Επιχειρηματικά

Merck Φαρμακοβιομηχανία: Η Caroline Litchfield νέα οικονομική διευθύντρια του φαρμακευτικού κολοσσού

Merck Φαρμακοβιομηχανία: Η Caroline Litchfield νέα οικονομική διευθύντρια του φαρμακευτικού κολοσσού

Το πρώτο πράγμα στην ατζέντα της νέας οικονομικής διευθύντριας της Merck θα είναι ο διαχωρισμός της Organon

Merck Φαρμακοβιομηχανία: Με τον σημερινό οικονομικό διευθυντή της Merck & Co., Rob Davis, που αναμένεται να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος, η φαρμακοβιομηχανία του Νιου Τζέρσεϋ βρήκε τον αντικαταστάτη του σε μία επί μακρόν υπάλληλό της. Η Merck δήλωσε ότι η Caroline Litchfield, αυτή τη στιγμή η ταμίας της, θα γίνει η νέα οικονομική διευθύντρια της εταιρείας την 1η Απριλίου. Η εκτελεστική μετάβαση έρχεται καθώς η Merck προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της πέρα ​​από την ανοσο-ογκολογία linchpin Keytruda και η Litchfield θα αναλάβει κάποια από αυτήν την ευθύνη, καθώς η ανάπτυξη των επιχειρήσεων είναι μέρος της εργασίας για την κορυφαία οικονομική διαχειρίστρια της Merck.

“Ο διορισμός της Caroline ως της επόμενης οικονομικής διευθύντριάς μας είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού παραγόντων – με τον πιο σημαντικό, την οικονομική εμπειρία της Caroline, του αξιοσημείωτου ιστορικού και της ηγεσίας – καθώς και της δέσμευσής μας για ανάπτυξη ταλέντων και του σχεδιασμού διαδοχής μας για ηγετικούς ρόλους”, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ken Frazier είπε σε μια δήλωση.

Ο Frazier έχει προγραμματιστεί να αποσυρθεί επίσημα από την κορυφαία θέση στις 30 Ιουνίου. Η Litchfield εργάζεται στην φαρμακοβιομηχανία από το 1990 και προηγουμένως ηγήθηκε χρηματοδότησης για την επιχείρηση ανθρώπινης υγείας της Merck από το 2014 έως το 2018. Το πρώτο πράγμα στην ατζέντα της ως οικονομικής διευθύντριας θα είναι ο διαχωρισμός της Organon, η οποία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να μεταφέρει τα βιολογικά μίλια της Merck, στην υγεία των γυναικών και ορισμένες επωνυμίες παλαιού τύπου σε ξεχωριστό κατάστημα στα τέλη του δεύτερου τριμήνου. Υπάρχει επίσης η συνεχιζόμενη εξαγορά του ειδικού της αυτοάνοσης νόσου Pandion Therapeutics ως μέρος μιας συμφωνίας 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ο Frazier είπε ότι η μετάβαση του διευθύνοντα συμβούλου δεν σημαίνει «την επιβράδυνση τη Merck από κάθε άποψη».

Μετά από μια σειρά συμφωνιών M&A που ενορχηστρώθηκε από τον Davis τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία συνεχίζει να «προτιμά να αναζητά μικρότερες ευκαιρίες όπου μπορεί να βρει σπουδαία επιστήμη νωρίτερα στη ζωή της», αλλά δεν είναι «αποκλεισμένη από συμφωνίες μεγαλύτερης κλίμακας» είπε ο εισερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος κατά τη διάρκεια κλήσης κερδών του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας τον περασμένο μήνα. Ένα πράγμα που δεν θα κάνει η Merck; Μια μετασχηματιστική συμφωνία που βασίζεται κυρίως σε ευκαιρίες μείωσης κόστους, δήλωσε ο Ντέιβις.

Αν και η Merck έχει εστιάσει στην ογκολογία κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Frazier, η συμφωνία Pandion δείχνει ότι ο φαρμακευτικός κολοσσός ενδιαφέρεται και για άλλους τομείς – ή, όπως το έθεσε ο Davis, η εταιρεία παραμένει «αγνωστικίστρια στον θεραπευτικό τομέα». Εκτός από την ανάμειξη του διευθύνοντα συμβούλου – οικονομικού διευθυντή CEO-CFO, ο Michael Nally, επικεφαλής μάρκετινγκ της επιχείρησης ανθρώπινης υγείας της Merck, θα αποχωρήσει επίσης από την εταιρεία στα τέλη Μαρτίου. Η λειτουργία της δουλειάς του θα ανατεθεί από τον επικεφαλής εμπορικό διευθυντή Frank Clyburn, ο οποίος θα γίνει πρόεδρος της Merck Human Health.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Merck επενδύει 275,5 εκατομμύρια δολάρια σε νέα εγκατάσταση παραγωγής στην Ελβετία

Η Merck επενδύει σε ειδική πλατφόρμα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη φαρμάκων

H Merck, το σχέδιο αναδιάρθρωσης και οι περικοπές

Η Merck επεκτείνεται στο Ιράν ανοίγοντας νέο εργοστάσιο

Η Merck KGaA επενδύει € 1δις και υπογράφει νέα 5ετή συμφωνία με τους εργαζόμενους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.

Επαναπροσδιορίζοντας την πολιτική υγείας και φαρμάκου για μια πιο ανταγωνιστική και υγιέστερη Ελλάδα

ΣΦΕΕ: Ο κλάδος μας καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις που διαιωνίζονται, όπως η υποχρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και να διασφαλίσει την αποτελεσματική κάλυψη των εντεινόμενων αναγκών των Ελλήνων πολιτών.

Ημερίδα : Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα- Ομιλία Μάρσας Δημοπούλου

Με την ομιλία της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΣ για τα Ζώα Συντροφιάς Μάρσας Δημοπούλου θα ανοίξει η ημερίδα με θέμα "Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα -Ενσυναίσθηση, Ευαισθητοποίηση και Χαρά για τους Ανθρώπους" που διοργανώνει η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού Εντεταλμένη Σύμβουλος Παρκών-Αλσων & Υγείας Ζώων.

Έλενα Χουλιάρα: Η φαρμακευτική καινοτομία είναι επένδυση για την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία

Τι επεσήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου στο panel του Delphi Economic Forum ΙΧ, το οποίο εστίασε στα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν από την ενίσχυση της καινοτομίας στο φάρμακο.

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos.