Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρθρογραφία

New York Times: Εκδίδουν διόρθωση αφού ανέφεραν λανθασμένα ότι 4.000 παιδιά πέθαναν από πάθηση που σχετίζεται με την COVID

New York Times: Εκδίδουν διόρθωση αφού ανέφεραν λανθασμένα ότι 4.000 παιδιά πέθαναν από πάθηση που σχετίζεται με την COVID

Οι Times ανέφεραν αρχικά ότι «σχεδόν 900.000 παιδιά έχουν νοσηλευτεί» με COVID από την έναρξη της πανδημίας, όταν τα πραγματικά δεδομένα σε τελικά διορθωμένη έκδοση ήταν ότι «περισσότερα από 63.000 παιδιά νοσηλεύτηκαν με Covid-19 από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2021».

New York Times: Η Εφημερίδα διευκρίνισε ότι τα παιδιά είχαν «διαγνωσθεί» με το σύνδρομο που σχετίζεται με την COVID Οι New York Times εξέδωσαν μια διόρθωση την Πέμπτη αφού ανέφεραν ψευδώς τον αριθμό των παιδιών που πέθαναν από πάθηση που σχετίζεται με την COVID σε ένα άρθρο σχετικά με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που συνιστούν μια τρίτη δόση του εμβολίου στα παιδιά.

Το άρθρο της δημοσιογράφου για την υγεία και την επιστήμη των Times, Apoorva Mandavilli, δήλωσε αρχικά ότι σχεδόν 4.000 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών πέθαναν, αλλά στην πραγματικότητα αυτός ο αριθμός διαγνώστηκε με σύνδρομο που σχετίζεται με την covid. ”

Αλλά αριθμός ρεκόρ παιδιών νοσηλεύτηκε κατά τη διάρκεια της αύξησης της Omicron αυτόν τον χειμώνα.

Σχεδόν 4.000 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών έχουν πεθάνει από μια πάθηση που σχετίζεται με την Covid η οποία ονομάζεται πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο κατά τη διάρκεια της πανδημίας”, έγραψε η δημοσιογράφος των Times στην αρχική ιστορία.

Οι New York Times εξέδωσαν μια ανησυχητική διόρθωση την Πέμπτη, αφού ανέφεραν ψευδώς τον αριθμό των παιδιών που πέθαναν από πάθηση που σχετίζεται με την COVID.

Η Εφημερίδα εξέδωσε τελικά μια διόρθωση σημειώνοντας ότι τα παιδιά είχαν διαγνωστεί και όχι ότι ήταν νεκρά.

“Μια παλαιότερη έκδοση αυτού του άρθρου αναφερόταν εσφαλμένα στον αριθμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών με πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο.

Περίπου 4.000 έχουν διαγνωστεί και δεν πέθαναν με το σύνδρομο”, έγραψε η εφημερίδα κάτω από την επικαιροποιημένη έκθεση.

Οι Times χλευάστηκαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το «απίστευτο λάθος», όπως το είπε ένας χρήστης.

Ήταν, τουλάχιστον, η δεύτερη σημαντική διόρθωση σε μια ιστορία Mandavilli που σχετίζεται με τα παιδιά και την COVID στην πρόσφατη μνήμη. Πέρυσι, οι Times εξέδωσαν μια τεράστια διόρθωση μετά από σοβαρή λανθασμένη αναφορά του αριθμού των φιλοξενιών για την COVID μεταξύ παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά περισσότερα από 800.000.

Μια έκθεση με τίτλο «Μια νέα στρατηγική εμβολίου για παιδιά: Μόνο μία δόση, προς το παρόν», επίσης από τη Mandavilli, ήταν γεμάτη λάθη πριν γίνουν σημαντικές αλλαγές στην ιστορία.

Οι Times ανέφεραν αρχικά ότι «σχεδόν 900.000 παιδιά έχουν νοσηλευτεί» με COVID από την έναρξη της πανδημίας, όταν τα πραγματικά δεδομένα σε τελικά διορθωμένη έκδοση ήταν ότι «περισσότερα από 63.000 παιδιά νοσηλεύτηκαν με Covid-19 από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2021».

Η Mandavilli απέτυχε επίσης στις ενέργειες που έλαβαν οι ρυθμιστικές αρχές στη Σουηδία και τη Δανία και μάλιστα διέλυσε το χρονοδιάγραμμα μιας κρίσιμης συνεδρίασης της FDA.

“Μια προηγούμενη έκδοση αυτού του άρθρου περιέγραφε εσφαλμένα τις ενέργειες που έλαβαν οι ρυθμιστικές αρχές στη Σουηδία και τη Δανία.

Σταμάτησαν τη χρήση του εμβολίου Moderna σε παιδιά, δεν άρχισαν να προσφέρουν μεμονωμένες δόσεις.

Το άρθρο ανέφερε επίσης εσφαλμένα τον αριθμό των νοσηλειών Covid σε παιδιά στις ΗΠΑ. Είναι πάνω από 63.000 από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2021, όχι 900.000 από την αρχή της πανδημίας. Επιπλέον, το άρθρο ανέφερε λανθασμένα το χρονοδιάγραμμα μιας συνάντησης της F.D.A. σχετικά με την έγκριση του εμβολίου Pfizer-BioNTech για παιδιά. Είναι αργότερα αυτόν τον μήνα, όχι την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε πλήρως πέρυσι η μακροσκελής διόρθωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Covid-19, MIS-C και νόσος Kawasaki μοιράζονται την ίδια ανοσολογική απόκριση

Αξιωματούχοι στην περιοχή τριών πολιτειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν 12 περιπτώσεις όμικρον μέχρι στιγμής

Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται με διπλάσιο ρυθμό από τη Δέλτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνδρες πρέπει να υποβάλλονται σε «βαζεκτομή» ως απάντηση στην «κυβέρνηση της ακροδεξιάς μειοψηφίας», λέει αρθρογράφος

«Εκεί που η ήπια ενθάρρυνση των ανδρών να κάνουν βαζεκτομή δεν λειτούργησε ακριβώς, ίσως μια ακραία δεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας που κωδικοποιεί την αναγκαστική γέννηση σε νόμο το κάνει».

Το ενημερωτικό δελτίο των NY Times αναλύει το καταστροφικό κλείσιμο των σχολείων

Ένα άρθρο του 2020 των New York Times παραδέχτηκε ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε «δίκιο» σχετικά με το ότι τα σχολεία ήταν ανοιχτά. «Μερικά πράγματα είναι αληθινά παρόλο που τα λέει ο Πρόεδρος Τραμπ», έγραψε τότε ο Νίκολας Κριστόφ.

Η Washington Post τάσσεται κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να μπλοκάρει την εντολή εμβολίου Μπάιντεν

«Η ομοσπονδιακή εντολή του κ. Μπάιντεν ώθησε πολλές εταιρείες να αρχίσουν να συμμορφώνονται, οπότε η προσπάθεια άξιζε τον κόπο», έγραψε το διοικητικό συμβούλιο.

Όταν η αρνητική στάση γιατρών και νοσηλευτών έναντι του εμβολίου αναιρεί τον ρόλο τους έναντι των ασθενών

Αυτό που επιβάλλει η λογική και η σκληρή πραγματικότητα, ας το κάνουμε χωρίς…debate και φιλοσοφικές περιηγήσεις, τώρα που μπορούμε. Ο ιός επιβιώνει και είναι απειλητικός, γιατί μεταλλάσσεται ανάλογα με τις συνθήκες του πολέμου. Εμείς; Αύριο που θα το αποφασίσουμε κατ’ ανάγκην, ίσως είναι πολύ αργά…

Για "μυστική συμφωνία" κατηγορεί τη Γερμανία το Politico όσον αφορά το εμβόλιο

Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Κομισιόν, όχι απλά δεν επιβάλλει κυρώσεις κατά της Γερμανίας για τη συμφωνία αυτή, αλλά αντίθετα δεν αναγνωρίζει καν το γεγονός πως η συγκεκριμένη κίνηση παραβαίνει την συμφωνία της Ε.Ε.

Προσωπικά δεδομένα: Πώς η πανδημία έφερε τα πάνω – κάτω

του Δρ Πέτρου Τσαντίλα  Προσωπικά δεδομένα: Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19), για την αντιμετώπιση του οποίου τα περισσότερα κράτη έχουν λάβει έκτακτα υγειονομικά, διοικητικά και αστυνομικά μέτρα. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες που έλαβε με υγειονομική επιτυχία τέτοια μέτρα, περιορίζοντας ωστόσο βασικές ελευθερίες του ατόμου, όπως οι […]

Οργή ΣΕΙΒ για τη συστηματική υποχρηματοδότηση των δαπανών του διαβήτη

της Νικολέτας Ντάμπου  Παρατεταμένο είναι το «καμπανάκι» που κρούουν οι επιχειρηματίες ιατρικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων για την υποχώρηση του τζίρου τους, το λουκέτο σε αρκετές επιχειρήσεις και τα «χαστούκια» που έχει δεχτεί ο κλάδος λόγω του claw back. Παράλληλα, άλυτο παραμένει το θέμα της συστηματικής υπο-χρηματοδότησης των δαπανών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από τον ΕΟΠΥΥ, […]

Close Icon