Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Boehringer Ingelheim: Υιοθέτησε την χρήση επαναχρησιμοποιούμενων εισπνευστικών συσκευών

Boehringer Ingelheim: Υιοθέτησε την χρήση επαναχρησιμοποιούμενων εισπνευστικών συσκευών

Η Boehringer Ingelheim ενισχύει την δέσμευσή της απέναντι στο περιβάλλον, με ώθηση προς τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων συσκευών.

Μέσω πολλών σημαντικών προγραμμάτων, η Boehringer Ingelheim έχει ενισχύσει τη δέσμευση της προς ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας . Η κλιματική αλλαγή έχει αναφερθεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως μια από τι μεγαλύτερες απειλές της παγκόσμιας οικονομίας και των κοινωνιών μας γενικά. Κατά τις πρόσφατες δεκαετίες γίναμε μάρτυρες της αύξησης ακραίων καιρικών φαινομένων: Διαφορετικά σημεία της γης πλήττονται από καταστροφικούς τυφώνες, πλημμύρες ,παλίρροιες, λιώσιμο των πάγων στους πόλους της γης και μακροχρόνιες ξηρασίες.

Η αλλαγή του κλίματος αναμφίβολα επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην υγεία των ανθρώπων, μια που η υγεία μας ως άτομα, και η υγεία του πλανήτη μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Αυτό είναι περισσότερο εμφανές από οπουδήποτε αλλού στην ίδια την πεμπτουσία της ζωής: Τον αέρα που αναπνέουμε.Η Boehringer Ingelheim είναι μια από τις ηγετικές εταιρείες στον χώρο της έρευνας για την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων . Επιπλέον η εταιρεία έχει πρόσφατα χαρακτηριστεί ως μια από τις 100 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο.

Παράλληλα, όμως ,πρωτοστατεί και στον τομέα της βιώσιμης επιχειρηματικότητας μέσω και της πράσινης ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό,κατά την περασμένη δεκαετία και παλαιότερα η Boehringer Ingelheim ξεκίνησε πολλά σημαντικά προγράμματα ώστε να αναπτυχθεί με βιώσιμο τρόπο και να καταστεί ηγέτιδα εταιρεία όσον αφορά στις αρχές της πράσινης επιχειρηματικότητας. Από το 2010,έχει μειώσει τις εκπομπές Διοξειδίου του άνθρακα ανά μονάδα σε ποσοστό 33%προσαρμοσμένο ως προς τις πωλήσεις της (που σημαίνει συνολική μείωση του CO2 της τάξης του 15% παρά την αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας). Αναμεσά στις διάφορες προσπάθειες της για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα αξίζει να αναφερθούν τα αυστηρά μέτρα αποτροπής της μόλυνσης του νερού και του αέρα, τα μειωμένα απόβλητα μέσω νέων λειτουργικών διαδικασιών, και τα πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης ενέργειας Από τα συστήματα συμπαραγωγής και ανάκτησης θερμότητας μέχρι τις ενδιαφέρουσες εκστρατείες που ενθαρρύνουν την κοινωνία και τους ασθενείς να ζουν με τρόπο πιο υγιεινό και με καλύτερη φυσική κατάσταση, η εταιρεία αντιμετωπίζει με τα θέματα του περιβάλλοντος με τρόπο ρεαλιστικό και ουσιώδη.

Η Boehringer Ingelheim προχώρησε την κοινωνική της ευθύνη στα θέματα του περιβάλλοντος: Επεκτείνοντας τις φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις στο σχεδιασμό φαρμακευτικών προϊόντων. Η υιοθέτηση της χρήσης από την εταιρείισπνευστικών συσκευών – είναι το πιο πρόσφατο της επίτευγμα στον αγώνα για ένα περισσότερο πράσινο και καθαρότερο πλανήτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Boehringer Ingelheim ανοίγει νέο εργοστάσιο με 200 νέες θέσεις εργασίας

Η Boehringer Ingelheim σχεδιάζει 3ετή επέκταση $ 84 εκατομμυρίων στο Μεξικό

Boehringer: Σταθερή ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

DEMO: Απολογισμός Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2021

Για την DEMO επιτυχημένη επιχειρηματικότητα δεν αποτελεί μόνο η πρόοδος της εταιρείας και η επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και η κοινωνική υπευθυνότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη.

H Merck στον αγώνα αντιμετώπισης της μητρικής θνησιμότητας με χορήγηση επιπλέον 150 εκατ. δολαρίων

Merck: Με την τελευταία χορήγηση ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck δεσμεύεται να αντιμετωπίσει την επιδείνωση των ανισοτήτων στη μητρική υγεία εν μέσω της πανδημίας και να βελτιώσει τις υπηρεσίες αναπαραγωγικής και προγεννητικής υγείας για 25 εκατομμύρια γυναίκες έως το 2025.

Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ρευματολογίας

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ συμμετείχε στο συνέδριο Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ρευματολογίας (24η Σειρά) το οποίο διεξήχθη  μεταξύ 16 και 19 Δεκεμβρίου  2021,  στην Θεσσαλονίκη.