Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

«Μαζί στη ζωή»… και το 2024: Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για το Πολλαπλό Μυέλωμα από τη Sanofi Ελλάδας

«Μαζί στη ζωή»… και το 2024: Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για το Πολλαπλό Μυέλωμα από τη Sanofi Ελλάδας

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Πολλαπλό Μυέλωμα με τίτλο «Μαζί στη ζωή» από την καινοτόμο βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας.

Η επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Πολλαπλό Μυέλωμα με τίτλο «Μαζί στη ζωή» από την καινοτόμο βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας, συνεχίζεται και φέτος, στο πλαίσιο του Μαρτίου, που είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το Πολλαπλό Μυέλωμα, με δύο νέες ταινίες μικρού μήκους. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τη νόσο και η ενδυνάμωση και η υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους για να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία τις προκλήσεις κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής τους διαδρομής. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι” Αθηνών.

Το πρώτο μέρος της εκστρατείας εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2022 με τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «Πολλαπλό Μυέλωμα – Μαζί στη ζωή», το οποίο μέσα από τις πραγματικές μαρτυρίες ενός ασθενή, ενός φροντιστή, ενός γιατρού και ενός ψυχολόγου, ανέδειξε τον τρόπο διαχείρισης της νόσου από τους ασθενείς και τους φροντιστές τους, αλλά και τις σημαντικές ιατρικές εξελίξεις που διασφαλίζουν μακροχρόνια επιβίωση και καλή ποιότητα ζωής.

Ύστερα από την ευρέως θετική αποδοχή του ντοκιμαντέρ από την κοινότητα των ασθενών, η Sanofi προχώρησε φέτος στη δημιουργία δύο νέων ταινιών μικρού μήκους με τη μορφή δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ. Οι ταινίες αυτές αποτυπώνουν τη ζωή δύο διαφορετικών ανθρώπων και τον τρόπο με τον οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν τη διάγνωση του Πολλαπλού Μυελώματος και την υποτροπή της νόσου αντίστοιχα. Μέσα από την αυθεντική απεικόνιση των καταστάσεων, οι ταινίες αποδίδουν με ρεαλισμό και ευαισθησία την επίπτωση της νόσου στην καθημερινότητα των ασθενών και του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος.

Μέσα από τις ταινίες, παρακολουθούμε τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών που αντιμετωπίζουν το αρχικό σοκ της διάγνωσης, σκιαγραφώντας το φάσμα των συναισθημάτων από την αγωνία και την απογοήτευση, έως την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νόσου, με την υποστήριξη των φροντιστών τους. Κεντρικό ρόλο στις δύο ταινίες έχει ο γνωστός ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης, υποδυόμενος τον Αιματολόγο που παρακολουθεί τους ασθενείς. Τα μηνύματα που μεταφέρει στους ασθενείς και τους φροντιστές τους αποτελούν την ουσία της εκστρατείας ενημέρωσης: αναφορά στη νόσο, στις προκλήσεις που ο ασθενής αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια της αγωγής του, στις προσαρμογές που πρέπει να κάνει στην καθημερινότητά του, αλλά και στην αισιοδοξία που προσφέρουν οι σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές. Το νέο μέρος της εκστρατείας «Πολλαπλό Μυέλωμα – Μαζί στη Ζωή» με τις δύο ταινίες μικρού μήκους παρουσιάστηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

Η Ιωάννα Τσόκα Country Communication Head Greece & Central South Europe MCO Communication Business Partner, είπε  «Η διάγνωση του Πολλαπλού Μυελώματος και η θεραπευτική διαχείρισή του κατόπιν υποτροπής σηματοδοτούν την έναρξη μιας δύσκολης διαδρομής για τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους, με μεγάλο ψυχικό κόστος. Συνεχίζοντας την υλοποίηση της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης “Πολλαπλό Μυέλωμα – Μαζί στη ζωή”, μεταδίδουμε το αισιόδοξο μήνυμα ότι οι ασθενείς μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το Πολλαπλό Μυέλωμα, με την κατάλληλη υποστήριξη από τον γιατρό και τους φροντιστές τους.

Το Πολλαπλό Μυέλωμα είναι η δεύτερη σε συχνότητα αιματολογική κακοήθεια παγκοσμίως, με 160.000 νέα περιστατικά να καταγράφονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο, συχνότερα σε άτομα ηλικίας 65-74 ετών. Τα σημεία και τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν επίμονο πόνο στα οστά ή/και κατάγματα, κόπωση, επαναλαμβανόμενες ανεξήγητες λοιμώξεις (π.χ. πνευμονία), διαταραχές του νευρικού συστήματος και δύσπνοια ή ένδειξη καρδιακής ή νεφρικής ανεπάρκειας. Το Πολλαπλό Μυέλωμα είναι μία σοβαρή νόσος που μπορεί να επανεμφανιστεί. Ωστόσο, με τη βοήθεια της επιστήμης μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, περιορίζοντας ή, σε κάποιες περιπτώσεις, εξαλείφοντας τα συμπτώματά της. Υπάρχουν πλέον πολλές γραμμές άμυνας για την αντιμετώπιση των υποτροπών της. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να ξεπεραστούν. Χρειάζεται να είμαστε Μαζί στη Ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η εξέλιξη της υγείας στην Ελλάδα από τους αρχαίους χρόνους μέχρι και σήμερα

Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Γαλλίας στη Sanofi Ελλάδας

Συνέχιση Λειτουργίας Μικτού Κέντρου - Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα»

Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Servier 'Μια γεύση από ζωή' : Ενα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης με τίτλο «Μια γεύση από ζωή» για την καίρια σημασία της πρόληψης, αλλά και ένα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο εγκαινίασε η Servier Hellas με την παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου και της ομότιτλης ταινίας*.

Συναυλία της Pfizer Hellas Band στo Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελεώνα Θήβας 

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιόρτασε η Pfizer Hellas Band, η ερασιτεχνική εθελοντική ορχήστρα των εργαζόμενων της Pfizer Hellas, για μία ακόμα φορά στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα στη Θήβα.

H Bristol Myers Squibb Ελλάδας φιλοξένησε σε ειδική εκδήλωση τον Παραολυμπιονίκη Ποδηλασίας Νίκο Παπαγγελή

Με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb φιλοξένησε στα γραφεία της την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2023 τον Παραολυμπιονίκη Ποδηλασίας Νίκο Παπαγγελή, ο οποίος κατέκτησε την 6η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020 και αποτελεί τον πρώτο φοιτητή με αναπηρία που έχει ενταχθεί στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών.

Η DEMO στηρίζει έμπρακτα τη Διεθνή Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης

Η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης, αναδεικνύει την ισχυρή ανάγκη για προσβασιμότητα σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, για κάθε άνθρωπο, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.