Πολιτική Φαρμάκoυ

Πακιστάν πολιομυελίτιδα: Η χώρα εγκαινιάζει εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας εν μέσω Covid

Πακιστάν πολιομυελίτιδα: Η χώρα εγκαινιάζει εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας εν μέσω Covid

Πακιστάν πολιομυελίτιδα: Το Πακιστάν εδώ και 25 χρόνια πραγματοποιεί τακτικές εκστρατείες εμβολιασμού, στις οποίες οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να δώσουν τη δόση κατά της πολιομυελίτιδας στα παιδιά.

Οι πακιστανικές αρχές ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα τη φετινή πρώτη εθνική εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας, παρόλο που οι μολύνσεις από κορωνοϊό αυξάνονται. Περίπου 150.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας συμμετέχουν στην πενθήμερη δράση κατά της πολιομυελίτιδας για τον εμβολιασμό 22,4 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των 5 ετών, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε ο Shahzad Beg, ο συντονιστής για το πρόγραμμα πολιομυελίτιδας. Η προηγούμενη εκστρατεία έλαβε χώρα πριν από εβδομάδες, όταν το Πακιστάν σημείωσε μείωση των κρουσμάτων COVID-19. Οι αρχές ελπίζουν ότι η τελευταία εκστρατεία θα βοηθήσει να γίνει το Πακιστάν ένα έθνος χωρίς πολιομυελίτιδα.

Η πορεία της πολιομυελίτιδας στο Πακιστάν

Πέρυσι, το Πακιστάν ανέφερε μόνο ένα κρούσμα πολιομυελίτιδας από τη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν της χώρας. Το Πακιστάν και το Αφγανιστάν είναι οι μόνες χώρες στον κόσμο όπου η πολιομυελίτιδα παραμένει ενδημική και η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει μερική παράλυση στα παιδιά. Το Πακιστάν εδώ και 25 χρόνια πραγματοποιεί τακτικές εκστρατείες εμβολιασμού, στις οποίες οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να δώσουν τις σταγόνες πολιομυελίτιδας στα παιδιά. Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους είναι γυναίκες, καθώς μπορούν να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε μητέρες και παιδιά. Οι πακιστανικές αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας για τις ομάδες πολιομυελίτιδας.

Τα τελευταία χρόνια, Πακιστανοί έχουν βάλει στο στόχαστρο ομάδες πολιομυελίτιδας και αστυνομία που τους συνοδεύει, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι η προσπάθεια κατά της πολιομυελίτιδας αποτελεί μέρος μιας δυτικής συνωμοσίας για στείρωση παιδιών ή συλλογή πληροφοριών. Αυτές οι επιθέσεις αυξήθηκαν αφού αποκαλύφθηκε ότι μια ψεύτικη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ηπατίτιδας χρησιμοποιήθηκε ως τέχνασμα από τη CIA στο κυνήγι του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από Αμερικανούς καταδρομείς το 2011 στο Πακιστάν. Η τελευταία ώθηση της Δευτέρας κατά της πολιομυελίτιδας έρχεται εν μέσω μιας σταθερής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Τις τελευταίες 24 ώρες, το Πακιστάν κατέγραψε περισσότερα από 7.000 κρούσματα COVID-19, ένα από τα υψηλότερα καθημερινά κρούσματα από τον Ιούνιο του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μεγάλη ανησυχία του ΠΟΥ για την μείωση των εμβολιασμών έναντι των νόσων στις οποίες είναι πολύ επιρρεπή τα παιδιά».

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε την από του στόματος χορήγηση του εμβολίου κατά της πολυομυελίτιδας.

Μειώθηκαν οι εμβολιασμοί στα παιδιά το τελευταίο τρίμηνο  

Η στόχευση του ΠΟΥ για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στα σκαριά η διάθεση προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης από τα φαρμακεία

Στη διευκόλυνση επενδύσεων για την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης τόσο για την κάλυψη της ελληνικής αγοράς, όσο και για εξαγωγές στοχεύει το νομοθετικό πλαίσιο N. 4523/2018.

Επίσημο δείπνο για τα «40 χρόνια ΣΦΕΕ»

40 χρόνια ΣΦΕΕ: Με κεντρικό μήνυμα "Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με καλύτερη οικονομία" ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας πραγματοποίησε επίσημο δείπνο για τα 40 χρόνια λειτουργίας του τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των ΜΜΕ και της Κοινωνίας των Πολιτών.

ΣΦΕΕ: Στάσιμη η φαρμακευτική δαπάνη από το 2014-Τι αιτούνται οι Φαρμακοβιομήχανοι

ΣΦΕΕ: Στη χώρα μας, η Πολιτεία επενδύει για τη φαρμακευτική δαπάνη 26% λιγότερους πόρους από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και 47% λιγότερους από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και ως εκ τούτου η δαπάνη δεν επαρκεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού της χώρας, αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Φαρμακοβιομηχανίας, μεταξύ άλλων, και αιτούνται την αγαστή συνεργασία της Πολιτείας για να καλυφθούν τα κενά που οφείλονται στην υποχρηματοδότηση.

Μείωση υπερφορολόγησης και έλεγχο συνταγογράφησης ζητά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

ΠΕΦ: Τα δεδομένα της φαρμακευτικής δαπάνης είναι καταλυτικά και δείχνουν ότι η αύξηση του clawback οφείλεται στην ανεξέλεγκτη υποκατάσταση των οικονομικών φαρμάκων από νεότερα ακριβότερα.

PIF Greece : Μέτρα ενάντια στη φαρμακευτική καινοτομία και την υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών

'' Τα μέτρα φαρμακευτικής πολιτικής που περιλαμβάνονται στην τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο Σχέδιο Νόμου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι απολύτως βραχυπρόθεσμα και στοχεύουν στην απλή λογιστική μεταφορά και μετονομασία βάρους των υπερβάσεων από το clawback στα rebates. Σε καμία περίπτωση δεν στοχεύουν στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, δεν οδηγούν στη μείωση της συμμετοχής των ασθενών και δεν συνάδουν με τη δέσμευση της χώρας για μείωση του Clawback την επόμενη τετραετία. Παράλληλα επιβαρύνουν δυσανάλογα τα καινοτόμα φάρμακα, ενώ παρέχουν αυξημένη προστασία στις ήδη πολύ υψηλές τιμές των γενοσήμων.'' , τονίζει το PhRMA Innovation Forum Ελλάδος (PIF Greece).