Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Μenarini Hellas: Δράσεις εκπαίδευσης επαγγελματιών Υγείας & Ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

Μenarini Hellas: Δράσεις εκπαίδευσης  επαγγελματιών Υγείας & Ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

1 στους 3 Έλληνες τα τελευταία χρόνια πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν . Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση .

Η Menarini Hellas, με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας, καθώς επίσης και την επαγρύπνηση των ασθενών για την Υπέρταση, τους κινδύνους της αρρύθμιστης πίεσης και τη σημασία της σωστής ρύθμισής της, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποίησε μια σειρά από δράσεις, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υπέρτασης.

Το προσδόκιμο ζωής του μέσου Ευρωπαίου αυξάνεται όλο και περισσότερο τις τελευταίες δεκαετίες ενώ το 2060  εκτιμάται ότι ένας (1) στους τρείς (3) Ευρωπαίους πολίτες, θα είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, σύμφωνα με μελέτη της ΕΕ (2019).

Ωστόσο η επιδίωξη για την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης καθώς και για τη  βελτίωση της ποιότητας ζωής, συνδέονται άρρηκτα με την πρόληψη των παθήσεων εκείνων με υψηλό δείκτη νοσηρότητας και θνητότητας στο γενικό πληθυσμό. Οι κυριότερες από αυτές τις παθήσεις αποτελούν τα καρδιαγγειακά νοσήματα με το σημαντικότερο παράγοντα πρόσκλησης τους την αρτηριακή υπέρταση. Στη χώρα μας από υπέρταση πάσχουν ένας (1) στους τρεις (3) Έλληνες τα τελευταία χρόνια και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν, έχοντας έτσι προκαλέσει σημαντικές βλάβες στον οργανισμό τους, όταν πλέον διαγιγνώσκεται. Επιπλέον ένας (1) στους τρεις (3) Έλληνες που λαμβάνουν αγωγή δεν ρυθμίζουν σωστά την πίεση τους.

 

Δράσεις ευαισθητοποίησης Ασθενών και ευρύτερου κοινού.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ασθενών αλλά και του ευρύτερου κοινού για τη σημασία της σωστής ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης, η Menarini Hellas δημιούργησε ένα ενημερωτικό video,  το οποίο φιλοξενήθηκε στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, με σημαντικές και αναλυτικές πληροφορίες για την Υπέρταση και την παθοφυσιολογία της, τα ποσοστά των αρρύθμιστων ασθενών στην Ελλάδα και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Στο ενημερωτικό video μεταξύ άλλων ο κ. Κων/νος Τσιούφης, Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ, Δ/ντής Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, ΓΝΑ Ιπποκράτειο, αναφέρει: «Το 15% των θανάτων παγκοσμίως οφείλεται στην υψηλή αρτηριακή πίεση.  Η ρύθμιση της πίεσης, σε τιμές κάτω των 140 mmHg (συστολική) και κάτω των 90 mmHg (διαστολική) συμβάλλει στη μείωση κατά 50% των εγκεφαλικών επεισοδίων και κατά 20% των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου. Η αρτηριακή υπέρταση συνοδεύεται και από άλλες συννοσηρότητες. Το 20%  των υπερτασικών ασθενών πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, το 50% πάσχουν από παχυσαρκία ενώ 8 στους 10 έχουν αυξημένη LDL Χοληστερόλη. Η συνάθροιση αυτών των παραγόντων κινδύνου συνιστά αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο στην πλειοψηφία των υπερτασικών ασθενών».

Στην ίδια φιλοσοφία, για τους εργαζόμενους της εταιρείας πραγματοποιήθηκε 40λεπτη ενημερωτική διαδικτυακή ομιλία με τη συμμετοχή των: κ. Χαρ. Γάτα, Ιατρικoύ Συμβούλου, Menarini Hellas και της κας. Μ. Ποικιλίδου, Ειδικής Παθολόγου – Υπερτασιολόγου.

Δράσεις ενημέρωσης Ιατρικής Κοινότητας

Για την ενημέρωση των επαγγελματιών Υγείας η Menarini Hellas, υλοποίησε τρία διαδοχικά Εκπαιδευτικά Webinars με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων στην Υπέρταση με θέματα όπως: «Στρατηγικές μείωσης της αρτηριακής πίεσης», «Προσήλωση – Συμμόρφωση στην αντιυπερτασική αγωγή», «Εξατομικευμένες θεραπευτικές επιλογές στην υπέρταση και αξιολόγηση βέλτιστης ρύθμισης». Το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών webinars εστάλη στους συμμετέχοντες παρέχοντας τους τη δυνατότητα παρακολούθησης “On Demand”. Παράλληλα με στόχο την ενίσχυση του έργου τους, αναφορικά με την εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ασθενών, η Menarini Hellas σχεδίασε και τους διέθεσε υλικό με χρήσιμες πληροφορίες για το σωστό τρόπο μέτρησης της πίεσης και την καλύτερη διαχείριση της Υπέρτασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αρτηριακή πίεση : "Ρύθμισέ τη", "Ζήσε περισσότερο"

Η Menarini Hellas επενδύει στην δερματολογία και αισθητική Ιατρική

1989-2019 ταξίδι 30 χρόνων για την Menarini Hellas με Ποιότητα & Αριστεία

MENARINI HELLAS: Αξιόπιστα συμπληρώματα διατροφής διαθέσιμα μόνο στα φαρμακεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η CSL Behring στο πλευρό των ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων, που τιμάται κάθε χρόνο την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, η CSL Behring διοργάνωσε press event με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με τις Σπάνιες Παθήσεις και τις προκλήσεις που αυτές συνεπάγονται.

Ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό προσφέρει ο ΕΔΟΕΑΠ στο Πρωτάθλημα Τύπου

Ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και πέντε συσκευές απινίδωσης προσφέρει ο ΕΔΟΕΑΠ στο Πρωτάθλημα Τύπου Ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της πολιτικής πρόληψης και προστασίας της υγείας των ασφαλισμένων .

ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Nέα πρωτοβουλία της Pfizer Hellas για τους ασθενείς

Μια νέα ενημερωτική δράση που θέτει τον ασθενή στον επίκεντρο παρουσίασε η Pfizer Hellas με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των ογκολογικών ασθενών, των οικογενειών και των φροντιστών τους για σημαντικά ερωτήματα γύρω από τον καρκίνο