Γενικές Ειδήσεις

14 Αυγούστου: Ημέρα Ανεξαρτησίας του Πακιστάν

14 Αυγούστου: Ημέρα Ανεξαρτησίας του Πακιστάν

14 Αυγούστου: Η μέρα ξεκινά συνήθως με κάλεσμα για προσευχή στα τζαμιά σε όλη τη χώρα και στη συνέχεια ο κόσμος μετακινείται σε γιορτές και εκδηλώσεις.

Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Πακιστάν γιορτάζεται προς τιμήν της ημέρας που το Πακιστάν βγήκε από την κυβερνητική κυριαρχία της Βρετανικής Ινδίας. Τώρα είναι η ώρα να μάθετε περισσότερα για την ημέρα!

Ιστορία της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Πακιστάν

Μετά από σχεδόν 200 χρόνια ζωής υπό την κυριαρχία της Βρετανικής Ινδικής Αυτοκρατορίας, τα χρόνια που ακολούθησαν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη συνέχεια τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο άνοιξαν το δρόμο για τους μουσουλμάνους που ζούσαν στην Ινδία να χωρίσουν και να γίνουν ανεξάρτητο κράτος. Ξεκινώντας τον Αύγουστο του 1947, μια από τις μεγαλύτερες μεταναστεύσεις στην ανθρώπινη ιστορία έλαβε χώρα όταν άνθρωποι από την Ινδία μετακινήθηκαν προς την ανατολική και τη δυτική πλευρά της γεωγραφικής περιοχής όταν έλαβε χώρα η διαίρεση. Σε μια προσπάθεια να βρουν θρησκευτική σύνδεση και ελευθερία, εκατομμύρια Ινδουιστές και Σιχ παρακινήθηκαν να κινηθούν υπό την ηγεσία του Παν-ινδικού Μουσουλμανικού Συνδέσμου.

Στις 14 Αυγούστου 1947, ο Muhammad Ali Jinnah ορκίστηκε ως ο πρώτος Γενικός Κυβερνήτης της χώρας του Πακιστάν. Επειδή η μεταβίβαση της εξουσίας έγινε τα μεσάνυχτα της 14ης και 15ης Αυγούστου 1947, ορισμένα έγγραφα αρχικά αναγνώρισαν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Πακιστάν ως 15 Αυγούστου. Την επόμενη χρονιά, ωστόσο, η ημερομηνία ορίστηκε η 14η Αυγούστου και από τότε συνεχίζεται έτσι. Κάποιοι λένε ότι ο Αντιβασιλέας Μάουντμπάτεν, κόμης της Βιρμανίας και μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας, ήθελε να είναι παρών τόσο στην Ανεξαρτησία του Πακιστάν όσο και στην Ανεξαρτησία της Ινδίας, που πραγματοποιείται στις 15 Αυγούστου.

Αρχικά το Πακιστάν χωρίστηκε σε δύο κράτη, το Ανατολικό Πακιστάν και το Δυτικό Πακιστάν, αλλά τελικά το Ανατολικό Πακιστάν έγινε Μπαγκλαντές το 1971. Το Δυτικό Πακιστάν τώρα ονομάζεται απλώς Πακιστάν. Ως μία από τις έξι επίσημες αργίες που τηρούνται στο έθνος του Πακιστάν, οι εορτασμοί και οι επίσημοι εορτασμοί για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Πακιστάν πραγματοποιούνται σε όλη την πολιτεία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η μέρα ξεκινά συνήθως με κάλεσμα για προσευχή στα τζαμιά σε όλη τη χώρα και στη συνέχεια ο κόσμος μετακινείται σε γιορτές και εκδηλώσεις. Οι εορτασμοί ξεκινούν με την ύψωση μιας σημαίας πάνω από το σπίτι του Κοινοβουλίου στην πόλη Ισλαμαμπάντ. Κυβερνητικά στελέχη και άλλες διασημότητες δίνουν τηλεοπτικές ομιλίες μαζί με συγκεντρώσεις, συναντήσεις, τελετές, πυροτεχνήματα και άλλα σημαντικά γεγονότα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εθνική γιορτή στη Γαλλία για την ημέρα της Βαστίλλης

Τι σηματοδοτεί η Ημέρα Ανεξαρτησίας για τις ΗΠΑ;

Εργαζόμενες στη Σαουδική Αραβία "αγκαλιάζουν" τα κομμένα μαλλιά

Τα στρατεύματα της Σρι Λάνκα ανοίγουν πυρ για να περιορίσουν τις ταραχές στα καύσιμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης

30 Σεπτεμβρίου: Η Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης, που ξεκίνησε το 1953, είναι μια σχετικά πρόσφατη είσοδος στο ημερολόγιο των παγκόσμιων εκδηλώσεων.

Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

29 Σεπτεμβρίου: Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας αναδεικνύει το πολύτιμο έργο που έχει προσφέρει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός στην ναυτιλιακή κοινότητα.

Πώς θα είναι η σημερινή μέρα;

Καιρός σήμερα: Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.