Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Μenarini Hellas: Eκπαίδευση Επαγγελματιών και ενημέρωση των Ασθενών  για την Αρτηριακή Υπέρταση

Μenarini Hellas: Eκπαίδευση Επαγγελματιών και ενημέρωση των Ασθενών  για την Αρτηριακή Υπέρταση

Η αρρύθμιστη υπέρταση ευθύνεται για το 12-15% της ολικής θνησιμότητας παγκοσμίως! Η Menarini Hellas, ως μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, που τις τελευταίες δεκαετίες προσφέρει πολλαπλές θεραπευτικές λύσεις σε ασθενείς με Καρδιαγγειακά Νοσήματα & Υπέρταση, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, έχει προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις,

Mε στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας, καθώς επίσης και την επαγρύπνηση των ασθενών για την Υπέρταση, τους κινδύνους της αρρύθμιστης αρτηριακής πίεσης και τη σημασία της σωστής ρύθμισής της.

Αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, ο κ. Κων/νος Τσιούφης, Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ, Δ/ντής Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η αρρύθμιστη αρτηριακή πίεση ευθύνεται για το 12-15 % της ολικής θνησιμότητας σε παγκόσμια βάση και είναι πολυπαραγοντικής  αιτιολογίας.  Για την καλύτερη ρύθμιση της πίεσης οι κατευθυντήριες οδηγίες συνιστούν συνδυασμένη θεραπεία για τους περισσότερους ασθενείς από την πρώτη επίσκεψη. Έτσι, με τη χρήση ενός διπλού συνδυασμού  φαρμάκων στο ίδιο χάπι στη μέγιστη ανεκτή δόση τους,  το 60% των υπερτασικών θα πετύχουν πίεση <140/90mmHg ενώ με τον τριπλό συνδυασμό (3 διαφορετικές ουσίες στο ίδιο χάπι) το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 80-90%.».

Παράλληλα o κ. Γεώργιος Στεργίου, Καθηγητής Παθολογίας & Υπέρτασης, Υπεύθυνος του Κέντρου Υπέρτασης της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του Διεθνούς Προγράμματος ΜΜΜ (May Measurement Month) για την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της υπέρτασης. Το ΜΜΜ έχει πραγματοποιήσει μετρήσεις πίεσης σε 6 εκατομμύρια άτομα σε 95 χώρες. Στην Ελλάδα δεδομένα από 12.000 άτομα έδειξαν ότι 40% είχαν υπέρταση. Από αυτούς 25% ήταν αδιάγνωστοι και 55% αρρύθμιστοι. Η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης θα πραγματοποιήσει μετρήσεις της πίεσης σε περίπου 10.000 άτομα σε 11 πόλεις της Ελλάδας, έχοντας ήδη  ξεκινήσει από την 1η  Μαΐου και θα κορυφωθούν στις 15 Ιουνίου 2023.

Δράσεις ευαισθητοποίησης Ασθενών και ευρύτερου κοινού  από την Menarini Hellas.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ασθενών αλλά και του ευρύτερου κοινού για τη σημασία της σωστής ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης, η Menarini Hellas έχει δημιουργήσει ένα ενημερωτικό video, το οποίο φιλοξενείται στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, με σημαντικές και αναλυτικές πληροφορίες για την Υπέρταση και την παθοφυσιολογία της, τα ποσοστά των αρρύθμιστων ασθενών στην Ελλάδα και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Δράσεις ενημέρωσης Ιατρικής Κοινότητας

Για την ενημέρωση των Επαγγελματιών Υγείας η Menarini Hellas, υλοποιεί ένα  Εκπαιδευτικό Webinar με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων στην Υπέρταση με θέμα: «Τρέχουσες Ανάγκες & Προσδοκίες στην Αρτηριακή Υπέρταση. Αναμένοντας τις Νεότερες Κατευθυντήριες Οδηγίες». Θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του περιεχομένου του Εκπαιδευτικού Webinar “On Demand”.

Παράλληλα με στόχο την ενίσχυση του έργου των Επαγγελματιών Υγείας, αναφορικά με την εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ασθενών, η Menarini Hellas σχεδίασε και διέθεσε υλικό με χρήσιμες πληροφορίες για το σωστό τρόπο μέτρησης της πίεσης και την καλύτερη διαχείριση της Υπέρτασης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

Η Menarini Hellas επενδύει στην δερματολογία και αισθητική Ιατρική

1989-2019 ταξίδι 30 χρόνων για την Menarini Hellas με Ποιότητα & Αριστεία

MENARINI HELLAS: Αξιόπιστα συμπληρώματα διατροφής διαθέσιμα μόνο στα φαρμακεία

Αρτηριακή πίεση : "Ρύθμισέ τη", "Ζήσε περισσότερο"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προτεινόμενη διαδικασία προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του Πνεύμονα

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος 2023:Παρουσίαση της προτεινόμενης Διαδικασίας Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα στην Ελλάδα.Διεπιστημονική συνεργασία στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της Χάρτας της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής».

Η Bayer Ελλάς συμπλέει με την Ομάδα Αιγαίου προωθώντας την ισότιμη πρόσβαση

Η Bayer Ελλάς συνεπής στη δέσμευσή της να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων και να σταθεί αρωγός στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, υποστήριξε για εντέκατη χρονιά την Ομάδα Αιγαίου και συμμετείχε στον 29ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, που διενεργήθηκε από τις 4 έως και τις 14 Μαΐου 2023.

KICKS Academy: Η νέα ακαδημία ποδοσφαίρου της Αττικής

Η νέα ακαδημία ποδοσφαίρου KICKS Academy ξεκινάει τη λειτουργία της και είναι έτοιμη να υποδεχθεί αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-14 ετών στα προγράμματά της. Η ακαδημία βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και φιλοξενείται στο βορειοδυτικό τμήμα του «Athens LifeTech Park» της ELPEN στα Σπάτα Αττικής.

Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη της Novo Nordisk Hellas συμμετείχε στο “No Finish Line Athens 2023”

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της Novo Νοrdisk Hellas, του προγράμματος “Healthy Cities” καθώς και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας, για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη, η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» έδωσε το παρών στο δρομικό γεγονός του “No Finish Line Athens 2023”.

GENESIS Pharma: Πλατφόρμα ενημέρωσης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA) στα ελληνικά

Η GENESIS Pharma ανακοινώνει πως είναι πλέον διαθέσιμη στα ελληνικά μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA), TOGETHER IN SMA, www.togetherinsma.gr. Την πλατφόρμα έχει αναπτύξει η διεθνής φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας Biogen.

Η DEMO στο πλευρό της ΑΜΥΜΩΝΗΣ

Η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, φέτος το Πάσχα στηρίζει το έργο του Συλλόγου Αμυμώνη, προμηθευόμενη περισσότερες από 1.320 λαμπάδες για τους ανθρώπους της εταιρείας. Πιστή στον εταιρικό κώδικα αξιών για δράσεις που έχουν σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, η DEMO στηρίζει το πολύτιμο έργο του Συλλόγου που βρίσκεται δίπλα σε κάθε […]