Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

GSK ΜΗΝιγγίτιδα Β: Η GSΚ ενισχύει την ενημερωτική εκστρατεία για τη ΜΗΝιγγίτιδα Β

GSK ΜΗΝιγγίτιδα Β: Η GSΚ ενισχύει την ενημερωτική εκστρατεία για τη ΜΗΝιγγίτιδα Β

GSK ΜΗΝιγγίτιδα Β: Η GSK προτρέπει τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους για το πώς μπορούν να προστατέψουν τα παιδιά τους έναντι της Μηνιγγίτιδας και συγκεκριμένα έναντι του οροτύπου Β.

Συμβάλλοντας στο όραμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), για «έναν κόσμο χωρίς Μηνιγγίτιδα» έως το 2030 και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας, στις 5 Οκτωβρίου, η GSK επανεκκινεί την εκστρατεία ενημέρωσης για τη ΜΗΝιγγίτιδα Β με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της χώρας και ιδιαίτερα των γονέων, για τα μέσα πρόληψης και
προστασίας από τη συγκεκριμένη νόσο. Μέσω των κεντρικών μηνυμάτων της εκστρατείας:

  • Να ΜΗΝ πέσει…
  • Να ΜΗΝ χτυπήσει…
  • Να ΜΗΝ τρυπηθεί…
  • Να ΜΗΝ πάθει τίποτα…
  • Να ΜΗΝ το αναβάλλουμε…

 

η GSK προτρέπει τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους για το πώς μπορούν να προστατέψουν τα παιδιά τους έναντι της Μηνιγγίτιδας και συγκεκριμένα έναντι του οροτύπου Β, καθώς και να ενημερωθούν για τον εμβολιασμό που αποτελεί το κύριο μέσο πρόληψης της νόσου έναντι των πιο κοινών οροτύπων.

Τον Σεπτέμβριο, η GSK επανεκκίνησε την εκστρατεία για τη ΜΗΝιγγίτιδα Β, η οποία
υλοποιείται τον τελευταίο χρόνο, αξιοποιώντας τόσο τα ψηφιακά όσο και τα παραδοσιακά κανάλια επικοινωνίας καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλοντας το κεντρικό spot της εκστρατείας, σε συνδυασμό με στοχευμένες ενέργειες εντυποδιανομής σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Κρήτη, με στόχο την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για τη συγκεκριμένη νόσο.

Ο Ιατρικός Διευθυντής της GSK, Δρ. Ανδρέας Ρουσσίδης σχολίασε σχετικά: «Σύμφωνα
με έρευνα που έχει διεξαχθεί παγκοσμίως, 2 στους 3 γονείς αγνοούν ότι χρειάζεται να
χορηγηθούν στα παιδιά τους διαφορετικά εμβόλια για την ολιστική προστασία έναντι της Μηνιγγίτιδας (Μηνιγγίτιδα Β & λοιποί ορότυποι της Μηνιγγίτιδας A,C,W,Y). Η ίδια έρευνα, ανέδειξε πως με ποσοστό που ξεπερνάει το 81%, η κύρια πηγή ενημέρωσης των γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους, είναι οι επαγγελματίες υγείας. 

Στη GSK πιστεύουμε πως η ενημέρωση και η πρόληψη αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο στην καταπολέμηση των ασθενειών και με γνώμονα αυτήν μας την πεποίθηση, ενισχύουμε διαρκώς την εκστρατεία μας για την ΜΗΝιγγίτιδα Β, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση, στο σύνολο του γενικού πληθυσμού της χώρας.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΜΗΝιγγίτιδα Β, μπορείτε να επισκεφθείτε το ειδικά σχεδιασμένο site της GSK: Εκστρατεία Ενημέρωσης για τη Μηνιγγίτιδα Β (miniggitidab.gr)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι μηνιγγίτιδας;

Αυξάνονται τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στους ομοφυλόφιλους με HIV

Πώς τα βακτήρια εισβάλλουν στον εγκέφαλο

Μηνιγγίτιδα Β μια σπάνια αλλά αρκετά επικίνδυνη νόσος που απειλεί βρέφη και παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

zisto_alliws: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης από τη Pfizer Hellas για την Ατοπική Δερματίτιδα

Την νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Aτοπική Δερματίτιδα με κεντρικό μήνυμα #zisto_alliws  παρουσίασε η Pfizer Hellas. Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ).

Ελληνική HPV Εταιρεία - Ημέρα δράσης για την εξάλειψη καρκίνου τραχήλου μήτρας

Η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη σημασία της ενημέρωσης, του εμβολιασμού, και των τακτικών εξετάσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

AbbVie: ώΡΑ να δούμε τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα στις σωστές διαστάσεις

AbbVie: Οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα λόγω της φλεγμονής και του πόνου στις αρθρώσεις, συχνά, καταβάλλουν υπερβάλλουσα προσπάθεια για να πραγματοποιήσουν ακόμα και απλές καθημερινές δραστηριότητες,

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί θερμά το University of Nicosia  για τη γενναία δωρεά προς ενίσχυση των πληγέντων της Θεσσαλίας

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Το University of Nicosia  προχώρησε στη δωρεά του αναγκαίου χρηματικού ποσού προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την αγορά μηχανής της διασωστικής λέμβου του Ε.Ε.Σ

Η GENESIS Pharma για μια ακόμη χρονιά στηρίζει πολύπλευρα τους σκοπούς του Greece Race for the Cure®

GENESIS Pharma: Η μακροχρόνια παρουσία της GENESIS Pharma στο Greece Race for the Cure® εντάσσεται στο εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικής δράσης και εθελοντισμού που υλοποιεί και πλέον μετρά περισσότερες από δυο δεκαετίες.