Επιχειρηματικά

mRNA Moderna: Η δοκιμή εμβολίων COVID-19 σε έγκυες γυναίκες πρέπει να «καθησυχάσει» το κοινό, λέει ο ειδικός

mRNA Moderna: Η δοκιμή εμβολίων COVID-19 σε έγκυες γυναίκες πρέπει να «καθησυχάσει» το κοινό, λέει ο ειδικός

και οι τομείς της συνεχιζόμενης έρευνας περιλαμβάνουν μακροπρόθεσμα δεδομένα για έγκυες γυναίκες που εμβολιάστηκαν νωρίς κατά την εγκυμοσύνη τους ή σύντομα πριν μείνουν έγκυοι, με παρακολούθηση του βρέφους για μήνες.

mRNA Moderna: Η Moderna ξεκινά δοκιμή εμβολίου για έγκυες γυναίκες μετά από χιλιάδες που έχουν ήδη εμβολιαστεί. Η κίνηση της Moderna να ξεκινήσει μια μελέτη για το εμβόλιο COVID-19 σε έγκυες γυναίκες θα πρέπει να καθησυχάσει το κοινό και να βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην ασφάλεια του εμβολίου, ανέφεραν οι ειδικοί. Η δοκιμή, η οποία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την πρόσληψη, στοχεύει να εγγράψει περίπου 1.000 γυναίκες άνω των 18 ετών που θα μελετηθούν σε διάστημα 21 μηνών, σύμφωνα με δημοσίευση στο ClinicalTrials.gov.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δηλώνουν ότι οι έγκυες γυναίκες μπορούν να λάβουν ένα εμβόλιο COVID-19, αλλά οι κλινικές δοκιμές που μελετούν συγκεκριμένα τους εμβολιασμούς σε αυτόν τον πληθυσμό δεν συμπεριλήφθηκαν όταν η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων χορήγησε οποιαδήποτε άδεια έκτακτης ανάγκης για χρήση των εμβολίων. Περισσότερα δεδομένα που αφορούν αυτόν τον πληθυσμό θα χαιρετιστούν από την ιατρική κοινότητα, λένε οι ειδικοί στο Fox News

“Νομίζω ότι περισσότερα δεδομένα είναι πάντα χρήσιμα όταν προσφέρουμε διαβεβαίωση στους ασθενείς”, έγραψε η δρ. Linda Eckert, καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον αργότερα προσθέτοντας: “αυτά τα εμβόλια διαθέτουμε, αλλά καλωσορίζω περισσότερα δεδομένα. Πιστεύω ακράδαντα και γνωρίζω ότι ο κίνδυνος μολύνσεων από COVID κατά την εγκυμοσύνη είναι σημαντικός και γι ‘αυτό λέω σε άτομα που επέλεξαν να εμβολιαστούν ότι φαίνεται σαν μια σοφή απόφαση για την προστασία της υγείας τους και την υγεία της εγκυμοσύνης τους. ”

Η Eckert χρησιμεύει επίσης ως σύνδεσμος του Αμερικανικού Κολλεγίου Γυναικολογίας (ACOG) στη συμβουλευτική επιτροπή για τις πρακτικές ανοσοποίησης (ACIP) του CDC και συνέγραψε τη συμβουλευτική πρακτική της ACOG για τον εμβολιασμό COVID-19 σε έγκυα και θηλάζοντα άτομα.

Μια «επίσημη» δοκιμή με δεδομένα παρατήρησης συνήθως παρέχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως ισχυρά και πλήρη δεδομένα και αυστηρούς, τυποποιημένους ορισμούς για τα αποτελέσματα που επιτρέπουν συγκρίσεις ποιότητας, δήλωσε η Eckert.

Ορισμένες μετρήσεις αποτελεσμάτων στη μελέτη της Moderna περιλαμβάνουν τον αριθμό των συμμετεχόντων που έχουν βρέφη με ύποπτες μείζονες και δευτερεύουσες συγγενείς δυσπλασίες και τον αριθμό των συμμετεχόντων με οποιεσδήποτε επιπλοκές κατά την εγκυμοσύνη, αλλά αυτές οι μετρήσεις είναι “εντελώς τυπικές για οποιοδήποτε φάρμακο ή εμβόλιο χορηγείται σε έγκυες γυναίκες”, Eckert.

“Δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη αυξημένου κινδύνου με κανένα από αυτά τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής”, έγραψε. “Θα πρέπει πραγματικά να καθησυχάσει ένα έγκυο άτομο ότι συνεχίζουμε να συλλέγουμε δεδομένα. Είναι ένα σημάδι του πόσο σοβαρά αισθάνεται ο καθένας για την ασφάλεια των εμβολίων.”

Ο Δρ Oluwatosin Goje, OB / GYN και ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες στην Κλινική του Κλίβελαντ, δήλωσε ότι τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο της Moderna είναι ασφαλές για έγκυες γυναίκες.

Ο Goje συνιστά επίσης να εμβολιαστούν οι έγκυες γυναίκες, σημειώνοντας ότι οι κίνδυνοι μόλυνσης από COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπερβαίνουν τις πιθανές ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο.

Τα προκαταρκτικά δεδομένα που συλλέχθηκαν από τα συστήματα παρακολούθησης της ασφάλειας CDC και FDA “δεν εντόπισαν προβλήματα ασφάλειας για εγκύους που είχαν εμβολιαστεί ή για τα μωρά τους” και οι τομείς της συνεχιζόμενης έρευνας περιλαμβάνουν μακροπρόθεσμα δεδομένα για έγκυες γυναίκες που εμβολιάστηκαν νωρίς κατά την εγκυμοσύνη τους ή σύντομα πριν μείνουν έγκυοι, με παρακολούθηση του βρέφους για μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων που δημιουργούνται από εμβόλια COVID-19 σε έγκυες και μετά τον τοκετό γυναίκες.

Αθηνά Οικονομάκου : Κάνει το εμβόλιο και το δείχνει σε φωτογραφία

Κορωνοϊός: Απαραίτητος ο εμβολιασμός των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας

Παραπλανητικές οι φήμες σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 και τη γονιμότητα

Δεν βλάπτεται ο πλακούς από τον εμβολιασμό covid-19 της εγκύου σύμφωνα με μελέτη

Έγκριση τον εμβολιασμό κατά την εγκυμοσύνη από την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής

Moderna και pfiszer εμβόλια : Ασφαλή για όσες είναι σε ενδιαφέρουσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντικές διακρίσεις για την Allergan Aesthetics στα Medical Beauty Awards 2021

Allergan Aesthetics: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απονεμήθηκε στην Allergan Aesthetics το πλατινένιο βραβείο στην κατηγορία Καινοτόμες Ενέσιμες Θεραπείες, για τη συνολική προσφορά της εταιρείας στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου, με κορυφαία καινοτόμα brands τα οποία αναγνωρίζονται από επαγγελματίες υγείας και θεραπευόμενους.

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer : Aνακοινώνει την έναρξη του Rotational Graduate Program

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer : Για την επιλογή των αποφοίτων, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας πραγματοποίησε πρόσφατα έναν μαραθώνιο καινοτομίας (Hackathon) σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και με το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας.

H AbbVie στις 20 πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

AbbVie: Η διάκριση αυτή αναδεικνύει το κοινωνικό και επιχειρηματικό αποτύπωμα της AbbVie η οποία εργάζεται καθημερινά για να επιτύχει μία ισορροπημένη σχέση μεταξύ επιχειρηματικότητας και ανταπόδοσης στην κοινωνία μέσα από την ασφάλεια και την καινοτομία των θεραπειών της, τη συμβολή της στη βιωσιμότητα και βελτίωση του συστήματος υγείας, τη δέσμευσή της σε δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας και την επένδυση σε στρατηγικές που επιτυγχάνουν ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής για τους εργαζομένους της.

Υπό αξιολόγηση το εμβόλιο της Sanofi/GSK κατά του κορωνοϊού

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε την αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του εμβολίου που παρασκεύασαν η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi και η βρετανική GlaxoSmithKline, το πέμπτο εμβόλιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών αρχών.

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

Για πολλούς, το ιδανικό Lip Look διαφέρει. Τα καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM® σμιλεύουν μοναδικά τα χείλη αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας. Το #1 brand παγκοσμίως στα fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ JUVÉDERM®  δημιουργεί αποτελεσματικά και ασφαλή προϊόντα με έμπνευση την ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε γυναίκας.