Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Boehringer Ingelheim: Υιοθέτησε την χρήση επαναχρησιμοποιούμενων εισπνευστικών συσκευών

Boehringer Ingelheim: Υιοθέτησε την χρήση επαναχρησιμοποιούμενων εισπνευστικών συσκευών

Η Boehringer Ingelheim ενισχύει την δέσμευσή της απέναντι στο περιβάλλον, με ώθηση προς τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων συσκευών.

Μέσω πολλών σημαντικών προγραμμάτων, η Boehringer Ingelheim έχει ενισχύσει τη δέσμευση της προς ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας . Η κλιματική αλλαγή έχει αναφερθεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως μια από τι μεγαλύτερες απειλές της παγκόσμιας οικονομίας και των κοινωνιών μας γενικά. Κατά τις πρόσφατες δεκαετίες γίναμε μάρτυρες της αύξησης ακραίων καιρικών φαινομένων: Διαφορετικά σημεία της γης πλήττονται από καταστροφικούς τυφώνες, πλημμύρες ,παλίρροιες, λιώσιμο των πάγων στους πόλους της γης και μακροχρόνιες ξηρασίες.

Η αλλαγή του κλίματος αναμφίβολα επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην υγεία των ανθρώπων, μια που η υγεία μας ως άτομα, και η υγεία του πλανήτη μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Αυτό είναι περισσότερο εμφανές από οπουδήποτε αλλού στην ίδια την πεμπτουσία της ζωής: Τον αέρα που αναπνέουμε.Η Boehringer Ingelheim είναι μια από τις ηγετικές εταιρείες στον χώρο της έρευνας για την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων . Επιπλέον η εταιρεία έχει πρόσφατα χαρακτηριστεί ως μια από τις 100 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο.

Παράλληλα, όμως ,πρωτοστατεί και στον τομέα της βιώσιμης επιχειρηματικότητας μέσω και της πράσινης ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό,κατά την περασμένη δεκαετία και παλαιότερα η Boehringer Ingelheim ξεκίνησε πολλά σημαντικά προγράμματα ώστε να αναπτυχθεί με βιώσιμο τρόπο και να καταστεί ηγέτιδα εταιρεία όσον αφορά στις αρχές της πράσινης επιχειρηματικότητας. Από το 2010,έχει μειώσει τις εκπομπές Διοξειδίου του άνθρακα ανά μονάδα σε ποσοστό 33%προσαρμοσμένο ως προς τις πωλήσεις της (που σημαίνει συνολική μείωση του CO2 της τάξης του 15% παρά την αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας). Αναμεσά στις διάφορες προσπάθειες της για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα αξίζει να αναφερθούν τα αυστηρά μέτρα αποτροπής της μόλυνσης του νερού και του αέρα, τα μειωμένα απόβλητα μέσω νέων λειτουργικών διαδικασιών, και τα πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης ενέργειας Από τα συστήματα συμπαραγωγής και ανάκτησης θερμότητας μέχρι τις ενδιαφέρουσες εκστρατείες που ενθαρρύνουν την κοινωνία και τους ασθενείς να ζουν με τρόπο πιο υγιεινό και με καλύτερη φυσική κατάσταση, η εταιρεία αντιμετωπίζει με τα θέματα του περιβάλλοντος με τρόπο ρεαλιστικό και ουσιώδη.

Η Boehringer Ingelheim προχώρησε την κοινωνική της ευθύνη στα θέματα του περιβάλλοντος: Επεκτείνοντας τις φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις στο σχεδιασμό φαρμακευτικών προϊόντων. Η υιοθέτηση της χρήσης από την εταιρείισπνευστικών συσκευών – είναι το πιο πρόσφατο της επίτευγμα στον αγώνα για ένα περισσότερο πράσινο και καθαρότερο πλανήτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Boehringer Ingelheim ανοίγει νέο εργοστάσιο με 200 νέες θέσεις εργασίας

Η Boehringer Ingelheim σχεδιάζει 3ετή επέκταση $ 84 εκατομμυρίων στο Μεξικό

Boehringer: Σταθερή ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ELPEN ανακαινίζει τις αίθουσες διδασκαλίας στη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ

Τη διαχρονική στήριξή της στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας επιβεβαιώνει η ELPEN, χορηγώντας την ανακαίνιση πέντε αιθουσών διδασκαλίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Επενδύσεις στην οικολογία και τη βιοποικιλότητα από την L'Oréal Hellas

Περιβαλλοντικές στοχευμένες δράσεις, συνδυαζόμενες με την επιχειρηματικότητα, προτάσσει έως το 2030 ο πολυεθνικός όμιλος L’oreal. Σε αυτόν τον άξονα εντάσσονται και οι επιμέρους δράσεις της L'Oréal Hellas, στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος "L'Oréal for the Future", που ολοκληρώνεται το 2030.

C-ity Connect: Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ηπατίτιδα –  C-ity Connect –  πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα οδοιπορικό σε 3 πόλεις της βορείου Ελλάδας.Νέο οδοιπορικό σε Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη.

Οδηγός για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων

Ένας ψηφιακός χώρος ενημέρωσης για την κατανόηση των θεμάτων που μπορεί να προβληματίζουν και να απασχολούν έναν ασθενή.H Bayer Ελλάς πιστή στην αποστολή της, Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή, τοποθετεί τον ασθενή στο επίκεντρο παρουσιάζοντας έναν πρωτοποριακό Ενημερωτικό Οδηγό με στόχο την καλύτερη ενημέρωσή των ασθενών σχετικά με την ασφαλή χρήση των φαρμάκων.

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία: #PameNaXasoume την αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη

Η Novo Nordisk Hellas, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας καθώς και της συνεισφοράς της, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της Ελλάδος για τη σημασία της πρόληψης της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, προχώρησε σήμερα στην υλοποίηση της 1ης ενέργειας του μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.).

Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

1 στους 3 Έλληνες τα τελευταία χρόνια πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν . Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση .