Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Boehringer Ingelheim: Υιοθέτησε την χρήση επαναχρησιμοποιούμενων εισπνευστικών συσκευών

Boehringer Ingelheim: Υιοθέτησε την χρήση επαναχρησιμοποιούμενων εισπνευστικών συσκευών

Η Boehringer Ingelheim ενισχύει την δέσμευσή της απέναντι στο περιβάλλον, με ώθηση προς τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων συσκευών.

Μέσω πολλών σημαντικών προγραμμάτων, η Boehringer Ingelheim έχει ενισχύσει τη δέσμευση της προς ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας . Η κλιματική αλλαγή έχει αναφερθεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως μια από τι μεγαλύτερες απειλές της παγκόσμιας οικονομίας και των κοινωνιών μας γενικά. Κατά τις πρόσφατες δεκαετίες γίναμε μάρτυρες της αύξησης ακραίων καιρικών φαινομένων: Διαφορετικά σημεία της γης πλήττονται από καταστροφικούς τυφώνες, πλημμύρες ,παλίρροιες, λιώσιμο των πάγων στους πόλους της γης και μακροχρόνιες ξηρασίες.

Η αλλαγή του κλίματος αναμφίβολα επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην υγεία των ανθρώπων, μια που η υγεία μας ως άτομα, και η υγεία του πλανήτη μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Αυτό είναι περισσότερο εμφανές από οπουδήποτε αλλού στην ίδια την πεμπτουσία της ζωής: Τον αέρα που αναπνέουμε.Η Boehringer Ingelheim είναι μια από τις ηγετικές εταιρείες στον χώρο της έρευνας για την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων . Επιπλέον η εταιρεία έχει πρόσφατα χαρακτηριστεί ως μια από τις 100 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο.

Παράλληλα, όμως ,πρωτοστατεί και στον τομέα της βιώσιμης επιχειρηματικότητας μέσω και της πράσινης ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό,κατά την περασμένη δεκαετία και παλαιότερα η Boehringer Ingelheim ξεκίνησε πολλά σημαντικά προγράμματα ώστε να αναπτυχθεί με βιώσιμο τρόπο και να καταστεί ηγέτιδα εταιρεία όσον αφορά στις αρχές της πράσινης επιχειρηματικότητας. Από το 2010,έχει μειώσει τις εκπομπές Διοξειδίου του άνθρακα ανά μονάδα σε ποσοστό 33%προσαρμοσμένο ως προς τις πωλήσεις της (που σημαίνει συνολική μείωση του CO2 της τάξης του 15% παρά την αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας). Αναμεσά στις διάφορες προσπάθειες της για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα αξίζει να αναφερθούν τα αυστηρά μέτρα αποτροπής της μόλυνσης του νερού και του αέρα, τα μειωμένα απόβλητα μέσω νέων λειτουργικών διαδικασιών, και τα πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης ενέργειας Από τα συστήματα συμπαραγωγής και ανάκτησης θερμότητας μέχρι τις ενδιαφέρουσες εκστρατείες που ενθαρρύνουν την κοινωνία και τους ασθενείς να ζουν με τρόπο πιο υγιεινό και με καλύτερη φυσική κατάσταση, η εταιρεία αντιμετωπίζει με τα θέματα του περιβάλλοντος με τρόπο ρεαλιστικό και ουσιώδη.

Η Boehringer Ingelheim προχώρησε την κοινωνική της ευθύνη στα θέματα του περιβάλλοντος: Επεκτείνοντας τις φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις στο σχεδιασμό φαρμακευτικών προϊόντων. Η υιοθέτηση της χρήσης από την εταιρείισπνευστικών συσκευών – είναι το πιο πρόσφατο της επίτευγμα στον αγώνα για ένα περισσότερο πράσινο και καθαρότερο πλανήτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Boehringer Ingelheim ανοίγει νέο εργοστάσιο με 200 νέες θέσεις εργασίας

Η Boehringer Ingelheim σχεδιάζει 3ετή επέκταση $ 84 εκατομμυρίων στο Μεξικό

Boehringer: Σταθερή ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Η φαρμακευτική Φαρμασέρβ-Λίλλυ δωρίζει στον ΕΟΔΥ το φαρμάκο baricitinib για τις ανάγκες της πανδημίας

Δωρεά Φαρμάκων: Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ προχώρησε σε δωρεά του φαρμάκου baricitinib στον ΕΟΔΥ, αξίας άνω των €200,000, το οποίο έχει λάβει άδεια έκτακτης χρήσης από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) σε νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19.

Η Astellas στηρίζει το "Χαμόγελο του παιδιού"

Η Astellas Pharmaceuticals ΑΕΒΕ και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, με ουσιαστικές πράξεις φροντίδας, έστειλαν ένα γιορτινό μήνυμα αλληλεγγύης, στηρίζοντας οικονομικά τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Συγκεκριμένα, η εταιρεία στήριξε τη λειτουργία του προγράμματος «Παιδιατρική Κατ’οίκον Νοσηλεία» κατά την περίοδο των γιορτών και το ανθρώπινο δυναμικό της Astellas ανέλαβε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία αγάπης, συγκεντρώνοντας χρήματα για την αγορά δώρων για τα παιδιά του προγράμματος.

Το ΙΣΝ διακόπτει δωρεά μετά από το γνωστό σκάνδαλο

Με το «πάγωμα» της δωρεάς το ΙΣΝ δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας. Το ΙΣΝ επιλέγει τους δωρεοδόχους του δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων

DEMO: 18 υποτροφίες και 9 έμμισθες πρακτικές ασκήσεων για το 2021

Η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO, δίνει σταθερά ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες χωρίς εμπειρία για να ξεκινήσουν την καριέρα τους. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης «Start Your Journey», για 3η συνεχόμενη χρονιά, προσέφερε  Υποτροφίες και τη δυνατότητα Έμμισθης εργασίας σε τελειόφοιτους και αποφοίτους συγκεκριμένων πανεπιστημιακών σχολών της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η ερασιτεχνική ορχήστρα της Pfizer Hellas τιμήθηκε με το Βραβείο Νικολάου Καρόλου

Η ερασιτεχνική εθελοντική ορχήστρα της εταιρείας Pfizer Hellas τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Νικολάου Καρόλου», σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχετικού Πίνακα Τιμωμένων για το έτος 2020.

Οι δράσεις κοινωνικής ευθύνης από τους εργαζόμενους της Johnson & Johnson

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τις κοινωνικές ανάγκες που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση του COVID-19 και με σκοπό την έμπρακτη συμπαράσταση στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, ως ευπαθή ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Johnson & Johnson στην Ελλάδα προσέφεραν Χριστουγεννιάτικα Πακέτα Αγάπης στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας στην περιοχή της Αττικής.

Roche Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2020

Οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas ένωσαν διαδικτυακά τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τον μη-κυβερνητικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμμετέχοντας στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά», τη διεθνή πρωτοβουλία, μέσω της οποίας, από το 2003, η εταιρεία στηρίζει φορείς που αναπτύσσουν έργο για το παιδί.