Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

H Bristol Myers Squibb Ελλάδας φιλοξένησε σε ειδική εκδήλωση τον Παραολυμπιονίκη Ποδηλασίας Νίκο Παπαγγελή

H Bristol Myers Squibb Ελλάδας φιλοξένησε σε ειδική εκδήλωση τον Παραολυμπιονίκη Ποδηλασίας Νίκο Παπαγγελή

Με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb φιλοξένησε στα γραφεία της την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2023 τον Παραολυμπιονίκη Ποδηλασίας Νίκο Παπαγγελή, ο οποίος κατέκτησε την 6η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020 και αποτελεί τον πρώτο φοιτητή με αναπηρία που έχει ενταχθεί στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών.

Μέσα από την ομιλία του, ο κος Παπαγγελής ανέδειξε με αισιόδοξο τόνο την προσωπική του εμπειρία και το αξιοθαύμαστο «ταξίδι» του, το οποίο ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών, όταν και διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα, έναν κακοήθη όγκο των Bristol Myers Squibb που οδήγησε στον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από την πλευρά του στη στήριξη που έλαβε από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του, τονίζοντας πως διαδραμάτισε έναν καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα διαδρομή του.

Ο κος Παπαγγελής αναφερόμενος στην προσωπική του εμπειρία πέρασε το δικό του θετικό μήνυμα, περιγράφοντας πώς μέσα από τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, σε μία πολύ τρυφερή ηλικία, επαναπροσδιόρισε τη ζωή του και κατάφερε να επιτύχει τους στόχους του: «Την ποδηλασία την αγάπησα από την πρώτη στιγμή, γιατί μου έδινε μια αίσθηση ελευθερίας. Από τότε ο αθλητισμός έγινε το κίνητρο μου, ξυπνάω το πρωί και έχω έναν στόχο. Δεν σταματώ να έχω φιλοδοξίες, έχω ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου, και έχω βάλει στόχο την χρυσή πρωτιά στους Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το 2024 στο Παρίσι. Αν πιστέψεις στον εαυτό σου, μπορείς να κάνεις τα πάντα! Η επιτυχία μου είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην οικογένεια μου, γιατί χάρη στη δική τους στήριξη τα κατάφερα και γνωρίζω πολύ καλά πως για εκείνους αυτό το «ταξίδι» ήταν ακόμα πιο δύσκολο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εργαζόμενοι της BMS είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κο Παπαγγελή τόσο για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, αλλά κυρίως για το πώς κατάφερε να τις μετουσιώσει με ένα αισιόδοξο πρόσημο σε δύναμη, νέους στόχους και επιτεύγματα. Η συζήτηση επεκτάθηκε επίσης στις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σήμερα στην Ελλάδα, τα βήματα ουσιαστικής συμπεριληπτικότητας που έχει κάνει η ελληνική κοινωνία, αλλά και όσα απαιτούνται ακόμη για την πλήρη ενσωμάτωσή τους και την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδας δήλωσε: «Η ιστορία του Νίκου είναι ένα φωτεινό παράδειγμα ότι σε κάθε δυσκολία μπορούμε να βρούμε τον τρόπο να ξεπερνούμε τα όρια ακόμη και του ίδιου μας του εαυτού με αισιοδοξία, αλλά και επιμονή. Σε αυτή την προσπάθεια όμως χρειαζόμαστε και υποστήριξη από το περιβάλλον μας, την οικογένεια, την κοινωνία, ακόμη και την εργασία μας. Αυτή είναι η πρακτική δύναμη της συμπερίληψης, της αποδοχής και του σεβασμού, μία αρχή που διαφυλάττουμε και υπηρετούμε στη Bristol Myers Squibb, ως την πυξίδα που δείχνει πάντοτε προς την ατομική και συλλογική πρόοδο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαζί και στο Σπίτι: ΔΩΡΕΑΝ ψυχοκοινωνική υποστήριξη στο χώρο των ογκολογικών ασθενών

ΚΕΦΙ Επιστημονική Ημερίδα: Καρκίνοι του Πεπτικού Συστήματος

Θετική γνωμοδότηση για θεραπεία αποφρακτικής υπερτροφικής μυοκαρδιοπάθειας

Νέα θεραπεία για την αντιμετώπιση της αναιμίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.

«Μαζί στη ζωή»… και το 2024: Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για το Πολλαπλό Μυέλωμα από τη Sanofi Ελλάδας

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Πολλαπλό Μυέλωμα με τίτλο «Μαζί στη ζωή» από την καινοτόμο βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας.

Servier 'Μια γεύση από ζωή' : Ενα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης με τίτλο «Μια γεύση από ζωή» για την καίρια σημασία της πρόληψης, αλλά και ένα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο εγκαινίασε η Servier Hellas με την παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου και της ομότιτλης ταινίας*.

Συναυλία της Pfizer Hellas Band στo Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελεώνα Θήβας 

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιόρτασε η Pfizer Hellas Band, η ερασιτεχνική εθελοντική ορχήστρα των εργαζόμενων της Pfizer Hellas, για μία ακόμα φορά στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα στη Θήβα.

Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

Cancer & Work: Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες.