Άποψη

Prix Galien Greece : Δίνει Νόμπελ υπό το πρίσμα της πανδημίας

Prix Galien Greece : Δίνει Νόμπελ υπό το πρίσμα της πανδημίας

Prix Galien Greece : Στις 31 Αυγούστου στο Ζάππειο Μέγαρο (Κεντρικό Αίθριο-Περιστύλιο) θα πραγματοποιηθούν για πέμπτη φορά στη χώρα μας τα «Νόμπελ» της φαρμακοβιομηχανίας Prix Galien.

Η φετινή διοργάνωση θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πανδημία του Covid-19 και την αδιαμφισβήτητη αξία της φαρμακευτικής έρευνας και καινοτομίας, η οποία έσωσε ζωές με την πολύτιμη συνδρομή της Πολιτείας, των επιστημόνων και των νοσηλευτών. Ως εκ τούτου, το Ανθρωπιστικό Βραβείο «Pro Bono Humanum» των Prix Galien Greece 2021, θα απονεμηθεί στην επιτροπή για τον Covid-19, καθώς και στους επικεφαλής ΜΕΘ για τις άοκνες προσπάθειες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού όλων των νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Επίσης, θα βραβευθούν και οι φαρμακευτικές εταιρίες που συνεισέφεραν στη δημόσια υγεία με την παραγωγή κάποιου εμβολίου ή θεραπείας για τον Covid-19.

Βράβευση με το ερευνητικό βραβείο

  • Τιμής ένεκεν θα βραβευθεί με το Ερευνητικό Βραβείο «Galien Scientific Research Award» ο καθηγητής Παιδιατρικής κ. Γεώργιος Χρούσος, για το σπουδαίο ερευνητικό του έργο που τον κατατάσσει στους κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες διεθνώς.

Σε ποιους θα απονεμηθεί το βραβείο

  • Το βραβείο του «Διαπρεπή Έλληνα Ηγέτη» της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας θα απονεμηθεί σε δύο σπουδαίους Έλληνες του απόδημου ελληνισμού, τους κ.κ. Stelios Papadopoulos και Michel Vounatsos, Chairman και CEO αντίστοιχα της Biogen Inc.
  • To νεοσύστατο βραβείο της «Τιμώμενης Εταιρίας» θα απονεμηθεί στην φαρμακευτική εταιρία Chiesi Hellas για την πιστοποίηση B Corp προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.Το βραβείο Συλλόγων Ασθενών «Patient Initiative Award» θα διεκδικήσουν 15 Σύλλογοι Ασθενών, οι οποίοι θα αξιολογηθούν για την καλύτερη καμπάνια επικοινωνίας & ενημέρωσης κοινού καθώς και για την αποτελεσματικότερη διαπραγμάτευση με τους φορείς.

 

Αξιολόγηση προϊόντων

 

Τέλος, στο καθαρά διαγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης, 16 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα θα αξιολογηθούν από τα μέλη της κριτικής μας επιτροπής, διεκδικώντας τον τίτλο του νικητή στις εξής κατηγορίες βράβευσης:

  • Καλύτερο Φαρμακευτικό Προϊόν
  • Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν
  • Καλύτερο Φάρμακο για Σπάνια Πάθηση
  • Καλύτερο Ιατροτεχνολογικό Προϊόν

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πεπτίδια : Τα οφέλη τους στην επιδερμίδα

Επιστήμονες ανέπτυξαν έναν έξυπνο «συναγερμό» που μπορεί να ανιχνεύσει αν κάποιος σε μια αίθουσα έχει Covid

Στερεότυπα και σεξιστικές αναφορές στο διαφημιστικό σποτ για τη γονιμότητα ακυρώνουν το συνέδριο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Να μπει τέλος στη δυσμενή μεταχείριση των πολιτών με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Διάταξη νόμου που θα απαγορεύει εκδηλώσεις δημοσίων αρχών και φορέων που δεν πληρούν προδιαγραφές προσβασιμότητας, φυσικής και ψηφιακής ζητά η Συνομοσπονδία από τον Πρωθυπουργό.

Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ στον Χατζηδάκη για την προκήρυξη ΔΕΔΔΗΕ

ΕΣΑμεΑ: Η Συνομοσπονδία ΑμεΑ ζητά από τον υπουργό την ανάκληση της προκήρυξης ΑΡΙΘΜΟΣ 1/2022 πλήρωσης τριακοσίων ενενήντα τριών (393) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών από τις 16.06.2022 έως τις 06.07.2022.

Διαβήτης: Οδηγίες για ανέμελες και ασφαλείς διακοπές

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πλέον η φωτεινή, χαρούμενη προοπτική για όλους. Μετά από μια χρονιά με συνεχόμενο καθημερινό πρωταγωνιστή τον νέο κορωνοϊό, με γεγονότα όπως ο ουκρανικός πόλεμος που δοκίμασαν τις αντοχές και «στρέσαραν» την ζωή όλων, οι καλοκαιρινές διακοπές φαντάζουν σαν ένα όνειρο που όλοι έχουν ανάγκη να ζήσουν