Γενικές Ειδήσεις

13 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Όρασης

13 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Όρασης

13 Οκτωβρίου: Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης είναι μια ειδική ετήσια ημέρα ευαισθητοποίησης που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, προκειμένου να επικεντρωθεί στην τύφλωση και την εξασθένηση της όρασης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης είναι μια ειδική ετήσια ημέρα ευαισθητοποίησης που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, προκειμένου να επικεντρωθεί στην τύφλωση και την εξασθένηση της όρασης. Η ημέρα αυτή δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για την Πρόληψη της Τύφλωσης και η ευαισθητοποίηση διαδίδεται μέσω ενός μεγάλου αριθμού διαφορετικών εκδηλώσεων.

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης

Ένας μεγάλος αριθμός οργανισμών σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης εδώ και πολλά χρόνια. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να δείξουν την υποστήριξή τους φυτεύοντας δέντρα, ενώ άλλοι συμμετέχουν υποβάλλοντας μια φωτογραφία που θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός διεθνούς φωτογραφικού μοντάζ με επίκεντρο το θέμα της τύφλωσης.

Άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται αυτήν την ημέρα περιλαμβάνουν ειδικούς περιπάτους συγκέντρωσης χρημάτων για να βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους των εγχειρήσεων, ανάγνωση βιβλίων για τυφλούς και μια σειρά από φυλλάδια και αφίσες που δημιουργούνται για να ευαισθητοποιήσουν το θέμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι τα βιονικά εμφυτεύματα ματιών και πώς λειτουργούν;

Αλλάξτε τη διάθεσή σας, αλλάζοντας συνήθειες!

Δείτε τα σημαντικότερα προβλήματα της όρασης

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να απεικονίσει τις εικόνες όπως το ανθρώπινο μάτι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σασμός 26/9: Ο Νικηφόρος βρίσκεται στο μεγαλύτερο αδιέξοδο της ζωής του [trailer]

Σασμός 26/9: Η αποκάλυψη της Βασιλικής οδηγεί τον Νικηφόρο στο μεγαλύτερο αδιέξοδο της ζωής του, ενώ ο Μαθιός βλέπει μέσα σε έναν εφιάλτη χωρίς τέλος το όνειρό του να βγαίνει αληθινό.