Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Μenarini Hellas: Δράσεις εκπαίδευσης επαγγελματιών Υγείας & Ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

Μenarini Hellas: Δράσεις εκπαίδευσης  επαγγελματιών Υγείας & Ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

1 στους 3 Έλληνες τα τελευταία χρόνια πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν . Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση .

Η Menarini Hellas, με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας, καθώς επίσης και την επαγρύπνηση των ασθενών για την Υπέρταση, τους κινδύνους της αρρύθμιστης πίεσης και τη σημασία της σωστής ρύθμισής της, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποίησε μια σειρά από δράσεις, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υπέρτασης.

Το προσδόκιμο ζωής του μέσου Ευρωπαίου αυξάνεται όλο και περισσότερο τις τελευταίες δεκαετίες ενώ το 2060  εκτιμάται ότι ένας (1) στους τρείς (3) Ευρωπαίους πολίτες, θα είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, σύμφωνα με μελέτη της ΕΕ (2019).

Ωστόσο η επιδίωξη για την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης καθώς και για τη  βελτίωση της ποιότητας ζωής, συνδέονται άρρηκτα με την πρόληψη των παθήσεων εκείνων με υψηλό δείκτη νοσηρότητας και θνητότητας στο γενικό πληθυσμό. Οι κυριότερες από αυτές τις παθήσεις αποτελούν τα καρδιαγγειακά νοσήματα με το σημαντικότερο παράγοντα πρόσκλησης τους την αρτηριακή υπέρταση. Στη χώρα μας από υπέρταση πάσχουν ένας (1) στους τρεις (3) Έλληνες τα τελευταία χρόνια και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν, έχοντας έτσι προκαλέσει σημαντικές βλάβες στον οργανισμό τους, όταν πλέον διαγιγνώσκεται. Επιπλέον ένας (1) στους τρεις (3) Έλληνες που λαμβάνουν αγωγή δεν ρυθμίζουν σωστά την πίεση τους.

 

Δράσεις ευαισθητοποίησης Ασθενών και ευρύτερου κοινού.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ασθενών αλλά και του ευρύτερου κοινού για τη σημασία της σωστής ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης, η Menarini Hellas δημιούργησε ένα ενημερωτικό video,  το οποίο φιλοξενήθηκε στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, με σημαντικές και αναλυτικές πληροφορίες για την Υπέρταση και την παθοφυσιολογία της, τα ποσοστά των αρρύθμιστων ασθενών στην Ελλάδα και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Στο ενημερωτικό video μεταξύ άλλων ο κ. Κων/νος Τσιούφης, Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ, Δ/ντής Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, ΓΝΑ Ιπποκράτειο, αναφέρει: «Το 15% των θανάτων παγκοσμίως οφείλεται στην υψηλή αρτηριακή πίεση.  Η ρύθμιση της πίεσης, σε τιμές κάτω των 140 mmHg (συστολική) και κάτω των 90 mmHg (διαστολική) συμβάλλει στη μείωση κατά 50% των εγκεφαλικών επεισοδίων και κατά 20% των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου. Η αρτηριακή υπέρταση συνοδεύεται και από άλλες συννοσηρότητες. Το 20%  των υπερτασικών ασθενών πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, το 50% πάσχουν από παχυσαρκία ενώ 8 στους 10 έχουν αυξημένη LDL Χοληστερόλη. Η συνάθροιση αυτών των παραγόντων κινδύνου συνιστά αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο στην πλειοψηφία των υπερτασικών ασθενών».

Στην ίδια φιλοσοφία, για τους εργαζόμενους της εταιρείας πραγματοποιήθηκε 40λεπτη ενημερωτική διαδικτυακή ομιλία με τη συμμετοχή των: κ. Χαρ. Γάτα, Ιατρικoύ Συμβούλου, Menarini Hellas και της κας. Μ. Ποικιλίδου, Ειδικής Παθολόγου – Υπερτασιολόγου.

Δράσεις ενημέρωσης Ιατρικής Κοινότητας

Για την ενημέρωση των επαγγελματιών Υγείας η Menarini Hellas, υλοποίησε τρία διαδοχικά Εκπαιδευτικά Webinars με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων στην Υπέρταση με θέματα όπως: «Στρατηγικές μείωσης της αρτηριακής πίεσης», «Προσήλωση – Συμμόρφωση στην αντιυπερτασική αγωγή», «Εξατομικευμένες θεραπευτικές επιλογές στην υπέρταση και αξιολόγηση βέλτιστης ρύθμισης». Το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών webinars εστάλη στους συμμετέχοντες παρέχοντας τους τη δυνατότητα παρακολούθησης “On Demand”. Παράλληλα με στόχο την ενίσχυση του έργου τους, αναφορικά με την εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ασθενών, η Menarini Hellas σχεδίασε και τους διέθεσε υλικό με χρήσιμες πληροφορίες για το σωστό τρόπο μέτρησης της πίεσης και την καλύτερη διαχείριση της Υπέρτασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αρτηριακή πίεση : "Ρύθμισέ τη", "Ζήσε περισσότερο"

Η Menarini Hellas επενδύει στην δερματολογία και αισθητική Ιατρική

1989-2019 ταξίδι 30 χρόνων για την Menarini Hellas με Ποιότητα & Αριστεία

MENARINI HELLAS: Αξιόπιστα συμπληρώματα διατροφής διαθέσιμα μόνο στα φαρμακεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

C-ity Connect: Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ηπατίτιδα –  C-ity Connect –  πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα οδοιπορικό σε 3 πόλεις της βορείου Ελλάδας.Νέο οδοιπορικό σε Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη.

Οδηγός για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων

Ένας ψηφιακός χώρος ενημέρωσης για την κατανόηση των θεμάτων που μπορεί να προβληματίζουν και να απασχολούν έναν ασθενή.H Bayer Ελλάς πιστή στην αποστολή της, Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή, τοποθετεί τον ασθενή στο επίκεντρο παρουσιάζοντας έναν πρωτοποριακό Ενημερωτικό Οδηγό με στόχο την καλύτερη ενημέρωσή των ασθενών σχετικά με την ασφαλή χρήση των φαρμάκων.

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία: #PameNaXasoume την αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη

Η Novo Nordisk Hellas, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας καθώς και της συνεισφοράς της, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της Ελλάδος για τη σημασία της πρόληψης της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, προχώρησε σήμερα στην υλοποίηση της 1ης ενέργειας του μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.).

Περιβαλλοντική δράση με πρωτοβουλία των φαρμακευτικών συλλόγων

«Μόνο μια Γη» είναι το κεντρικό  σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την υγεία της ατμόσφαιράς της, τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη, τα οικοσυστήματά της και τους πεπερασμένους πόρους της.

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022

Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, κατατάσσεται φέτος η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας.

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis Hellas θα είναι επίσημος υποστηρικτής του αθλητικού θεσμού Spetsathlon που θα λάβει χώρα στις Σπέτσες ξεκινώντας σήμερα στις 13 εώς 15 Μαΐου 2022, με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα «Baware».