Επιχειρηματικά

Φαρμακευτικά βραβεία Prix Galien για 2η χρονιά

Φαρμακευτικά βραβεία Prix Galien για 2η χρονιά
ADMAN

Η διεξαγωγή για δεύτερη χρονιά στη Ελλάδα των διεθνούς φήμης φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien, θα πραγματοποιηθούν στις 7 Μαρτίου 2015, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η πρόεδρος των Prix Galien Greece, κα Τζένη Περγιαλιώτου, ανέφερε τονίζει ότι «O θεσμός των Prix Galien καθιερώθηκε στη χώρα μας σε μια περίοδο που θεωρώ ότι η πρόσβαση όλων μας στις καινοτόμες θεραπείες και τα νέα διαγνωστικά εργαλεία είναι επιβεβλημένη, κυρίως διότι σώζουν ζωές, αλλά και διότι μπορούν μακροπρόθεσμα να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο και πιο εκσυγχρονισμένο σύστημα υγείας», ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε, για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκόσμιου θεσμού, τη δημιουργία δύο νέων σπουδαίων βραβείων, το Galien Scientific Research Award και το Patient Initiative Award.

«Σκοπός του βραβείου των Συλλόγων Ασθενών είναι να τους παρακινήσει ώστε να αυξήσουν τις δραστηριότητες τους. Η ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας θα επισφραγιστεί με την καθιέρωση και λειτουργία της Ακαδημίας Συλλόγων Ασθενών, η οποία θα επιμορφώσει τα μέλη των συλλόγων ασθενών σε θέματα που έχουν πραγματικά ανάγκη με απώτερο σκοπό την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους και την αρτιότερη διεκδίκηση των παροχών που δικαιούνται από την Πολιτεία» τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Περγιαλιώτου.

Κλείνοντας την ομιλία της στάθηκε ιδιαίτερα στην αξία του θεσμού και στο ρόλο που εξυπηρετεί αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «Τα Prix Galien Greece, για μένα προσωπικά υπηρετούν κι έναν άλλο ιερό σκοπό: όλη αυτή η πρωτοβουλία έχει κατορθώσει να φέρει κοντά την επιστημονική κοινότητα, την Πολιτεία, τους ασθενείς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να τους περάσει το εξής μήνυμα ότι η κλινική έρευνα και τα προϊόντα που απορρέουν από αυτήν ως πολύτιμο αγαθό της, έχουν ανεκτίμητη αξία για τη ζωή όλων μας. Για το λόγο αυτό η Πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος ώστε τα καινοτόμα προϊόντα, οι νέες τεχνολογίες και οι νέες θεραπείες να είναι προσβάσιμες σε όλους τους ασθενείς».

Για την αξία των Prix Galien Greece ως του μοναδικού θεσμού που εξάρει την αξία της έρευνας και της καινοτομίας καθώς και στη σημασία της κλινικής έρευνας και των καινοτόμων φαρμάκων για την αναβάθμιση ποιότητας ζωής των ασθενών και τη μακροπρόθεσμη μείωση των δαπανών υγείας, μιλάει ο καθηγητής και Διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιος Χρούσος. Κατά τα λεγόμενα του κ. Χρούσου «Η τεράστια ανάπτυξη στη βιολογία και τη τεχνολογία τα τελευταία 30 χρόνια έχουν σαν επακόλουθο την όλο και αυξανόμενη παραγωγή πολλών εξαιρετικών, νέων, καινοτόμων φαρμάκων. Βέβαια, η υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιείται σήμερα και η πολυπλοκότητα της γνώσης που αυξάνει ραγδαία υπαγορεύουν την συνεργασία πολλών ειδικών επιστημόνων και την χρήση διαφόρων τύπων τεχνολογιών. Η ανακάλυψη ενός φαρμακευτικού στόχου, η αναζήτηση δυνητικά θεραπευτικών ουσιών, που πολλές φορές αριθμούν σε δεκάδες χιλιάδες και η αναζήτηση ενός πεπερασμένου αριθμού πιθανόν χρησίμων μορίων διαρκεί αρκετά χρόνια και έχει τεράστιο κόστος. Είναι λοιπόν λογικό τα καινοτόμα φάρμακα να είναι σχετικά ακριβά όταν διατίθενται στην αγορά, γιατί ακριβώς πρέπει να γίνει και η απόσβεση της τεράστιας δαπάνης που έχουν υποστεί οι εταιρείες προκειμένου να τα παράξουν. Όμως αυτή η τεράστια δαπάνη αξίζει τον κόπο, γιατί γίνεται προς όφελος της ανθρωπότητας».

Ο καθηγητής παθολογίας & ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της Ακαδημίας Συλλόγων Ασθενών, κ. Κωνσταντίνος Συρίγος υπογραμμίζει ότι «Εκτιμώντας τον σημαντικό ρόλο που καλούνται να παίξουν οι σύλλογοι ασθενών σε μια χειμαζόμενη κοινωνία με αυξημένες ανάγκες και περιορισμένους πόρους, σεβόμενοι την ανιδιοτελή προσφορά των μελών τους, αλλά ταυτόχρονα συνειδητοποιώντας την έλλειψη εμπειρίας και κατάρτισής τους, τα Prix Galien Greece, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα «σχολείο» εκπαίδευσης για τα στελέχη και μέλη των συλλόγων αυτών.

Η «Ακαδημία Συλλόγων Ασθενών» ή «Galien Patients’ Academy», όπως την ονομάσαμε, κατάρτισε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε στελέχη συλλόγων ασθενών και περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:

Α. Οργάνωση και λειτουργία μιας εθελοντικής ομάδας
• Βασικές αρχές οργάνωσης και διοίκησης ενός εθελοντικού συλλόγου
• Το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
• Διαχείριση ανθρωπίνων πόρων με έμφαση στη διαχείριση εθελοντών
• Χρηματοοικονομική διαχείριση – κατάρτιση και τήρηση προϋπολογισμών
• Διεθνείς σχέσεις, σύνδεση με όμορους συλλόγους της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Β. Αποτελεσματική επίτευξη των σκοπών μιας εθελοντικής ομάδας
• Ενδυνάμωση των ασθενών – χτίζοντας σχέσεις μεταξύ των ασθενών και με τον γιατρό τους
• Ψυχολογική υποστήριξη του ασθενή, του φροντιστή και του περιβάλλοντός του
• Εκπαίδευση για τη νόσο – αναζήτηση και αξιολόγηση της επιστημονικής πληροφορίας
• Κλινική έρευνα: βασικές αρχές, ασφάλεια του ασθενή

Γ. εξωστρέφεια και προβολή του έργου μιας εθελοντικής ομάδας
• Τεχνικές προσέλκυσης μελών – εθελοντών
• Τεχνικές προσέλκυσης πόρων
• Βασικές αρχές marketing και επικοινωνίας – προβολή δράσεων και έργου

Δ. Εκπαίδευση στο περιβάλλον δράσης μιας εθελοντικής ομάδας
• Σύστημα υγείας: υπηρεσίες, δομή και λειτουργία
• Νομικό πλαίσιο δικαιωμάτων ασθενών
• Πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες
• Συμμετοχή των ασθενών στη λήψη αποφάσεων: διεθνής εμπειρία
• Οικονομικοί περιορισμοί στην άσκηση πολιτικής υγείας

Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων αρχίζει την άνοιξη του 2015».
 O κ. Συρίγος τονίζει ότι «φιλοδοξία μας είναι δημιουργήσουμε μια ομάδα στελεχών, εθελοντών μεν, αλλά όχι ερασιτεχνών. Θα πρόκειται για εθελοντές με κατάρτιση και γνώσεις, ικανούς να αξιοποιήσουν τον ενθουσιασμό, να αναδείξουν τις δράσεις και να υπηρετήσουν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τους σκοπούς των συλλόγων ασθενών της πατρίδας μας».

Ο κ. Matyas Lakatos, Γενικός Διευθυντής της Amgen Hellas, ο οποίος μέσω της παρουσίασής του επικεντρώθηκε στην αξία της βιοτεχνολογίας και στους λόγους για τους οποίους η Amgen, ως ηγέτιδα εταιρεία βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, υποστηρίζει για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των Prix Galien.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Sanofi: Ενίσχυση της καινοτομίας και της επένδυσης στην Ελλάδα για τα σπάνια νοσήματα

6ο Συνέδριο Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

O Kώστας Παπαγιάννης νέος Πρόεδρος τηs Novartis Hellas

O Κώστας Παπαγιάννης ανέλαβε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Novartis Hellas, με ισχύ από χθές 7η Nοεμβρίου 2022 και ευθύνη για την επιχειρησιακή μονάδα Innovative Medicines.

Σημαντική διάκριση για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM

 Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM, αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία «Δυναμική ανάπτυξη» των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας "Growth Awards" που διοργάνωσαν για έκτη συνεχή χρονιά η Eurobank και η Grant Thornton.

Πώς τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά καθαρισμού αλλάζουν την αγορά

Για να βοηθήσουμε στον εξορθολογισμό της υιοθέτησης βιώσιμων σκευασμάτων που περιλαμβάνουν βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες, έχουμε αναπτύξει μια βιβλιοθήκη έτοιμων προς χρήση σκευασμάτων καθαρής ετικέτας που ξεπερνούν τις κορυφαίες μάρκες. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ: https://locuspi.com/get-formulations/.

Sanofi Ελλάδας υποστηρίζει την ψυχική υγεία των παιδιών στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), η Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sanofi προχώρησε σε μία σειρά δράσεων υποστήριξης της ψυχικής υγείας και ευεξίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.