Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Cancer & Work: Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

Cancer & Work: Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

Cancer & Work: Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες.

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2024: Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός συμπεριληπτικού χώρου εργασίας όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή ασθένεια διατηρώντας την εργασιακή ασφάλεια και έχοντας διαθέσιμες σημαντικές παροχές για το χρονικό διάστημα που χρειάζονται προκειμένου να θεραπευτούν και να αναρρώσουν.

Από όλες τις χρόνιες παθήσεις, ο καρκίνος συνδέεται με τα υψηλότερα ποσοστά απώλειας εργασίας, τα οποία για την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνονται κατά 1,4 φορές μετά τη διάγνωση. Το πρόγραμμα “Cancer & Work: Acting Together” της Sanofi παρ’ ότι εστιάζει στον καρκίνο, έχει ως στόχο την κάλυψη οποιασδήποτε άλλης σοβαρής πάθησης που περιλαμβάνει ενδονοσοκομειακή περίθαλψη ή άλλη εντατική θεραπεία και καθιστά δύσκολο στους ασθενείς να εργάζονται παράλληλα για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Στο πλαίσιο του προγράμματος εφαρμόζεται μία ολοκληρωμένη προσέγγιση η οποία προσφέρει υποστήριξη σε εργαζόμενους που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο ή φροντίζουν μέλος της οικογένειάς τους που έχει προσβληθεί από τη νόσο, η οποία περιλαμβάνει οικονομική υποστήριξη, ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις, συναισθηματική και ψυχική συμπαράσταση και ενημέρωση. Βασικός πυλώνας του προγράμματος είναι η προσφορά εργασιακής και οικονομικής σταθερότητας με διασφάλιση της θέσης εργασίας και διατήρηση των οικονομικών αποδοχών και παροχών στο 100% για 12 μήνες. Ακόμη, παρέχονται ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εργαζόμενου, όπως 100% απομακρυσμένη εργασία ή 100% ευέλικτο ωράριο εργασίας ή επιλογή μερικής απασχόλησης, με προσαρμογή στις ατομικές ανάγκες, τη θέση και τη φύση του ρόλου. Πρόσβαση σε ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, καθώς επίσης και δικαίωμα για άδεια άνευ αποδοχών έχουν και όσοι φροντίζουν ένα στενό μέλος της οικογένειάς τους που έχει προσβληθεί από καρκίνο.

Τέλος, οι επικεφαλής ομάδων εκπαιδεύονται με στόχο να βοηθήσουν μέλη της ομάδας τους που επηρεάζονται από καρκίνο, να κατανοήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να τους καθοδηγήσουν στην αναζήτηση των προγραμμάτων παροχών και υποστήριξης. Ειδική μέριμνα για τη συναισθηματική και ψυχική ευημερία των εργαζομένων προσφέρει η Sanofi μέσω του προγράμματος «Παγκόσμιο Πρόγραμμα Βοήθειας», όπου οι εργαζόμενοι ασθενείς ή φροντιστές αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους έχουν πρόσβαση 24/7 σε εξωτερική ψυχολογική υποστήριξη σε όλες τις χώρες. Επίσης, τα “Cancer & Work Affinity Groups”, αποτελούν ένα δίκτυο εθελοντών συναδέλφων που έχουν εκπαιδευτεί ή έχουν 4/5 δικά τους βιώματα ως ασθενείς ή φροντιστές, τα οποία είναι διαθέσιμα προκειμένου να διευκολύνουν το ταξίδι της θεραπείας μέσα από ανταλλαγή εμπειριών και παροχή υποστήριξης. Η αρχική ιδέα για το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017, από ομάδες εθελοντών και εξελίχθηκε σε ένα δίκτυο 27 συνεργαζόμενων ομάδων με 150 μέλη, ενώ πάνω από 350 εργαζόμενοι έχουν ήδη ωφεληθεί (42% υπάλληλοι ασθενείς, 30% φροντιστές, 28% διευθυντές). Η έναρξη του προγράμματος συμπίπτει χρονικά με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (World Cancer Day) που έχει θεσπιστεί για τις 4 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ενώσεως κατά του Καρκίνου. Η ημέρα αυτή υπενθυμίζει ότι μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης, και αντίστοιχα μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν με την έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Συγχρόνως, με το σύνθημα «Κλείστε το χάσμα στη φροντίδα» (“Close the care gap”), η Διεθνής Ένωση κατά του Καρκίνου απευθύνει δυνατό κάλεσμα για την εξάλειψη της ανισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες περίθαλψης, φάρμακα και πρόληψη, που προέρχεται από γεωγραφικές, εκπαιδευτικές ή άλλες διακρίσεις. Η χρονική συνάφεια της ανακοίνωσης του προγράμματος με τη συγκεκριμένη ημέρα, εκφράζει τη θετική ανταπόκριση της Sanofi, και το πρόγραμμα “Cancer & Work: Acting Together” αποτελεί μέρος της εστιασμένης εταιρικής στρατηγικής ως προς τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα και τη Συμπερίληψη (2021-2025), η οποία συνοψίζει την εταιρική κουλτούρα και την κοινωνική δέσμευση της εταιρείας να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα σειρά Podcasts από τη Sanofi Ελλάδας με θέμα την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Νέα Επικεφαλής Επικοινωνίας της Sanofi Ελλάδας

Η Ευγενία Λιονή αναλαμβάνει νέο ρόλο στην Sanofi

Sanofi: Ενίσχυση της καινοτομίας και της επένδυσης στην Ελλάδα για τα σπάνια νοσήματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.

«Μαζί στη ζωή»… και το 2024: Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για το Πολλαπλό Μυέλωμα από τη Sanofi Ελλάδας

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Πολλαπλό Μυέλωμα με τίτλο «Μαζί στη ζωή» από την καινοτόμο βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας.

Servier 'Μια γεύση από ζωή' : Ενα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης με τίτλο «Μια γεύση από ζωή» για την καίρια σημασία της πρόληψης, αλλά και ένα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο εγκαινίασε η Servier Hellas με την παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου και της ομότιτλης ταινίας*.

Συναυλία της Pfizer Hellas Band στo Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελεώνα Θήβας 

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιόρτασε η Pfizer Hellas Band, η ερασιτεχνική εθελοντική ορχήστρα των εργαζόμενων της Pfizer Hellas, για μία ακόμα φορά στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα στη Θήβα.