Άποψη

Boehringer Ingelheim Google:Διεθνής συνεργασία της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim με την Google

Boehringer Ingelheim Google:Διεθνής συνεργασία της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim με την Google

Boehringer Ingelheim Google: Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Google, για την έρευνα και την εφαρμογή κβαντικής υπολογιστικής και τεχνητής νοημοσύνης στη φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη.

Αυτή η ένωση δυνάμεων έχει σκοπό να επιταχύνει την φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη. Πρόκειται για την  1η διεθνή συνεργασία της Google με φαρμακευτική εταιρεία στον τομέα της εκμετάλευσης Κβαντικής υπολογιστικής για την ανάλυση μεγάλων μορίων. Η τριετής συνεργασία θα επιτρέψει στη Γερμανική εταιρεία να συνδυάσει την εμπειρογνωμοσύνη της στον τομέα του σχεδιασμού Φαρμάκων με τη βοήθεια υπολογιστή και τους πόρους της Google στην ανάπτυξη κβαντικών υπολογιστών και αλγορίθμων.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, Πρόεδρος & Δ/νων Συμβουλος της               Boehringer Ingelheim στο Innovation forum 2021.

Η είδηση ανακοινώθηκε στα πλαίσια του Innovation forum 2021, του ετήσιου φόρουμ καινοτομίας που διοργανώθηκε από την Γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στις 24 Νοεμβρίου.Η συνεργασία αποτελεί μέρος του ψηφιακού μετασχηματισμού της Boehringer Ingelheim, -διαφαίνεται ταχεία στροφή στις ψηφιακές τεχνολογίες υγείας-, ο οποίος περιλαμβάνει σημαντική αύξηση των επενδύσεών της σε ψηφιακές τεχνολογίες, καλύπτοντας βασικούς τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence), η μηχανική μάθηση (machine learning) και η επιστήμη δεδομένων (data science) για την καλύτερη κατανόηση των ασθενειών, μοριακό επίπεδο  και των βιοδεικτών τους με στόχο την ανευρεση  θεραπείας με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας.Οι υπολογιστικές προσεγγίσεις χρησιμοποιούνται ήδη στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη φαρμάκων.

 

“Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με την ένωση των δυνάμεων με τη Google, την ηγετική τεχνολογική επιχείρηση σε ό,τι αφορά την κβαντική πληροφορική”, αναφέρει ο κος Δημήτρης Αναγνωστάκης, Πρόεδρος & Δ/νων Συμβουλος της BOEHRNGER INGELHEIM και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. “Η κβαντική πληροφορική έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει και να ενισχύσει σημαντικά τις διαδικασίες Ερευνας & Αναπτυξης (R&D) στη βιομηχανία μας.

Δημήτρης Αναγνωστάκης

Η κβαντική πληροφορική εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό μια αναδυόμενη τεχνολογία. Ωστόσο, είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να μας βοηθήσει να παρέχουμε θεραπευτικά οφέλη σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους με καινοτόμα και πρωτοποριακά φάρμακα στο μέλλον”, πρόσθεσε στην ομιλία του ο κος Αναγνωστάκης.

 

Ν.ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επίσκεψη Μητσοτάκη Boehringer Ingelheim: Η ξένη επιχείρηση επενδύει στην Ελλάδα για τους ανθρώπους

Η Boehringer Ingelheim Ελλάς στηρίζει άμεσα το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας με δωρεά

Boehringer Ingelheim: Ενισχύει την δέσμευση της απέναντι στο περιβάλλον

Η Boehringer Ingelheim ανοίγει νέο εργοστάσιο με 200 νέες θέσεις εργασίας

Η Boehringer Ingelheim σχεδιάζει 3ετή επέκταση $ 84 εκατομμυρίων στο Μεξικό

H Boehringer Ingelheim ανέπτυξε την έντονη αίσθηση της υπερηφάνειας & του σκοπού

Boehringer Ingelheim Ellas: Με θετικό πρόσημο στις εξαγωγές & νέο εργοστάσιο στο Κορωπί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική στον καρκίνο του πνεύμονα

Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί την πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο στους άνδρες και είναι δεύτερος σε συχνότητα στις γυναίκες παγκοσμίως. Στη συντριπτική πλειονότητα οι ασθενείς είναι καπνιστές.

Το τέλος της πανδημίας πλησιάζει αλλά θα μάθουμε να ζούμε με τη COVID-19

Η εποχή των έκτακτων μέτρων και των περιορισμών για τον έλεγχο της μετάδοσης του SARS-CoV-2 θα έχει τελειώσει. Μετά το κύμα του στελέχους Όμικρον, η COVID-19 θα επιστρέψει αλλά όχι και η πανδημία.

Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. στην Κομοτηνή

Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.: Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα διεξαχθούν επιπλέον στις πόλεις: Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη. Οι ακριβείς ημερομηνίες των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής

Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα της ΕΣΑμεΑ κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα.

Εμβόλια κατά της COVID-19 και ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση

Η γνώση για το πώς η πανδημία της COVID-19 επηρεάζει άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας εμπλουτίζεται διαρκώς, καθώς προκύπτουν συνεχώς περαιτέρω στοιχεία αφού η πανδημία είναι σε εξέλιξη παγκοσμίως και όλος ο ερευνητικός και επιστημονικός κόσμος έχει εστιάσει την προσοχή του και τις δυνάμεις του για την αντιμετώπισή της.