Πολιτική Φαρμάκoυ

Πακιστάν πολιομυελίτιδα: Η χώρα εγκαινιάζει εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας εν μέσω Covid

Πακιστάν πολιομυελίτιδα: Η χώρα εγκαινιάζει εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας εν μέσω Covid

Πακιστάν πολιομυελίτιδα: Το Πακιστάν εδώ και 25 χρόνια πραγματοποιεί τακτικές εκστρατείες εμβολιασμού, στις οποίες οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να δώσουν τη δόση κατά της πολιομυελίτιδας στα παιδιά.

Οι πακιστανικές αρχές ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα τη φετινή πρώτη εθνική εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας, παρόλο που οι μολύνσεις από κορωνοϊό αυξάνονται. Περίπου 150.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας συμμετέχουν στην πενθήμερη δράση κατά της πολιομυελίτιδας για τον εμβολιασμό 22,4 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των 5 ετών, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε ο Shahzad Beg, ο συντονιστής για το πρόγραμμα πολιομυελίτιδας. Η προηγούμενη εκστρατεία έλαβε χώρα πριν από εβδομάδες, όταν το Πακιστάν σημείωσε μείωση των κρουσμάτων COVID-19. Οι αρχές ελπίζουν ότι η τελευταία εκστρατεία θα βοηθήσει να γίνει το Πακιστάν ένα έθνος χωρίς πολιομυελίτιδα.

Η πορεία της πολιομυελίτιδας στο Πακιστάν

Πέρυσι, το Πακιστάν ανέφερε μόνο ένα κρούσμα πολιομυελίτιδας από τη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν της χώρας. Το Πακιστάν και το Αφγανιστάν είναι οι μόνες χώρες στον κόσμο όπου η πολιομυελίτιδα παραμένει ενδημική και η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει μερική παράλυση στα παιδιά. Το Πακιστάν εδώ και 25 χρόνια πραγματοποιεί τακτικές εκστρατείες εμβολιασμού, στις οποίες οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να δώσουν τις σταγόνες πολιομυελίτιδας στα παιδιά. Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους είναι γυναίκες, καθώς μπορούν να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε μητέρες και παιδιά. Οι πακιστανικές αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας για τις ομάδες πολιομυελίτιδας.

Τα τελευταία χρόνια, Πακιστανοί έχουν βάλει στο στόχαστρο ομάδες πολιομυελίτιδας και αστυνομία που τους συνοδεύει, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι η προσπάθεια κατά της πολιομυελίτιδας αποτελεί μέρος μιας δυτικής συνωμοσίας για στείρωση παιδιών ή συλλογή πληροφοριών. Αυτές οι επιθέσεις αυξήθηκαν αφού αποκαλύφθηκε ότι μια ψεύτικη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ηπατίτιδας χρησιμοποιήθηκε ως τέχνασμα από τη CIA στο κυνήγι του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από Αμερικανούς καταδρομείς το 2011 στο Πακιστάν. Η τελευταία ώθηση της Δευτέρας κατά της πολιομυελίτιδας έρχεται εν μέσω μιας σταθερής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Τις τελευταίες 24 ώρες, το Πακιστάν κατέγραψε περισσότερα από 7.000 κρούσματα COVID-19, ένα από τα υψηλότερα καθημερινά κρούσματα από τον Ιούνιο του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μεγάλη ανησυχία του ΠΟΥ για την μείωση των εμβολιασμών έναντι των νόσων στις οποίες είναι πολύ επιρρεπή τα παιδιά».

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε την από του στόματος χορήγηση του εμβολίου κατά της πολυομυελίτιδας.

Μειώθηκαν οι εμβολιασμοί στα παιδιά το τελευταίο τρίμηνο  

Η στόχευση του ΠΟΥ για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επισημάνσεις της Φαρμακοβιομηχανίας για την παραγωγή και διανομή φαρμάκων διεθνώς και στην Ελλάδα

Στη συνέχεια, σημείωσε πως το θέμα των ελλείψεων και της επαρκούς παραγωγής φαρμάκων είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, ότι αποτελεί διεθνή πρόκληση και τονίζοντας ότι εκπροσωπεί την καινοτόμο φαρμακοβιομηχανία διαβεβαίωσε πως δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών όλων των ασθενών και ότι συμμετέχει στον θεσμικό διάλογο, προσφέροντας λύσεις και καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις, ενώ κάλεσε όλους τους φορείς να κινούνται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προς την ίδια κατεύθυνση.

ΕΚΑΠΥ: ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων

ΕΚΑΠΥ : ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς  για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων . Ανεπίδεκτοι μαθήσεως οι υπεύθυνοι στο Υπουργείο Υγείας για το Φάρμακο .

Η πρόταση της Καλιφόρνιας για την παραγωγή ινσουλίνης θα μπορούσε να περιορίσει τις τιμές να βελτιώσει τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με μελέτη

Την CalRx θα μπορούσε κατά πάσα πιθανότητα να την πωλεί σε ολόκληρη τη χώρα, αποδίδοντας οικονομίες κλίμακας στην τιμή και τον ανταγωνισμό, δήλωσε ο Sherkow. "Εάν η CalRx τελικά επιτύχει, θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα της κυβέρνησης στα καλύτερά της: εξομάλυνση των αναποτελεσματικοτήτων της αγοράς, ενώ παράλληλα φροντίζει τους πιο άπορους πολίτες της", είπε.