Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Άποψη

Όλγα Τζέτζη στο healthweb.gr: Η ανησυχία των γονέων για τις λοιμώξεις και τον 2ο θάνατο παιδιού από μυοκαρδίτιδα ως επιπλοκή  παρβοιού

Όλγα Τζέτζη στο healthweb.gr: Η ανησυχία των γονέων για τις λοιμώξεις και τον 2ο θάνατο παιδιού από μυοκαρδίτιδα ως επιπλοκή  παρβοιού

Έκδηλη η ανησυχία των γονέων για την πληθώρα των λοιμώξεων και τον 2ο θάνατο παιδιού από μυοκαρδίτιδα ως επιπλοκή παρβοιού.

Αν  και στη καρδιά του καλοκαιριού, ως παιδίατροι βιώνουμε την έκδηλη ανησυχία των γονέων για την πληθώρα των λοιμώξεων που ταλαιπωρούν τα παιδιά τους, την ανησυχία μετά την ανακοίνωση του 2ου θανάτου – μέσα σε λίγους μήνες- κοριτσιού από μυοκαρδίτιδα ως επιπλοκή της ParvoB19 λοίμωξης  και έχουμε να απαντήσουμε στο απορημένο βλέμμα τους και στη μόνιμη ερώτηση : ‘’ γιατρέ πότε θα τελειώσουν οι λοιμώξεις ; – δεν αντέχουμε άλλο’’ λέει η κυρία Όλγα Τζέτζη –  παιδίατρος-Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων της Βόρειας Ελλάδας μιλώντας στο healthweb.gr.

Σε σχέση με το θάνατο του κοριτσιού 2,5 ετών στη Θεσσαλονίκη μετά από πολυήμερη νοσηλεία λόγω μυοκαρδίτιδας από παρβοιό, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους γονείς ότι  ο παρβοιός, είναι μεταδοτικός μέσω της αναπνευστικής οδού, έχει χαρακτηριστική εικόνα με το εξάνθημα του ΄΄χαστουκισμένου μάγουλου’’, στη πλειονότητα των περιπτώσεων αυτοιάται ή αντιμετωπίζεται συμπτωματικά και σε σπάνιες περιπτώσεις προκαλεί μυοκαρδίτιδα ως επιπλοκή η οποία δίνει καποια συπμτώματα ‘’καμπανάκια΄΄ (εύκολη κοπώση, ταχυκαρδία, κοφτή ανάσα), μπορεί να ανεβάσει την τιμή της τροπονίνης στο αίμα αλλά να διευκρινίσουμε ότι η τιμή αυτού του δείκτη μπορεί να ανέβει από  οποιαδήποτε ίωση ή με άλλες καταστάσεις και πως αυτό δεν αποτελεί από μόνο του ένδειξη μυοκαρδίτιδας.

  • Τις τελευταίες 2 εβδομάδες παρατηρείται αύξηση των περιστατικών COVID 19 σε παιδιά και στις οικογένειες τους με ελαφριά συνήθως συμπτώματα όπως πυρετική κίνηση, φαρυγγαλγία, μυαλγία , πονοκέφαλο.
  • Τα παρατεινόμενα εμπύρετα (πυρετός μέχρι 6 -7 ημέρες με φαρυγγαλγία, ρινική συμφόρηση, επιπεφυκίτιδα, βήχα και/ή γαστρεντερίτιδα) ιογενούς αιτιολογίας (όπως συμπεραίνουμε και από τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων που χρειάζεται να πραγματοποιήσουμε και κάποιες φορές δείχνουν πτώση των πολυμορφοπυρήνων ουδετεροπενία) μας απασχολούν το τελευταίο διάστημα και υποψιαζόμαστε τον αδενοϊό ως αιτιολογικό παράγοντα.
  • Οι λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού που καταλήγουν σε πνευμονία σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρθηκαν επίσης από συναδέλφους καθώς και μερικά περιστατικά μηνιγγίτιδας ιογενούς αιτιολογίας.

Αν προστεθούν σε όλα αυτά οι υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες απαιτούν τη λήψη προληπτικών μέτρων (άφθονα υγρά, ελαφρύ ντύσιμο, παραμονή σε δροσερό περιβάλλον, περιορισμό σωματικής δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους, χρήση αντιηλιακού) προκειμένου να αποφευχθεί η θερμική εξάντληση και η θερμική καταπληξία, καταλαβαίνουμε την ανάγκη για διαρκή επικοινωνία του παιδιάτρου – με τον γονέα και για υπομονή αμφότερων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παρβοϊός: Ανησυχία στη Βόρεια Ελλάδα.Πρώτο το healthweb ανέδειξε το θάνατο του παιδιού στο Ωνάσειο

Όλγα Τζέτζη στο healthweb.gr: Αυξημένα περιστατικά λοιμώξεων από παρβοϊό στην Ελλάδα

Διπλός μαραθώνιος από τους Παιδιάτρους Β. Ελλάδος για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Στην τελική φάση η εθελοντική επιστημονική αποστολή στην Μαδαγασκάρη από τους παιδιάτρους Β. Ελλάδος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eθελοντική αιμοδοσία: 22 με 25 Ιουλίου στο Σύνταγμα

Eθελοντική αιμοδοσία: Κρίσιμη είναι η καλοκαιρινή περίοδος για τις υπηρεσίες αιμοδοσίας καθώς πολλοί αιμοδότες λείπουν για διακοπές, αλλά οι ανάγκες παραμένουν και συχνά είναι αυξημένες. 

Διοικητές και υποδιοικητές στις ΥΠΕ: Η αξιοκρατία και η αξιοπρέπεια τελικά τσακίστηκαν στις συνεντεύξεις

Η αξιοπρέπεια και η αξιοκρατία τελικά τσακίστηκαν στις συνεντεύξεις για την επιλογή των διοικητών και υποδιοικητών στις  ΥΠΕ με τις τεράστιες αποκλίσεις στη βαθμολογίαου έλαβαν οι υποψήφιοι και η οποία κάλυψε την όποια διαφορά υπήρχε στα τυπικά προσόντα και τη βαθμολογία της γραπτής εξέτασης αφού οι αποκλίσεις στη βαθμολογία ξεπέρασαν και τα 250 μόρια στα 800 που προβλέπονται για αυτή!! Η  ελπίδα μας ότι η διαδικασία θα αναδείκνυε  τους καλύτερους και όχι φίλους και συγγενείς επωνύμων διαψεύστηκε παταγωδώς.

ΕΣΑμεΑ: Το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα διαμαρτύρεται για την έλλειψη αναφοράς στα άτομα με αναπηρία από την Von Der Leyen

ΕΣΑμεΑ: Πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διασφαλίσει ότι τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία θα παραμείνουν πολιτική προτεραιότητα τα επόμενα χρόνια;

Κείμενο ενάντια στην μεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία από τους αποφοίτους ΚΕΘΕΑ

ΚΕΘΕΑ: Η θεραπεία από την οποιαδήποτε εξάρτηση απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση με βασικούς πυλώνες τις θεραπευτικές κοινότητες, τα επιμορφωτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τον αθλητισμό, την τέχνη, την ψυχοθεραπεία, τους συλλόγους οικογένειας, τις ομάδες συντρόφων και γονέων.

Πρώτος κύκλος της καμπάνιας «Φρόντισε ότι σε στηρίζει!» από την Πεταλούδα

Ένωση Ασθενών: Ο Σύλλογος Πεταλούδα ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της καμπάνιας «Φρόντισε ότι σε στηρίζει», που είχε στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη χρόνια φλεβική νόσο και τις συνυπάρχουσες παθήσεις των κάτω άκρων.

Θέσεις εργασίας κοινωνικών φροντιστών/στριων στη στέγη του συλλόγου συνδρόμου down Ελλάδος

O Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, λειτουργώντας ως δικαιούχος της Πράξης «Συνέχιση της δράσης Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος» προκηρύσσει 2 θέσεις

Έγκριση του Υπ. Υγείας για την αποζημίωση CGM για ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με ΣΔ τύπου 2

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Θετική έκβαση είχε η συνάντηση με θέμα την αποζημίωση των συστημάτων καταγραφής γλυκόζης (CGM) για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Close Icon