.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Ιράν εντείνει τις συλλήψεις ακτιβιστών δημοσιογράφων

"Στοχοποιώντας δημοσιογράφους εν μέσω μεγάλης βίας μετά τον περιορισμό της πρόσβασης στο WhatsApp και το Instagram, οι ιρανικές αρχές στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία κάλυψη των διαδηλώσεων", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).

Η σημερινή ημέρα ανήκει στην οικογένεια!

26 Σεπτεμβρίου: Η Εθνική Ημέρα Οικογένειας είναι μια εκδήλωση που έχει σκοπό να επιτρέψει στα αγαπημένα τους πρόσωπα να ξεκουραστούν από την καθημερινότητά τους και να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί.

Παγκόσμια Ημέρα Κυνηγιού και Ψαρέματος

24 Σεπτεμβρίου: Η Εθνική Ημέρα Κυνηγιού και Ψαρέματος γιορτάζεται για να φέρει κοντά τους αθλητές και να απολαύσει την πλούσια παράδοσή τους στο κυνήγι, το ψάρεμα και τη σκοποβολή.

Παγκόσμια Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών

23 Σεπτεμβρίου:Η Διεθνής Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών γιορτάζει όλες αυτές τις καταπληκτικές νοηματικές γλώσσες, αποτίοντας φόρο τιμής στην απίστευτη διαφορά που έχουν κάνει στους κωφούς σε όλο τον κόσμο και αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση για αυτούς.

Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα 23 Σεπτεμβρίου;

Καιρός σήμερα: Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.