Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Μenarini Hellas: Δράσεις εκπαίδευσης επαγγελματιών Υγείας & Ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

Μenarini Hellas: Δράσεις εκπαίδευσης  επαγγελματιών Υγείας & Ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

1 στους 3 Έλληνες τα τελευταία χρόνια πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν . Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση .

Η Menarini Hellas, με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας, καθώς επίσης και την επαγρύπνηση των ασθενών για την Υπέρταση, τους κινδύνους της αρρύθμιστης πίεσης και τη σημασία της σωστής ρύθμισής της, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποίησε μια σειρά από δράσεις, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υπέρτασης.

Το προσδόκιμο ζωής του μέσου Ευρωπαίου αυξάνεται όλο και περισσότερο τις τελευταίες δεκαετίες ενώ το 2060  εκτιμάται ότι ένας (1) στους τρείς (3) Ευρωπαίους πολίτες, θα είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, σύμφωνα με μελέτη της ΕΕ (2019).

Ωστόσο η επιδίωξη για την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης καθώς και για τη  βελτίωση της ποιότητας ζωής, συνδέονται άρρηκτα με την πρόληψη των παθήσεων εκείνων με υψηλό δείκτη νοσηρότητας και θνητότητας στο γενικό πληθυσμό. Οι κυριότερες από αυτές τις παθήσεις αποτελούν τα καρδιαγγειακά νοσήματα με το σημαντικότερο παράγοντα πρόσκλησης τους την αρτηριακή υπέρταση. Στη χώρα μας από υπέρταση πάσχουν ένας (1) στους τρεις (3) Έλληνες τα τελευταία χρόνια και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν, έχοντας έτσι προκαλέσει σημαντικές βλάβες στον οργανισμό τους, όταν πλέον διαγιγνώσκεται. Επιπλέον ένας (1) στους τρεις (3) Έλληνες που λαμβάνουν αγωγή δεν ρυθμίζουν σωστά την πίεση τους.

 

Δράσεις ευαισθητοποίησης Ασθενών και ευρύτερου κοινού.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ασθενών αλλά και του ευρύτερου κοινού για τη σημασία της σωστής ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης, η Menarini Hellas δημιούργησε ένα ενημερωτικό video,  το οποίο φιλοξενήθηκε στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, με σημαντικές και αναλυτικές πληροφορίες για την Υπέρταση και την παθοφυσιολογία της, τα ποσοστά των αρρύθμιστων ασθενών στην Ελλάδα και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Στο ενημερωτικό video μεταξύ άλλων ο κ. Κων/νος Τσιούφης, Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ, Δ/ντής Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, ΓΝΑ Ιπποκράτειο, αναφέρει: «Το 15% των θανάτων παγκοσμίως οφείλεται στην υψηλή αρτηριακή πίεση.  Η ρύθμιση της πίεσης, σε τιμές κάτω των 140 mmHg (συστολική) και κάτω των 90 mmHg (διαστολική) συμβάλλει στη μείωση κατά 50% των εγκεφαλικών επεισοδίων και κατά 20% των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου. Η αρτηριακή υπέρταση συνοδεύεται και από άλλες συννοσηρότητες. Το 20%  των υπερτασικών ασθενών πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, το 50% πάσχουν από παχυσαρκία ενώ 8 στους 10 έχουν αυξημένη LDL Χοληστερόλη. Η συνάθροιση αυτών των παραγόντων κινδύνου συνιστά αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο στην πλειοψηφία των υπερτασικών ασθενών».

Στην ίδια φιλοσοφία, για τους εργαζόμενους της εταιρείας πραγματοποιήθηκε 40λεπτη ενημερωτική διαδικτυακή ομιλία με τη συμμετοχή των: κ. Χαρ. Γάτα, Ιατρικoύ Συμβούλου, Menarini Hellas και της κας. Μ. Ποικιλίδου, Ειδικής Παθολόγου – Υπερτασιολόγου.

Δράσεις ενημέρωσης Ιατρικής Κοινότητας

Για την ενημέρωση των επαγγελματιών Υγείας η Menarini Hellas, υλοποίησε τρία διαδοχικά Εκπαιδευτικά Webinars με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων στην Υπέρταση με θέματα όπως: «Στρατηγικές μείωσης της αρτηριακής πίεσης», «Προσήλωση – Συμμόρφωση στην αντιυπερτασική αγωγή», «Εξατομικευμένες θεραπευτικές επιλογές στην υπέρταση και αξιολόγηση βέλτιστης ρύθμισης». Το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών webinars εστάλη στους συμμετέχοντες παρέχοντας τους τη δυνατότητα παρακολούθησης “On Demand”. Παράλληλα με στόχο την ενίσχυση του έργου τους, αναφορικά με την εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ασθενών, η Menarini Hellas σχεδίασε και τους διέθεσε υλικό με χρήσιμες πληροφορίες για το σωστό τρόπο μέτρησης της πίεσης και την καλύτερη διαχείριση της Υπέρτασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αρτηριακή πίεση : "Ρύθμισέ τη", "Ζήσε περισσότερο"

Η Menarini Hellas επενδύει στην δερματολογία και αισθητική Ιατρική

1989-2019 ταξίδι 30 χρόνων για την Menarini Hellas με Ποιότητα & Αριστεία

MENARINI HELLAS: Αξιόπιστα συμπληρώματα διατροφής διαθέσιμα μόνο στα φαρμακεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πεζοπορία στο Δάσος Υμηττού με μήνυμα αισιοδοξίας για τον καρκίνο του προστάτη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που έτρεξε η Astellas Ελλάδος με την υποστήριξη της ΕΛΛΟΚ.Συνδυάζοντας τον συμβολισμό με την ελπίδα, η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου επελέγη για την κορύφωση των δράσεων της καμπάνιας.

NEO almora PLUS® ENERGY για ενέργεια και ενυδάτωση

Ένα νέο σκεύασμα για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας και τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού κυκλοφόρησε πρόσφατα η ΕLPEN, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. 

Για 7η συνεχή χρονιά η Servier Hellas ρωγός στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης μέσω του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης και με αφορμή τη 17η Μαΐου, η οποία έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier Hellas στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία #BecauseIsayso του Ομίλου Servier.

Πες το ΔΥΝΑΤΑ – Μίλα για τον Πόνο της Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ. Μίλα για την Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα». Η AbbVie, η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης προτρέπει τους ασθενείς, να κάνουν το πρώτο βήμα, να μιλήσουν για τη νόσο, για τα συμπτώματα και πώς αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα της ζωής τους, εξαιτίας της δυσκαμψίας, του πόνου, της κόπωσης, του ελλιπούς ύπνου.

Διπλός μαραθώνιος από τους Παιδιάτρους Β. Ελλάδος για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Διπλός… Μαραθώνιος από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος  για την εθελοντική ανθρωπιστική αποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.

«Μαζί στη ζωή»… και το 2024: Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για το Πολλαπλό Μυέλωμα από τη Sanofi Ελλάδας

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Πολλαπλό Μυέλωμα με τίτλο «Μαζί στη ζωή» από την καινοτόμο βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας.

Servier 'Μια γεύση από ζωή' : Ενα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης με τίτλο «Μια γεύση από ζωή» για την καίρια σημασία της πρόληψης, αλλά και ένα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο εγκαινίασε η Servier Hellas με την παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου και της ομότιτλης ταινίας*.

Close Icon