Επιχειρηματικά

Merck Φαρμακοβιομηχανία: Η Caroline Litchfield νέα οικονομική διευθύντρια του φαρμακευτικού κολοσσού

Merck Φαρμακοβιομηχανία: Η Caroline Litchfield νέα οικονομική διευθύντρια του φαρμακευτικού κολοσσού

Το πρώτο πράγμα στην ατζέντα της νέας οικονομικής διευθύντριας της Merck θα είναι ο διαχωρισμός της Organon

Merck Φαρμακοβιομηχανία: Με τον σημερινό οικονομικό διευθυντή της Merck & Co., Rob Davis, που αναμένεται να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος, η φαρμακοβιομηχανία του Νιου Τζέρσεϋ βρήκε τον αντικαταστάτη του σε μία επί μακρόν υπάλληλό της. Η Merck δήλωσε ότι η Caroline Litchfield, αυτή τη στιγμή η ταμίας της, θα γίνει η νέα οικονομική διευθύντρια της εταιρείας την 1η Απριλίου. Η εκτελεστική μετάβαση έρχεται καθώς η Merck προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της πέρα ​​από την ανοσο-ογκολογία linchpin Keytruda και η Litchfield θα αναλάβει κάποια από αυτήν την ευθύνη, καθώς η ανάπτυξη των επιχειρήσεων είναι μέρος της εργασίας για την κορυφαία οικονομική διαχειρίστρια της Merck.

“Ο διορισμός της Caroline ως της επόμενης οικονομικής διευθύντριάς μας είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού παραγόντων – με τον πιο σημαντικό, την οικονομική εμπειρία της Caroline, του αξιοσημείωτου ιστορικού και της ηγεσίας – καθώς και της δέσμευσής μας για ανάπτυξη ταλέντων και του σχεδιασμού διαδοχής μας για ηγετικούς ρόλους”, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ken Frazier είπε σε μια δήλωση.

Ο Frazier έχει προγραμματιστεί να αποσυρθεί επίσημα από την κορυφαία θέση στις 30 Ιουνίου. Η Litchfield εργάζεται στην φαρμακοβιομηχανία από το 1990 και προηγουμένως ηγήθηκε χρηματοδότησης για την επιχείρηση ανθρώπινης υγείας της Merck από το 2014 έως το 2018. Το πρώτο πράγμα στην ατζέντα της ως οικονομικής διευθύντριας θα είναι ο διαχωρισμός της Organon, η οποία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να μεταφέρει τα βιολογικά μίλια της Merck, στην υγεία των γυναικών και ορισμένες επωνυμίες παλαιού τύπου σε ξεχωριστό κατάστημα στα τέλη του δεύτερου τριμήνου. Υπάρχει επίσης η συνεχιζόμενη εξαγορά του ειδικού της αυτοάνοσης νόσου Pandion Therapeutics ως μέρος μιας συμφωνίας 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ο Frazier είπε ότι η μετάβαση του διευθύνοντα συμβούλου δεν σημαίνει «την επιβράδυνση τη Merck από κάθε άποψη».

Μετά από μια σειρά συμφωνιών M&A που ενορχηστρώθηκε από τον Davis τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία συνεχίζει να «προτιμά να αναζητά μικρότερες ευκαιρίες όπου μπορεί να βρει σπουδαία επιστήμη νωρίτερα στη ζωή της», αλλά δεν είναι «αποκλεισμένη από συμφωνίες μεγαλύτερης κλίμακας» είπε ο εισερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος κατά τη διάρκεια κλήσης κερδών του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας τον περασμένο μήνα. Ένα πράγμα που δεν θα κάνει η Merck; Μια μετασχηματιστική συμφωνία που βασίζεται κυρίως σε ευκαιρίες μείωσης κόστους, δήλωσε ο Ντέιβις.

Αν και η Merck έχει εστιάσει στην ογκολογία κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Frazier, η συμφωνία Pandion δείχνει ότι ο φαρμακευτικός κολοσσός ενδιαφέρεται και για άλλους τομείς – ή, όπως το έθεσε ο Davis, η εταιρεία παραμένει «αγνωστικίστρια στον θεραπευτικό τομέα». Εκτός από την ανάμειξη του διευθύνοντα συμβούλου – οικονομικού διευθυντή CEO-CFO, ο Michael Nally, επικεφαλής μάρκετινγκ της επιχείρησης ανθρώπινης υγείας της Merck, θα αποχωρήσει επίσης από την εταιρεία στα τέλη Μαρτίου. Η λειτουργία της δουλειάς του θα ανατεθεί από τον επικεφαλής εμπορικό διευθυντή Frank Clyburn, ο οποίος θα γίνει πρόεδρος της Merck Human Health.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Merck επενδύει 275,5 εκατομμύρια δολάρια σε νέα εγκατάσταση παραγωγής στην Ελβετία

Η Merck επενδύει σε ειδική πλατφόρμα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη φαρμάκων

H Merck, το σχέδιο αναδιάρθρωσης και οι περικοπές

Η Merck επεκτείνεται στο Ιράν ανοίγοντας νέο εργοστάσιο

Η Merck KGaA επενδύει € 1δις και υπογράφει νέα 5ετή συμφωνία με τους εργαζόμενους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

C-ity Connect: Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ηπατίτιδα –  C-ity Connect –  πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα οδοιπορικό σε 3 πόλεις της βορείου Ελλάδας.Νέο οδοιπορικό σε Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη.

Pfizer: Με 400 εργαζόμενους και ισχυρή στήριξη του ΑΕΠ, το Center for Digital Innovation (CDI)

Έχοντας κατακτήσει το ορόσημο των 400 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελούσε έναν από τους βασικούς στόχους που είχε θέσει η διοίκησή του, και συνεισφέροντας σημαντικά τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer επιβεβαιώνει ότι ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά εργασίας και στο πεδίο της ψηφιακής καινοτομίας, έχοντας πλέον εισέλθει στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του στην Ελλάδα. 

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία: #PameNaXasoume την αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη

Η Novo Nordisk Hellas, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας καθώς και της συνεισφοράς της, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της Ελλάδος για τη σημασία της πρόληψης της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, προχώρησε σήμερα στην υλοποίηση της 1ης ενέργειας του μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.).

Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

1 στους 3 Έλληνες τα τελευταία χρόνια πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν . Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση .

Περιβαλλοντική δράση με πρωτοβουλία των φαρμακευτικών συλλόγων

«Μόνο μια Γη» είναι το κεντρικό  σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την υγεία της ατμόσφαιράς της, τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη, τα οικοσυστήματά της και τους πεπερασμένους πόρους της.