Αρθρογραφία

Politico Δημοσίευμα: Κατηγορίες ότι το Βερολίνο παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη για το εμβόλιο

Politico Δημοσίευμα: Κατηγορίες ότι το Βερολίνο παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη για το εμβόλιο

Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Κομισιόν, όχι απλά δεν επιβάλλει κυρώσεις κατά της Γερμανίας για τη συμφωνία αυτή, αλλά αντίθετα δεν αναγνωρίζει καν το γεγονός πως η συγκεκριμένη κίνηση παραβαίνει την συμφωνία της Ε.Ε.

Politico Δημοσίευμα: «Σκιές» για τη στάση της Γερμανίας στο θέμα των εμβολίων βάζει δημοσίευμα του Politico – Τι απαντούν ελληνικές κυβερνητικές πηγές. Την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech παραβιάζει η Γερμανία, η οποία θα λάβει 30 εκατ. περισσότερες δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με το Politico. Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι απλά δεν επιβάλλει κυρώσεις κατά της Γερμανίας για τη συμφωνία αυτή, αλλά αντίθετα δεν αναγνωρίζει καν το γεγονός πως η συγκεκριμένη κίνηση παραβαίνει την συμφωνία της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, το Politico κατηγορεί το Βερολίνο ότι ενώ στήριξε την κοινή αγορά των εμβολίων κατά του κορωνοϊού από την Ευρωπαίκή Επιτροπή, έσπασε ουσιαστικά τη συμφωνία της Ε.Ε. και υπέγραψε σύμβαση για την αγορά επιπλέον 30 εκατ. δόσεων εμβολίου από τον Σεπτέμβριο, πριν δηλαδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνήσει με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech.

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει πως δεν υπάρχει πλέον συμφωνία της Γερμανίας με τις συγκεκριμένες εταιρείες, αλλά αντίθετα αυτή αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή η Κομισιόν με τις  Pfizer και BioNTech για την αγορά επιπλέον δόσεων εμβολίου.

Σημειώνεται ωστόσο ότι την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας, Hanno Kautz, επιβεβαίωσε ότι «θα λάβουμε περίπου 60 εκατ. δόσεις του εμβολίου από την BioNTech, λόγω των ευρωπαϊκών συμβολαίων και 30 εκατ. δόσεις από διμερείς συμφωνίες. Συνολικά, δηλαδή, 90 εκατ. δόσεις τον χρόνο. Αυτό είναι κάτι που καταφέραμε ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές συνθήκες».

Για το θέμα αυτό έγιναν πολλές ερωτήσεις στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος δεν κατάφερε να δώσει επαρκείς απαντήσεις και να πείσει τον διεθνή Τύπο, ο οποίος είναι πάρα πολύ επικριτικός με τη Γερμανία και τη στάση που έχει κρατήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Γερμανία αγοράζει δόσεις από το εμβόλιο της Moderna που προοριζόταν για την Ελλάδα

Σύμφωνα πάντα με το άρθρο του Politico, λιγότερες δόσεις εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού, απ’ όσες αρχικά προγραμμάτιζε, αναμένεται να λάβει η Ελλάδα . Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο, η χώρα μας αντί για 2 εκατ. δόσεις εμβολίου θα πάρει 1,8 εκατ. To δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτό θα συμβεί διότι η χώρα μας σκοπεύει να καλύψει τις δόσεις αυτές από το εμβόλιο της Οξφόρδης, το οποίο θα είναι αρκετά φθηνότερο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ίδιο αναμένεται να κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πολωνία, η Βουλγαρία κ.α. Όσα εμβόλια τελικά δεν θα αγοραστούν από τα συγκεκριμένα κράτη αναμένεται να καταλήξουν στη Γερμανία. Κανένας δεν γνωρίζει ακόμα το πώς κλείστηκε αυτή η συμφωνία ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνείται να σχολιάσει το γεγονός.

Η Ελλάδα πήρε όλες τις δόσεις εμβολίων

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, απαντούν ότι η Ελλάδα πήρε όλες τις δόσεις που της αναλογούν στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις παραγωγούς εταιρείες των εμβολίων. Την προσεχή, μάλιστα, εβδομάδα αναμένονται 10.000 δόσεις των εμβολίων της εταιρείας Moderna, οι πρώτες που θα φτάσουν στη χώρα μας, ενώ θα έρθουν και 83.500 ακόμη δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Politico: «Σχέδιο της ΕΕ για τον καθορισμό της τιμής των φαρμάκων»

Κόντρα στις αποφάσεις Τραμπ ο Ceo της Pfizer

Πρώτα θετικά δείγματα για υποχώρηση του κορωνοϊού στην Ευρώπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν η αρνητική στάση γιατρών και νοσηλευτών έναντι του εμβολίου αναιρεί τον ρόλο τους έναντι των ασθενών

Αυτό που επιβάλλει η λογική και η σκληρή πραγματικότητα, ας το κάνουμε χωρίς…debate και φιλοσοφικές περιηγήσεις, τώρα που μπορούμε. Ο ιός επιβιώνει και είναι απειλητικός, γιατί μεταλλάσσεται ανάλογα με τις συνθήκες του πολέμου. Εμείς; Αύριο που θα το αποφασίσουμε κατ’ ανάγκην, ίσως είναι πολύ αργά…

Προσωπικά δεδομένα: Πώς η πανδημία έφερε τα πάνω – κάτω

του Δρ Πέτρου Τσαντίλα  Προσωπικά δεδομένα: Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19), για την αντιμετώπιση του οποίου τα περισσότερα κράτη έχουν λάβει έκτακτα υγειονομικά, διοικητικά και αστυνομικά μέτρα. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες που έλαβε με υγειονομική επιτυχία τέτοια μέτρα, περιορίζοντας ωστόσο βασικές ελευθερίες του ατόμου, όπως οι […]

Οργή ΣΕΙΒ για τη συστηματική υποχρηματοδότηση των δαπανών του διαβήτη

της Νικολέτας Ντάμπου  Παρατεταμένο είναι το «καμπανάκι» που κρούουν οι επιχειρηματίες ιατρικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων για την υποχώρηση του τζίρου τους, το λουκέτο σε αρκετές επιχειρήσεις και τα «χαστούκια» που έχει δεχτεί ο κλάδος λόγω του claw back. Παράλληλα, άλυτο παραμένει το θέμα της συστηματικής υπο-χρηματοδότησης των δαπανών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από τον ΕΟΠΥΥ, […]

Ο Πρόεδρος της ΕΕΜΥΥ αρθρογραφεί για το ανεκπλήρωτο όραμα του ΕΣΥ

Η διαχρονική έλλειψη πολιτικού οράματος, αλλά και η απουσία βούλησης για εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων και βαθιές μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, στοιχίζουν στο ελληνικό δημόσιο πολλά χρήματα, χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες στον πολίτη, υποστηρίζει σε άρθρο του, με αφορμή τον πρόσφατο διορισμό των διοικητών του ΕΣΥ, ο πρόεδρος της έγκριτης Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ), […]

Τρεις διαδεδομένοι μύθοι για την υγεία που έχουν καταρρεύσει

Ανά τους αιώνες, πολλοί είναι οι μύθοι που έχουν καλλιεργηθεί για θέματα υγείας. Κάποιοι είναι δοκιμασμένοι, ελεγμένοι και δεδομένοι πια, ενώ άλλοι δεν είναι παρά προϊόν φαντασίας. Στο παρόν άρθρο, καταρρίπτουμε τρεις από τους πιο διαδεδομένους μύθους. Οκτώ ποτήρια νερού την ημέρα Οι γιατροί συνεχώς μας υπενθυμίζουν να πίνουμε πολύ νερό μέσα στην ημέρα. Το […]

Νέα μέθοδος: Μεσοθεραπεία χωρίς ένεση

Nέες συσκευές μεσοθεραπείας μπορούν και διεισδύουν σ΄όλα τα υδατοδιαλυτά συστατικά , αλλάζοντας την πολικότητα των κυττάρων. Σας παρουσιάζουμε νέα μέθοδο μεσοθεραπείας χωρίς ένεση με την βοήθεια του κ.Σπύρου Βλαχόπουλου– Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος.              Η μεσοθεραπεία συνίσταται στην έγχυση ενός εξατομικευμένου μίγματος βιταμινών, αμινοξέων, υαλουρονικου ή και φαρμακευτικών ουσιών, λίγα μόλις χιλιοστά κάτω […]