Επιχειρηματικά

«Ο Mac επέστρεψε»: Τα σχέδια της McDonald’s «σταδιακά» ανοίγουν ξανά στην Ουκρανία

«Ο Mac επέστρεψε»: Τα σχέδια της McDonald’s «σταδιακά» ανοίγουν ξανά στην Ουκρανία

Η ανακοίνωση επικροτήθηκε από τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος αναγνώρισε ότι η πραγματική επαναλειτουργία «θα διαρκέσει λίγο», σε ένα μήνυμα στο Facebook.

«Ο Mac επέστρεψε»: Ένα McDonald’s εμφανίζεται τον Ιούνιο του 2016 στην Ουκρανία, όπου η εταιρεία σχεδιάζει μια “σταδιακή” επαναλειτουργία σε περιοχές της χώρας Η McDonald’s ανακοίνωσε σχέδια την Πέμπτη για ένα «σταδιακό» μερικό άνοιγμα των εστιατορίων στην Ουκρανία, όπου οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει από τον Φεβρουάριο λόγω της ρωσικής εισβολής.

Η αμερικανική αλυσίδα χάμπουργκερ «θα ανοίξει ξανά ορισμένα εστιατόρια στο Κίεβο και τη δυτική Ουκρανία, όπου άλλες επιχειρήσεις έχουν ανοίξει ξανά με ασφάλεια», δήλωσε ο Paul Pomroy, ανώτερος αντιπρόεδρος για τις διεθνείς αγορές, σε ένα μήνυμα προς τους εργαζόμενους. Ο Pomroy ανέφερε τα αιτήματα από τους Ουκρανούς υπαλλήλους της εταιρείας για την επανεκκίνηση, για να σημάνει «μια μικρή αλλά σημαντική αίσθηση ομαλότητας» στην πολιορκούμενη χώρα.

Η McDonald’s ανέστειλε τις δραστηριότητές της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου μετά τη ρωσική πολιορκία της χώρας.

Η εταιρεία συνέχισε να πληρώνει μισθούς περισσότερων από 10.000 εργαζομένων από τότε, είπε ο Pomroy.

«Τους επόμενους μήνες, θα αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε με προμηθευτές για να μεταφέρουμε το προϊόν στα εστιατόρια, να κάνουμε τις φυσικές ιδιότητες έτοιμες να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, να φέρουμε ομάδες εστιατορίων και υπαλλήλους πίσω στον χώρο και να εφαρμόσουμε βελτιωμένες διαδικασίες και πρωτόκολλα για την υποστήριξη της ασφάλειας των ανθρώπων μας και πελάτες», είπε ο Pomroy.

Η ανακοίνωση επικροτήθηκε από τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος αναγνώρισε ότι η πραγματική επαναλειτουργία «θα διαρκέσει λίγο», σε ένα μήνυμα στο Facebook.

«Αλλά το κύριο πράγμα είναι ότι υπάρχει μια πολιτική απόφαση: ο Mac επέστρεψε», είπε ο Kuleba.

«Η επιστροφή μιας μεγάλης αμερικανικής εταιρείας είναι πρώτα από όλα ένα σήμα για τη διεθνή επιχείρηση της ευκαιρίας να εργαστεί στην Ουκρανία, ακόμη και παρά τον πόλεμο».

Τον Μάιο, η McDonald’s δήλωσε ότι θα πουλήσει τη ρωσική επιχείρησή της στον Ρώσο επιχειρηματία Alexander Govor αφού ανακοίνωσε την πλήρη έξοδο από τη χώρα.

Η επιχείρηση της McDonald’s στη Ρωσία «δεν είναι πλέον ανεκτή, ούτε συνάδει με τις αξίες της McDonald’s», δήλωσε η αλυσίδα εκείνη την εποχή.

Η δράση σηματοδότησε την ανατροπή της ιστορικής άφιξης του γίγαντα του φαστ φουντ στη Μόσχα τον Ιανουάριο του 1990, κάτι που θεωρήθηκε ως σύμβολο του τέλους της εποχής του Ψυχρού Πολέμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε fast food των ΗΠΑ εντοπίστηκαν ανησυχητικές ποσότητες φθαλικών ενώσεων

Η παραλλαγή δέλτα "κλείνει" κάποια εστιατόρια fast food στις ΗΠΑ

Διαδεδομένες διατροφικές συνήθειες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Sanofi Ελλάδας παρουσιάζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το Πολλαπλό Μυέλωμα «Μαζί στη ζωή»

«Η διάγνωση ήταν Πολλαπλό Μυέλωμα…Πρώτη φορά το άκουγα. Ήταν τρομακτικό για εμένα και την οικογένειά μου… Η στήριξη του οικογενειακού μου περιβάλλοντος, ήταν πολύ σημαντική.» Σε αυτά τα λόγια μιας ασθενούς με Πολλαπλό Μυέλωμα αντανακλάται το κενό πληροφόρησης του κοινού για τη συγκεκριμένη νόσο, αλλά και το βαρύ φορτίο της για τους ασθενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day”

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day” (We Actively Care For Tomorrow).Δενδροφύτευση σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων.

Novo Nordisk Hellas : 1η διεθνής φαρμακευτική εταιρεία σε επενδύσεις κλινικών μελετών στο Ελλάδα 2.0

Η Novo Nordisk Hellas είναι η διεθνής φαρμακευτική εταιρεία με τις υψηλότερης αξίας επενδύσεις σε κλινικές μελέτες, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

O Christian Rodseth νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος

O Christian Rodseth είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, Πολωνίας και Ρουμανίας από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 με έδρα την Ελλάδα, διαδεχόμενος την Gisella Dante, η οποία ανέλαβε καθήκοντα Vice President, Global Commercial Strategy Vaccines Portfolio, με έδρα τις ΗΠΑ.

Στρατηγική συνεργασία του Ερρίκος Ντυνάν με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Με μία στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία που εξασφαλίζει πλήρη ιατρική κάλυψη όλων των αθλητών και αθλητριών των Εθνικών Ομάδων μπάσκετ, τόσο σε διαγνωστικές εξετάσεις όσο και σε νοσηλεία, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης χαράσσουν πλέον μια κοινή πορεία

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στη Μινεσότα είναι διχασμένοι σχετικά με τον αντίκτυπο του εγκλήματος στον χώρο τους

«Θα ξεκινήσει με την αντικατάσταση των φώτων των δρόμων. Και την επιβολή του χώρου στάθμευσης και απλώς την τακτική στελέχωση της κυκλοφορίας. Αλλά στη συνέχεια θα κάνει επίσης μεγάλη διαφορά όταν πάμε να ψηφίσουμε, επίσης, όταν πρόκειται για δικαστές, δημόσιους υπερασπιστές και εισαγγελείς. Το ποιον θα επιλέξουμε να βάλουμε σε αυτές τις θέσεις θα καθορίσει εάν και πόσο χρόνο θα μας πάρει για να ξεφύγουμε από αυτό».