Επιχειρηματικά

Merck Φαρμακοβιομηχανία: Η Caroline Litchfield νέα οικονομική διευθύντρια του φαρμακευτικού κολοσσού

Merck Φαρμακοβιομηχανία: Η Caroline Litchfield νέα οικονομική διευθύντρια του φαρμακευτικού κολοσσού

Το πρώτο πράγμα στην ατζέντα της νέας οικονομικής διευθύντριας της Merck θα είναι ο διαχωρισμός της Organon

Merck Φαρμακοβιομηχανία: Με τον σημερινό οικονομικό διευθυντή της Merck & Co., Rob Davis, που αναμένεται να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος, η φαρμακοβιομηχανία του Νιου Τζέρσεϋ βρήκε τον αντικαταστάτη του σε μία επί μακρόν υπάλληλό της. Η Merck δήλωσε ότι η Caroline Litchfield, αυτή τη στιγμή η ταμίας της, θα γίνει η νέα οικονομική διευθύντρια της εταιρείας την 1η Απριλίου. Η εκτελεστική μετάβαση έρχεται καθώς η Merck προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της πέρα ​​από την ανοσο-ογκολογία linchpin Keytruda και η Litchfield θα αναλάβει κάποια από αυτήν την ευθύνη, καθώς η ανάπτυξη των επιχειρήσεων είναι μέρος της εργασίας για την κορυφαία οικονομική διαχειρίστρια της Merck.

“Ο διορισμός της Caroline ως της επόμενης οικονομικής διευθύντριάς μας είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού παραγόντων – με τον πιο σημαντικό, την οικονομική εμπειρία της Caroline, του αξιοσημείωτου ιστορικού και της ηγεσίας – καθώς και της δέσμευσής μας για ανάπτυξη ταλέντων και του σχεδιασμού διαδοχής μας για ηγετικούς ρόλους”, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ken Frazier είπε σε μια δήλωση.

Ο Frazier έχει προγραμματιστεί να αποσυρθεί επίσημα από την κορυφαία θέση στις 30 Ιουνίου. Η Litchfield εργάζεται στην φαρμακοβιομηχανία από το 1990 και προηγουμένως ηγήθηκε χρηματοδότησης για την επιχείρηση ανθρώπινης υγείας της Merck από το 2014 έως το 2018. Το πρώτο πράγμα στην ατζέντα της ως οικονομικής διευθύντριας θα είναι ο διαχωρισμός της Organon, η οποία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να μεταφέρει τα βιολογικά μίλια της Merck, στην υγεία των γυναικών και ορισμένες επωνυμίες παλαιού τύπου σε ξεχωριστό κατάστημα στα τέλη του δεύτερου τριμήνου. Υπάρχει επίσης η συνεχιζόμενη εξαγορά του ειδικού της αυτοάνοσης νόσου Pandion Therapeutics ως μέρος μιας συμφωνίας 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ο Frazier είπε ότι η μετάβαση του διευθύνοντα συμβούλου δεν σημαίνει «την επιβράδυνση τη Merck από κάθε άποψη».

Μετά από μια σειρά συμφωνιών M&A που ενορχηστρώθηκε από τον Davis τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία συνεχίζει να «προτιμά να αναζητά μικρότερες ευκαιρίες όπου μπορεί να βρει σπουδαία επιστήμη νωρίτερα στη ζωή της», αλλά δεν είναι «αποκλεισμένη από συμφωνίες μεγαλύτερης κλίμακας» είπε ο εισερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος κατά τη διάρκεια κλήσης κερδών του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας τον περασμένο μήνα. Ένα πράγμα που δεν θα κάνει η Merck; Μια μετασχηματιστική συμφωνία που βασίζεται κυρίως σε ευκαιρίες μείωσης κόστους, δήλωσε ο Ντέιβις.

Αν και η Merck έχει εστιάσει στην ογκολογία κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Frazier, η συμφωνία Pandion δείχνει ότι ο φαρμακευτικός κολοσσός ενδιαφέρεται και για άλλους τομείς – ή, όπως το έθεσε ο Davis, η εταιρεία παραμένει «αγνωστικίστρια στον θεραπευτικό τομέα». Εκτός από την ανάμειξη του διευθύνοντα συμβούλου – οικονομικού διευθυντή CEO-CFO, ο Michael Nally, επικεφαλής μάρκετινγκ της επιχείρησης ανθρώπινης υγείας της Merck, θα αποχωρήσει επίσης από την εταιρεία στα τέλη Μαρτίου. Η λειτουργία της δουλειάς του θα ανατεθεί από τον επικεφαλής εμπορικό διευθυντή Frank Clyburn, ο οποίος θα γίνει πρόεδρος της Merck Human Health.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Merck επενδύει 275,5 εκατομμύρια δολάρια σε νέα εγκατάσταση παραγωγής στην Ελβετία

Η Merck επενδύει σε ειδική πλατφόρμα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη φαρμάκων

H Merck, το σχέδιο αναδιάρθρωσης και οι περικοπές

Η Merck επεκτείνεται στο Ιράν ανοίγοντας νέο εργοστάσιο

Η Merck KGaA επενδύει € 1δις και υπογράφει νέα 5ετή συμφωνία με τους εργαζόμενους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eli Lilly : Συμφωνία Κοινής Προμήθειας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για προμήθεια αντισωμάτων

Συμφωνία Κοινής Προμήθειας της Eli Lilly με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια του συνδυασμού αντισωμάτων bamlanivimab και etesevimab για τη θεραπεία της επιβεβαιωμένης νόσου COVID-19.

Οι αεροπορικές εταιρείες στην μάχη για την εξεσφάλιση της υγείας των εργαζομένων τους έναντι της covid-19

Το Insider είπε ότι οι αεροπορικές εταιρείες Delta, Alaska και Horizon απαιτούν εμβολιασμό στις νέες προσλήψεις ενώ ενθαρρύνουν τους υπάρχοντες υπαλλήλους να εμβολιαστούν.

Στρατηγική συμμαχία Biocon Biologics & Serum Institute Life Sciences

Biocon Biologics Serum Institute Life Sciences στρατηγική συμμαχία: Η BBL θα έχει πρόσβαση σε 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων ετησίως, με δικαιώματα εμπορευματοποίησης του χαρτοφυλακίου εμβολίων της SILS παγκοσμίως. Η SILS θα λάβει το 15% του μεριδίου της BBL με αποτίμηση $4,9 δις.

Αποδοκιμάζει ως λανθασμένη τη χθεσινή επικοινωνία της προς τους συνεργάτες της διανομείς η efood

efood: «Δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και τη κουλτούρα της εταιρείας και σε καμία περίπτωση δεν ήταν εκβιαστική. Ουδεμία πρόθεση είχε να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους διανομείς, αλλά αντιθέτως να προσφέρει, σε όσους το επιθυμούν και λήγει η σύμβασή τους, έναν νέο τρόπο συνεργασίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρεία. 

Η έρευνα της Moderna δείχνει ότι βρέθηκαν λιγότερα πρωτοποριακά κρούσματα μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν αργότερα

Η Moderna έχει επίσης ζητήσει άδεια από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για ενισχυτικό εμβόλιο τρίτης δόσης, το οποίο θα είναι το μισό της δόσης του υπάρχοντος εμβολίου.

Πλατεία Συντάγματος & Ομόνοια «Ντύθηκαν» στα πράσινα για την Παγκόσμια Ημέρα Λεμφώματος

Με κεντρικό μήνυμα «Light It Green», η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛ.Ο.Κ. και των μελών της, των Συλλόγων Ασθενών ΑγκαλιάΖΩ και Κ.Ε.Φ.Ι., υλοποίησε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα.