Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Servier Hellas: Στηρίζει την εκστρατεία ενημέρωσης για την Υπέρταση #BecauseIsayso

Servier Hellas: Στηρίζει την εκστρατεία ενημέρωσης για την Υπέρταση #BecauseIsayso

Για 6η συνεχή χρονιά η Servier Hellas στέκεται αρωγός στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης μέσω του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης και με αφορμή την 17η Μαΐου, η οποία έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier Hellas στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία #BecauseIsayso του Ομίλου Servier.

Εδώ και πέντε χρόνια, τα παιδιά, ως πρωταγωνιστές της παγκόσμιας εκστρατείας #BecauseIsayso, μιλούν και ενδιαφέρονται για εμάς, επικοινωνώντας μας την σημασία του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης. Φέτος, για 6η συνεχή χρονιά, γίνονται και πάλι πρωταγωνιστές, με ένα διαφορετικό, ωστόσο, τρόπο. Βάζοντας το δημιουργικό τους ταλέντο,  μας δείχνουν, μέσα από ζωγραφιές, τον δρόμο για να περιορίσουμε τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης της υπέρτασης. Οι ζωγραφιές τους μας παροτρύνουν με τα ακόλουθα μηνύματα: «Χάσε βάρος», «Κάνε συχνά γυμναστική», «Προσπάθησε να χαλαρώσεις», «Περιόρισε το αλκοόλ», «Να τρέφεσαι σωστά», «Μείωσε το αλάτι», «Μην καπνίζεις», «Μην ξεχνάς να πάρεις το φάρμακό σου». Οι ζωγραφιές των παιδιών θα προβληθούν στα Κοινωνικά Δίκτυα της Servier Hellas με στόχο να ενημερωθούμε όλοι στο πώς μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης της υπέρτασης. Φυσικά, τα «έργα τέχνης» των παιδιών θα γίνουν η αφορμή για συζήτηση με τους Επαγγελματίες Υγείας, ώστε να αποτελέσουν πρεσβευτές της ενημέρωσης για την υπέρταση προς τους ασθενείς τους.Παράλληλα, η Servier Hellas, αποφάσισε να καλέσει τους ίδιους τους εργαζόμενους να πρωταγωνιστήσουν και εκείνοι στη φετινή εκστρατεία #BecauseIsayso, ακολουθώντας τις συμβουλές των παιδιών. Πιο συγκεκριμένα, τους κάλεσε να αποδεχτούν την πρόκληση σταματώντας μία από τις παραπάνω οκτώ «Κακές Συνήθειες» για το μήνα Μάιο, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων να μετρούν την πίεση τους και να ακολουθήσουν τις συμβουλές για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

  • Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του ευρύ κοινού για την υπέρταση, ο Όμιλος Servier στηρίζει και την Παγκόσμια Πρωτοβουλία ΜΜΜ (May Measure Month) της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης (ISH), η οποία αποτελεί ένα πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου (screening) περιλαμβάνοντας δωρεάν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης σε ενήλικες σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Γεώργιος Σ. Στεργίου, Καθηγητής Παθολογίας & Υπέρτασης στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και Γραμματέας της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης δήλωσε «Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα ΜΜΜ (Μάιος Μήνας Μέτρησης) της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης με μετρήσεις της πίεσης στον γενικό πληθυσμό. Το ΜΜΜ έχει σκοπό να ενημερώσει τον πληθυσμό για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισής της. Στα προγράμματα ΜΜΜ 2019-2022 έγιναν μετρήσεις της πίεσης σε 5 εκατομμύρια άτομα σε 100 χώρες. Στην Ελλάδα έγιναν μετρήσεις σε 12.000 άτομα σε 11 πόλεις (2019 και 2022) και έδειξαν ότι 42% των ενηλίκων είχαν υπέρταση. Από τους υπερτασικούς ασθενείς, 25% ήταν αδιάγνωστοι και πάνω από τους μισούς ήταν αρρύθμιστοι. Τις επόμενες εβδομάδες το ΜΜΜ θα πραγματοποιηθεί σε 11 πόλεις στοχεύοντας στη μέτρηση πάνω από 10.000 ατόμων».

Υπέρταση η «σιωπηρή χρόνια νόσος»

  • Η υπέρταση είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως
  • 1 στους 2 υπερτασικούς ασθενείς δεν γνωρίζει ότι έχει υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Η υπέρταση είναι μια «σιωπηρή νόσος», καθώς αποτελεί πάθηση που δεν παρατηρούμε ούτε αισθανόμαστε κάποιο σύμπτωμα.
  • Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές καρδιαγγειακές παθήσεις όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η περιφερική αγγειακή νόσος, αλλά και η νεφρική δυσλειτουργία κοκ.
  • Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης είναι μία διαδικασία απλή, γρήγορη και αναίμακτη και αποτελεί τον μόνο τρόπο για να διαπιστωθεί εάν είναι αυξημένη ή σε φυσιολογικά επίπεδα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου: Τήρησε τη φαρμακευτική αγωγή

Η Servier Hellas Top Employer Greece 2021 και Top Employer Europe 2021

Η Servier Hellas μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Χρυσή και Αργυρή βράβευση για τη Servier Hellas στα Patient Partnerships Awards

Καρκίνος : H server hellas αποτίνει φόρο τιμής στους νοσούντες

Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των φαρμάκων

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί "αγκαλιάζει" τα παιδιά του ακριτικού Έβρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προτεινόμενη διαδικασία προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του Πνεύμονα

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος 2023:Παρουσίαση της προτεινόμενης Διαδικασίας Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα στην Ελλάδα.Διεπιστημονική συνεργασία στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της Χάρτας της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής».

Η Bayer Ελλάς συμπλέει με την Ομάδα Αιγαίου προωθώντας την ισότιμη πρόσβαση

Η Bayer Ελλάς συνεπής στη δέσμευσή της να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων και να σταθεί αρωγός στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, υποστήριξε για εντέκατη χρονιά την Ομάδα Αιγαίου και συμμετείχε στον 29ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, που διενεργήθηκε από τις 4 έως και τις 14 Μαΐου 2023.

KICKS Academy: Η νέα ακαδημία ποδοσφαίρου της Αττικής

Η νέα ακαδημία ποδοσφαίρου KICKS Academy ξεκινάει τη λειτουργία της και είναι έτοιμη να υποδεχθεί αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-14 ετών στα προγράμματά της. Η ακαδημία βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και φιλοξενείται στο βορειοδυτικό τμήμα του «Athens LifeTech Park» της ELPEN στα Σπάτα Αττικής.

Μenarini Hellas: Eκπαίδευση Επαγγελματιών και ενημέρωση των Ασθενών  για την Αρτηριακή Υπέρταση

Η αρρύθμιστη υπέρταση ευθύνεται για το 12-15% της ολικής θνησιμότητας παγκοσμίως! Η Menarini Hellas, ως μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, που τις τελευταίες δεκαετίες προσφέρει πολλαπλές θεραπευτικές λύσεις σε ασθενείς με Καρδιαγγειακά Νοσήματα & Υπέρταση, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, έχει προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις,

Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη της Novo Nordisk Hellas συμμετείχε στο “No Finish Line Athens 2023”

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της Novo Νοrdisk Hellas, του προγράμματος “Healthy Cities” καθώς και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας, για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη, η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» έδωσε το παρών στο δρομικό γεγονός του “No Finish Line Athens 2023”.

GENESIS Pharma: Πλατφόρμα ενημέρωσης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA) στα ελληνικά

Η GENESIS Pharma ανακοινώνει πως είναι πλέον διαθέσιμη στα ελληνικά μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA), TOGETHER IN SMA, www.togetherinsma.gr. Την πλατφόρμα έχει αναπτύξει η διεθνής φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας Biogen.

Η DEMO στο πλευρό της ΑΜΥΜΩΝΗΣ

Η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, φέτος το Πάσχα στηρίζει το έργο του Συλλόγου Αμυμώνη, προμηθευόμενη περισσότερες από 1.320 λαμπάδες για τους ανθρώπους της εταιρείας. Πιστή στον εταιρικό κώδικα αξιών για δράσεις που έχουν σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, η DEMO στηρίζει το πολύτιμο έργο του Συλλόγου που βρίσκεται δίπλα σε κάθε […]