Επιχειρηματικά

mRNA Moderna: Η δοκιμή εμβολίων COVID-19 σε έγκυες γυναίκες πρέπει να «καθησυχάσει» το κοινό, λέει ο ειδικός

mRNA Moderna: Η δοκιμή εμβολίων COVID-19 σε έγκυες γυναίκες πρέπει να «καθησυχάσει» το κοινό, λέει ο ειδικός

και οι τομείς της συνεχιζόμενης έρευνας περιλαμβάνουν μακροπρόθεσμα δεδομένα για έγκυες γυναίκες που εμβολιάστηκαν νωρίς κατά την εγκυμοσύνη τους ή σύντομα πριν μείνουν έγκυοι, με παρακολούθηση του βρέφους για μήνες.

mRNA Moderna: Η Moderna ξεκινά δοκιμή εμβολίου για έγκυες γυναίκες μετά από χιλιάδες που έχουν ήδη εμβολιαστεί. Η κίνηση της Moderna να ξεκινήσει μια μελέτη για το εμβόλιο COVID-19 σε έγκυες γυναίκες θα πρέπει να καθησυχάσει το κοινό και να βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην ασφάλεια του εμβολίου, ανέφεραν οι ειδικοί. Η δοκιμή, η οποία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την πρόσληψη, στοχεύει να εγγράψει περίπου 1.000 γυναίκες άνω των 18 ετών που θα μελετηθούν σε διάστημα 21 μηνών, σύμφωνα με δημοσίευση στο ClinicalTrials.gov.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δηλώνουν ότι οι έγκυες γυναίκες μπορούν να λάβουν ένα εμβόλιο COVID-19, αλλά οι κλινικές δοκιμές που μελετούν συγκεκριμένα τους εμβολιασμούς σε αυτόν τον πληθυσμό δεν συμπεριλήφθηκαν όταν η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων χορήγησε οποιαδήποτε άδεια έκτακτης ανάγκης για χρήση των εμβολίων. Περισσότερα δεδομένα που αφορούν αυτόν τον πληθυσμό θα χαιρετιστούν από την ιατρική κοινότητα, λένε οι ειδικοί στο Fox News

“Νομίζω ότι περισσότερα δεδομένα είναι πάντα χρήσιμα όταν προσφέρουμε διαβεβαίωση στους ασθενείς”, έγραψε η δρ. Linda Eckert, καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον αργότερα προσθέτοντας: “αυτά τα εμβόλια διαθέτουμε, αλλά καλωσορίζω περισσότερα δεδομένα. Πιστεύω ακράδαντα και γνωρίζω ότι ο κίνδυνος μολύνσεων από COVID κατά την εγκυμοσύνη είναι σημαντικός και γι ‘αυτό λέω σε άτομα που επέλεξαν να εμβολιαστούν ότι φαίνεται σαν μια σοφή απόφαση για την προστασία της υγείας τους και την υγεία της εγκυμοσύνης τους. ”

Η Eckert χρησιμεύει επίσης ως σύνδεσμος του Αμερικανικού Κολλεγίου Γυναικολογίας (ACOG) στη συμβουλευτική επιτροπή για τις πρακτικές ανοσοποίησης (ACIP) του CDC και συνέγραψε τη συμβουλευτική πρακτική της ACOG για τον εμβολιασμό COVID-19 σε έγκυα και θηλάζοντα άτομα.

Μια «επίσημη» δοκιμή με δεδομένα παρατήρησης συνήθως παρέχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως ισχυρά και πλήρη δεδομένα και αυστηρούς, τυποποιημένους ορισμούς για τα αποτελέσματα που επιτρέπουν συγκρίσεις ποιότητας, δήλωσε η Eckert.

Ορισμένες μετρήσεις αποτελεσμάτων στη μελέτη της Moderna περιλαμβάνουν τον αριθμό των συμμετεχόντων που έχουν βρέφη με ύποπτες μείζονες και δευτερεύουσες συγγενείς δυσπλασίες και τον αριθμό των συμμετεχόντων με οποιεσδήποτε επιπλοκές κατά την εγκυμοσύνη, αλλά αυτές οι μετρήσεις είναι “εντελώς τυπικές για οποιοδήποτε φάρμακο ή εμβόλιο χορηγείται σε έγκυες γυναίκες”, Eckert.

“Δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη αυξημένου κινδύνου με κανένα από αυτά τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής”, έγραψε. “Θα πρέπει πραγματικά να καθησυχάσει ένα έγκυο άτομο ότι συνεχίζουμε να συλλέγουμε δεδομένα. Είναι ένα σημάδι του πόσο σοβαρά αισθάνεται ο καθένας για την ασφάλεια των εμβολίων.”

Ο Δρ Oluwatosin Goje, OB / GYN και ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες στην Κλινική του Κλίβελαντ, δήλωσε ότι τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο της Moderna είναι ασφαλές για έγκυες γυναίκες.

Ο Goje συνιστά επίσης να εμβολιαστούν οι έγκυες γυναίκες, σημειώνοντας ότι οι κίνδυνοι μόλυνσης από COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπερβαίνουν τις πιθανές ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο.

Τα προκαταρκτικά δεδομένα που συλλέχθηκαν από τα συστήματα παρακολούθησης της ασφάλειας CDC και FDA “δεν εντόπισαν προβλήματα ασφάλειας για εγκύους που είχαν εμβολιαστεί ή για τα μωρά τους” και οι τομείς της συνεχιζόμενης έρευνας περιλαμβάνουν μακροπρόθεσμα δεδομένα για έγκυες γυναίκες που εμβολιάστηκαν νωρίς κατά την εγκυμοσύνη τους ή σύντομα πριν μείνουν έγκυοι, με παρακολούθηση του βρέφους για μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων που δημιουργούνται από εμβόλια COVID-19 σε έγκυες και μετά τον τοκετό γυναίκες.

Αθηνά Οικονομάκου : Κάνει το εμβόλιο και το δείχνει σε φωτογραφία

Κορωνοϊός: Απαραίτητος ο εμβολιασμός των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας

Παραπλανητικές οι φήμες σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 και τη γονιμότητα

Δεν βλάπτεται ο πλακούς από τον εμβολιασμό covid-19 της εγκύου σύμφωνα με μελέτη

Έγκριση τον εμβολιασμό κατά την εγκυμοσύνη από την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής

Moderna και pfiszer εμβόλια : Ασφαλή για όσες είναι σε ενδιαφέρουσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η GENESIS Pharma για μια ακόμη χρονιά στηρίζει πολύπλευρα τους σκοπούς του Greece Race for the Cure®

GENESIS Pharma: Η μακροχρόνια παρουσία της GENESIS Pharma στο Greece Race for the Cure® εντάσσεται στο εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικής δράσης και εθελοντισμού που υλοποιεί και πλέον μετρά περισσότερες από δυο δεκαετίες.

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σχεδιάζει ένα καινοτόμο πρόγραμμα για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας: Στόχος του Ε.Ε.Σ. η εξάλειψη κάθε μορφής αποκλεισμού λόγω ηλικίας, η οποία μειώνει την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων, την πρόσβαση στη φροντίδα και το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής που δικαιούνται.

ΠΕΦ: Ενενήντα χρόνια στηρίζει τον Έλληνα ασθενή, την ελληνική οικονομία και κοινωνία

ΠΕΦ: Την Τρίτη 26.09, η ΠΕΦ γιόρτασε τα ενενήντα χρόνια της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας τιμώντας τους πρωτεργάτες, ιδρυτές της, σε μια λαμπρή εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Divani Caravel».

Η Lavipharm διαχρονικός αρωγός στο φιλανθρωπικό έργο του MDA Ελλάς

 Η Lavipharm ενώνει τη φωνή της με το Σωματείο MDA Ελλάς, που διοργανώνει μια μοναδική συναυλία με τον κορυφαίο τραγουδοποιό Νίκο Πορτοκάλογλου και την εξαιρετική ερμηνεύτρια Ρένα Μόρφη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο, 20 Σεπτεμβρίου (ώρα 21.00) στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η GSΚ εγκαινιάζει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Έρπητα Ζωστήρα

Η GSK Ελλάδος, με γνώμονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού κοινού και των ασθενών της χώρας σχετικά με τη νόσο του έρπητα ζωστήρα, εγκαινιάζει την εν λόγω εκστρατεία, που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας καμπάνιας “Some Say”, με στόχο τη συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα συμπτώματα, τις πιθανές επιπλοκές, τις επιπτώσεις αλλά και την πρόληψη της επώδυνης νόσου του έρπητα ζωστήρα.