Επιχειρηματικά

ΣΕΙΒ : Στηρίζει οποιαδήποτε προσπάθεια στον χώρο της υγείας

ΣΕΙΒ : Στηρίζει οποιαδήποτε προσπάθεια στον χώρο της υγείας

ΣΕΙΒ : Τονίζεται ότι ο ΣΕΙΒ έχει καθορίσει ένα σαφές και αυστηρότατο πλαίσιο λειτουργίας για τις εταιρείες μέλη του, με συγκεκριμένο Κώδικα Ηθικής και Επιχειρηματικής Δεοντολογίας, υπογεγραμμένο και δεσμευτικό από όλα του τα μέλη.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), εκφράζοντας το πνεύμα διαφάνειας που υπηρετεί ο Σύνδεσμος, δηλώνει ότι στηρίζει πλήρως οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγίανσης στον χώρο της Υγείας. Η ανωτέρω δήλωση διατυπώνεται ευθαρσώς, με αφορμή πλειάδα δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, αναφορικά με την έρευνα και τις συλλήψεις της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, μέσω ψευδών συνταγών υγειονομικού υλικού.

Τονίζεται ότι ο ΣΕΙΒ έχει καθορίσει ένα σαφές και αυστηρότατο πλαίσιο λειτουργίας για τις εταιρείες μέλη του, με συγκεκριμένο Κώδικα Ηθικής και Επιχειρηματικής Δεοντολογίας, υπογεγραμμένο και δεσμευτικό από όλα του τα μέλη. Αντικειμενικός στόχος της ύπαρξης του Κώδικα, είναι η διασφάλιση του «ευ επιχειρείν» στο πλαίσιο της νομιμότητας και της υπεύθυνης επιχειρηματικής λειτουργίας. Σημειώνεται δε, ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας αποτελεί βασικό κανονιστικό έγγραφο του Συνδέσμου μαζί με το Καταστατικό λειτουργίας του.

Διασφάλιση της υγείας του γενικού πληθυσμού

  • Οι σκιές για τους επαγγελματίες του κλάδου μας και η παρεπόμενη αβεβαιότητα για χιλιάδες εργαζόμενους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ,  δεν ταιριάζει στον κλάδο μας. Όλες μας οι δράσεις συγκλίνουν στη διασφάλιση της υγείας του γενικού πληθυσμού και στον τελικό ασθενή, στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Τούτο, αναδείχθηκε ιδιαιτέρως τους τελευταίους 15 μήνες, από την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε στο σύνολό του το προσωπικό των επιχειρήσεων του Συνδέσμου. Από τη συνεχή υποστήριξη λειτουργίας μηχανημάτων στις ΜΕΘ και τις άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες των ειδικών  τεχνικών έως και την έγκαιρη τροφοδοσία με απαραίτητα υγειονομικά υλικά για  την ταχύτατη κάλυψη των αναγκών των Νοσοκομείων και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τι τονίζει ο ΣΕΙΒ

  • Ο ΣΕΙΒ τονίζει ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγίανσης στον χώρο της Υγείας, επιβάλλεται να έχει ολοκληρωμένη προσέγγιση και τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων. Ο ΣΕΙΒ θέτει όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των όποιων νοσηρών φαινομένων στον χώρο της Υγείας. Εξάλλου είναι αποδεδειγμένα «ανοικτός» σε οποιεσδήποτε εποικοδομητικές συζητήσεις με αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία στη διαμόρφωση των πολιτικών υγείας και τον εξορθολογισμό του κανονιστικού πλαισίου του Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα.

Σχετικά με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προïόντων (Σ.Ε.Ι.Β.):

  • Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος πανελλαδικός Σύνδεσμος των εταιρειών που διακινούν Επιστημονικά και Ιατροτεχνολογικά προϊόντα (δηλαδή κάθε είδους υγειονομικό υλικό πλην φαρμάκων) στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ιδρύθηκε το 1986 και περιλαμβάνει σήμερα 176 μέλη, τα οποία απασχολούν πάνω από 5.000 εργαζομένους.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θεμελιώνεται δια νόμου “η άδεια φροντιστή” ως νέα μορφή άδειας από την εργασία

Πανελλήνιες 2021: Πώς υπολογίζονται τα μόρια για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

09/07: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022

Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, κατατάσσεται φέτος η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας.

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis Hellas θα είναι επίσημος υποστηρικτής του αθλητικού θεσμού Spetsathlon που θα λάβει χώρα στις Σπέτσες ξεκινώντας σήμερα στις 13 εώς 15 Μαΐου 2022, με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα «Baware».

Δύο υποτροφίες για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα

Η MSD βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης για την ετήσια συνάντηση της και πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης “Life Matters” που υλοποιεί, στήριξε το έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στην αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης.