Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιχειρηματικά

Medtronic: 5 χρόνια Diabetes Shop με εντυπωσιακά επιτεύγματα

Medtronic: 5 χρόνια Diabetes Shop με εντυπωσιακά επιτεύγματα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων λειτουργίας του Diabetes Shop στο κέντρο της Αθήνας, η Medtronic Hellas πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τα σημαντικά επιτεύγματα που έχουν προκύψει στους τομείς της εκπαίδευσης, της πληροφόρησης και της ενημέρωσης για τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη και τις οικογένειές τους, αλλά και για τους επαγγελματίες Υγείας.

Στα επιτεύγματα αυτά μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται περισσότεροι από 9.000 επισκέπτες, πάνω από 6.000 εκπαιδευόμενοι, αλλά και πλέον των 250 εκπαιδεύσεων επαγγελματιών υγείας, στοιχεία που επιβεβαιώνουν τον ουσιαστικό ρόλο του Diabetes Shop ως σημείου αναφοράς, για την ενημέρωση και την παροχής γνώσης γύρω από το Διαβήτη και τις λύσεις τεχνολογίας της Medtronic Diabetes.

«Το 2019 ανοίξαμε τις πόρτες του 1ου Medtronic Diabetes Shop στον Πύργο Αθηνών με την πεποίθηση πως η τεχνολογία αποτελεί το μέλλον για το διαβήτη και την επιθυμία να προσφέρουμε στους ασθενείς περισσότερη γνώση και πρόσβαση στις θεραπείες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Medtronic Hellas, κ. Δημήτρης Νίκας συμπληρώνοντας: «Πέντε χρόνια μετά είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί πετύχαμε αυτόν το στόχο στον απόλυτο βαθμό και έχουμε ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό για το μέλλον».

Ο κ. Γιάννης Γαβριατόπουλος, Diabetes Unit Manager της Medtronic Hellas, δήλωσε πως το Diabetes Shop αποτελεί ίσως την πιο σημαντική ανθρωποκεντρική επένδυση της Medtronic Diabetes και στάθηκε στη μελλοντική προοπτική του Diabetes Shop επισημαίνοντας την πρόθεση του να ανοίξει τις πόρτες του σε κάθε άτομο που θέλει να παρακολουθήσει καλύτερα τον μεταβολισμό του.

 

  • Η Δρ. Γιούλη Α. Αργυρακοπούλου, Διευθ. Διαβητολογικής Μονάδας, Μονάδας Παχυσαρκίας και Ιατρείου Διαβητικών Εγκύων, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, τόνισε: «Οι τεχνολογικές λύσεις είναι αναμφίβολα αναγκαίες στη διαχείριση του διαβήτη βελτιώνοντας σημαντικά την γλυκαιμική ρύθμιση και απλοποιώντας σε μεγάλο βαθμό την καθημερινή διαχείριση του διαβήτη. Η Medtronic έχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία στην παροχή εξαιρετικά προηγμένων και καινοτόμων τεχνολογιών, αναγνώρισε αμέσως την ανάγκη για πολύ καλή εκπαίδευση, ενημέρωση και υποστήριξη των ανθρώπων με διαβήτη αλλά και των επαγγελματιών υγείας που εμπλεκόμαστε ουσιαστικά σε αυτό. Είναι επιτακτικό να λειτουργούμε ομαδικά για τη βέλτιστη διαχείριση της πολυδιάστατης αυτής νόσου και είναι ξεκάθαρο πως η συμβολή του Diabetes Shop τα τελευταία χρόνια ήταν εξαιρετικά σημαντική».

 

  • Ο Δρ. Ευστράτιος Καρδαλάς, ‘Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, Επ. Επιμελητής Β΄, Ενδοκρινολογικό Τμήμα  – Διαβητολογικό Κέντρο ‘Διονύσιος Ίκκος’, Ευρωπαϊκό και Εθνικό Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπάνιων Ενδοκρινολογικών Νοσημάτων, Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός – Πολυκλινική» σημείωσε: « Ο διαβήτης τύπου 1 αποτελεί  μία σύνθετη και όλο και πιο συχνή νόσο, που εμφανίζεται κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας και επί ανεπαρκούς ρύθμισης, μπορεί να συνεπάγεται πολλαπλές επιπλοκές και σημαντική επιδείνωση της  ποιότητα ζωής των ατόμων, που πάσχουν από τη νόσο αυτή. Τα τελευταία χρόνια, η εισαγωγή και χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και πολλώ δε μάλλον των  αυτοματοποιημένων συστημάτων χορήγησης ινσουλίνης προκάλεσαν πραγματική ‘επανάσταση’ στη θεραπευτική προσέγγιση και διαχείριση των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, βελτιώνοντας θεαματικά τη γλυκαιμική ρύθμιση και αναβαθμίζοντας σημαντικά το επίπεδο ζωής τους. Ταυτόχρονα, η επαρκής και στοχευμένη εκπαίδευση των ασθενών  οι αναβαθμισμένες ιατρικές υπηρεσίες και η συμβολή της ευρύτερης θεραπευτικής ομάδας των επαγγελματιών υγείας και μη, είναι εξίσου καίριας σημασίας για την αποτελεσματικότερη  αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Στα πλαίσια λοιπόν αυτά, και με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του, οφείλουμε να τονίσουμε ότι η 5ετής λειτουργία του καινοτόμου, για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα, Diabetes Shop αποδείχθηκε καταλυτικής σημασίας όσον αφορά τη πληρέστερη δυνατή ενημέρωση και την ιδανική θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1».

 

Ξεχωριστό κομμάτι της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι μαρτυρίες των ίδιων των ατόμων με διαβήτη που μίλησαν για την ευκολία της πρόσβασης, την αμεσότητα της εξυπηρέτησης, αλλά και τη σημασία της πληροφόρησης και της εκπαίδευσης που παρέχεται από το Diabetes Shop για την παρακολούθηση και τη ρύθμιση της ασθένειάς τους σε καθημερινή βάση και κατ’ επέκταση για μεγαλύτερη ελευθερία και καλύτερη υγεία.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το πρώτο κατάστημα για τον διαβήτη στην Αθήνα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ο Σακχαρώδης Διαβήτης στην Ελλάδα μέσα από τα μάτια των ατόμων με Διαβήτη

Διαβήτης τύπου 1: Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν ιστορική ευκαιρία για την βελτίωση της ζωής των ασθενών

Η τεχνολογία στον διαβήτη εξελίσσεται ραγδαία. Οι ασθενείς θέλουν την Πολιτεία δίπλα τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η DEMO «άνοιξε τις πόρτες της» στο ΕΚΠΑ

Τις «πόρτες» της στο ΕΚΠΑ άνοιξε, για ακόμη μια φορά, η DEMO, υποδεχόμενη 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος «Οργανική Σύνθεση & Οργανική Χημεία».

Lavipharm:Ο Παναγιώτης Γιαννουλέας αναλάβει καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου

Eκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Lavipharm κατά την διάρκεια της Συνέλευσης .Στη νέα διοικητική διάρθρωση του Ομίλου, o κ. Τηλέμαχος Λαβίδας  θα αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας θα αναβαθμιστεί σε Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο. 

Στην τελική φάση η εθελοντική επιστημονική αποστολή στην Μαδαγασκάρη από τους παιδιάτρους Β. Ελλάδος

Στην φάση της τελικής προετοιμασίας εισέρχονται τα μέλη της αποστολής «φροντίΖΩ τα παιδιά της Μαδαγασκάρης» της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, καθώς στις 7 Αυγούστου αναχωρούν για την Τουλεάρ προκειμένου να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής.

Novartis in Society Report: Η πρόοδος της εταιρείας διεθνώς σε θέματα ESG και βιωσιμότητας για το 2023

Η Novartis σημείωσε σημαντική πρόοδο διεθνώς το 2023: ''48% των θέσεων αυξημένης ευθύνης καταλαμβάνονται από γυναίκες. 63% μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας.  97% των εργαζομένων ολοκλήρωσε την εκπαίδευση πάνω στον Κώδικα Δεοντολογίας της εταιρείας, καλλιεργώντας μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα.''

Close Icon