Γενικές Ειδήσεις

15 Νοεμβρίου: Σήμερα γιορτάζουμε την φιλανθρωπία!

15 Νοεμβρίου: Σήμερα γιορτάζουμε την φιλανθρωπία!

15 Νοεμβρίου: Η σημασία της φιλανθρωπίας είναι πολύ μεγάλη. Για τον λόγο αυτό, σήμερα την γιορτάζουμε!

Αυτή η πιο γενναιόδωρη γιορτή δημιουργήθηκε για να προωθηθεί και να γιορτασθεί η προσφορά σε όλες τις μορφές της. Το φεστιβάλ είναι επίσης ένα κίνημα βάσης για να επαινέσει και να ενθαρρύνει την καλοσύνη όπου κι αν εμφανίζεται. Ο στόχος του εορτασμού είναι στην πραγματικότητα διπλός – να ευαισθητοποιήσει τη σημασία της φιλανθρωπίας και να ενθαρρύνει όσους δεν έχουν ήδη συμμετάσχει να ριχτούν σε εθελοντική και φιλανθρωπική εργασία και να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες εκείνων που ήδη εργάζονται για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, και αξίζει να γιορτάσουμε. Κανείς δεν χρειάζεται να είναι φιλάνθρωπος, αλλά πολλοί επιλέγουν να είναι και κάνουν έναν κόσμο διαφοράς στον κόσμο.

Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Φιλανθρωπίας

Η ιδέα σχεδιάστηκε αρχικά και στη συνέχεια οργανώθηκε από τον Douglas Freeman στη δεκαετία του 1980. Το πρώτο γεύμα της Εθνικής Ημέρας Φιλανθρωπίας πραγματοποιήθηκε σε πόλεις σε όλη τη χώρα το 1986, αφού ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν κήρυξε την 15η Νοεμβρίου ως Εθνική Ημέρα Φιλανθρωπίας. Ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης που κήρυξε επίσημη Εθνική Ημέρα Φιλανθρωπίας, για να γιορτάσει την «αγάπη της ανθρωπότητας». Έκτοτε, κάθε χρόνο, κοινότητες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν φιλοξενώντας εκδηλώσεις για να αναγνωρίσουν δραστηριότητες χορηγών, εθελοντών, ιδρυμάτων, ηγετών, εταιρειών και άλλων που ασχολούνται με τη φιλανθρωπία.

Πώς να γιορτάσουμε την Εθνική Ημέρα Φιλανθρωπίας

Δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να γιορτάσουμε την Εθνική Ημέρα Φιλανθρωπίας, καθώς όλοι βοηθούν τους ανθρώπους με αδιάφορους τρόπους. Ο Μπιλ Γκέιτς φαίνεται να γιορτάζει αυτές τις γιορτές κάθε μέρα της ζωής του τα τελευταία χρόνια, από τη δημιουργία του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς το 2000. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο δεν είναι τόσο πλούσιοι όσο ο Μπιλ Ο Γκέιτς, ο Γουόρεν Μπάφετ ή τα παρόμοια, και επομένως μπορούν να βρουν άλλους, μικρότερους τρόπους για να βοηθήσουν άλλους – ακόμα και μια μικρή δωρεά ή μια ευγενική χειρονομία από την πλευρά μας μπορεί να σημαίνει τον κόσμο σε κάποιον που, για παράδειγμα, πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια στη φτώχεια.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συμμετάσχετε στον εορτασμό αυτής της μεγάλης γιορτής, και όπως συμβαίνει με τον Μπιλ Γκέιτς, είναι καλύτερο όταν δεν βοηθάμε τους άλλους μόνο μία μέρα το χρόνο. Φιλανθρωπία σημαίνει την πράξη της αγάπης για την ανθρωπότητα και όλοι γνωρίζουν ότι η αγάπη μπορεί να εκφραστεί με διάφορους τρόπους. Βρείτε λοιπόν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα με έναν σκοπό που σας ενδιαφέρει πολύ, είτε αυτός που ταΐζει πεινασμένα παιδιά είτε αυτός που βοηθά άτομα που πάσχουν από μια συγκεκριμένη ασθένεια.

Ίσως κάποιος στην οικογένειά σας να έπεσε πολύ νέος από μια ασθένεια που θα θέλατε να δείτε να νικηθεί μια για πάντα; Ή μήπως πιστεύετε ότι δεν υπάρχει αρκετή ευαισθητοποίηση σχετικά με τους αγώνες των νέων LGBT με τον εκφοβισμό στα σχολεία και απλά θέλετε οι άλλοι άνθρωποι να παρατηρήσουν το πρόβλημα και να το λάβουν σοβαρά υπόψη;

Ανεξάρτητα από το αν η χειρονομία σας βοηθά στη συλλογή τροφίμων για χριστουγεννιάτικα πακέτα για τους φτωχούς. Συγκέντρωση χρημάτων για τη διατροφή του ολοένα αυξανόμενου αριθμού ζώων στα καταφύγια ζώων. Συγκεντρώνοντας χρήματα για επιπλέον νέα βιβλία που θα αγοράσετε στο τοπικό δημόσιο σχολείο ή απλώς αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε τώρα και με ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας που δεν έχουν συγγενείς να τους κάνει παρέα.

Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η χειρονομία σας θα εκτιμηθεί πολύ από όσους βοηθάτε. Ακόμα κι αν οι ενέργειές σας ή το χρηματικό ποσό που δωρίζετε δεν σας φαίνεται τόσο μεγάλο. Με όποιον τρόπο αποφασίσετε να το κάνετε, γιορτάστε βοηθώντας άλλους και κάνοντας τη διαφορά!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2022 : Εκρηκτική αύξηση στις διαγνώσεις του Διαβήτη Τύπου 1 άνω των 30 ετών

Μάθετε πώς να εντοπίζετε τα πρώτα σημάδια της πνευμονίας

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2022 : H πρόσβαση των ασθενών στις νέες τεχνολογίες του Διαβήτη

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Τσουνάμι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γλυκάνισος 29/01: Η Ελεάνα επισκέπτεται αναπάντεχα τη Ραζάν [trailer]

Γλυκάνισος 29/01: Ενώ ο Στρατής μαθαίνει από τον Άγγελο ότι ο Μπίλι παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα και ενόχλησε ξανά τη Φάζια, ο Φίλιππος καλεί ξανά στην επιχείρηση τον Έκτορα, που εκμυστηρεύεται στον πατέρα του κάτι που δεν ξέρει κανείς.