Άποψη

Metropolitan General: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενδοσκοπική σπονδυλοδεσία με άμεση κινητοποίηση  

Metropolitan General: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενδοσκοπική σπονδυλοδεσία με άμεση κινητοποίηση  

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε ενδοσκοπική σπονδυλοδεσία με άμεση κινητοποίηση

Μια απόλυτα επιτυχημένη ενδοσκοπική σπονδυλοδεσία σε ασθενή 75 ετών, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στο Metropolitan General, από τον δρ Γεώργιο Βασταρδή, MD, PhD, Χειρουργό Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντή Κλινικής Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης.

Δρ Γεώργιος Βασταρδής

Η ασθενής υπεβλήθη σε ενδοσκοπική σπονδυλοδεσία όπου τοποθετήθηκαν ενδοσκοπικά κλωβοί σταθεροποίησης των μεσοσπονδυλίων διαστημάτων από μια τομή σχεδόν ενός εκατοστού.Η σπονδυλοδεσία γίνεται για τη σταθεροποίηση ενός ή πολλών μεσοσπονδυλίων διαστημάτων όταν υπάρχει ένδειξη ιατρική για την εφαρμογή της. Ο λόγος για κάποιο τέτοιο χειρουργείο μπορεί να είναι η αστάθεια κάποιου ή πολλών μεσοσπονδυλίων διαστημάτων καθώς επίσης η διάβρωση και η καθίζηση αυτών για πολλούς λόγους. Φτάνοντας στο σημείο αυτό και αποφασίζοντας ποια μέθοδος θα χρησιμοποιηθεί, η λιγότερο επεμβατική χειρουργική είναι η Ενδοσκοπική Χειρουργική της σπονδυλικής στήλης, με την οποία, μπορούν να θεραπευτούν όλες σχεδόν οι παθήσεις της.

 

Όταν κάποιος ασθενής χρειαζόταν μέχρι τώρα να κάνει σπονδυλοδεσία, τοποθετώντας διαδερμικά βίδες για τη σταθεροποίηση των σπονδύλων, συνήθως αυτό συνοδευόταν -με την απόφαση του χειρουργού- και με σταθεροποίηση του μεσοσπονδυλίου διαστήματος που έπασχε, με ειδικούς κλωβούς σπονδυλοδεσίας με οστικό μόσχευμα έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το διάστημα και να κάνει σωστή σπονδυλοδεσία 360 μοιρών.

  • Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και χειρουργικές τεχνικές για να τοποθετηθεί ο κλωβός αλλά ο πιο ελάχιστα επεμβατικός τρόπος είναι η τοποθέτηση αυτού από μια τομή σχεδόν ενός εκατοστού. Αυτό επιτυγχάνεται με την Ενδοσκοπική τεχνική, η οποία τις περισσότερες φορές γίνεται με τοπική αναισθησία. Κάνοντας ενδοσκοπική διαδερμική δισκεκτομή και διαμόρφωση του μεσοσπονδυλίου διαστήματος, τοποθετείται από την ενδοσκοπική κάνουλα εργασίας ειδικός εκτεινόμενος κλωβός με οστικό μόσχευμα, ο οποίος σταθεροποιεί και ανατάσσει έμμεσα το διάστημα σε περίπτωση καθίζησης αυτού.

Η ασθενής μετεγχειρητικά κινητοποιήθηκε άμεσα, ο χρόνος τοποθέτησης των κλωβών ήταν ελάχιστος καθώς επίσης και η καταστροφή των παρασπονδυλικών στοιχείων.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Metropolitan General: Επιτυχημένη διαδερμική κυφοπλαστική σε ασθενή 73 ετών

Νεροχειρουργική επέμβαση χωρίς μαχαίρι και χωρίς αίμα

Αντιμετώπιση εκφυλιστικών νόσων της σπονδυλικής στήλης (μέση-αυχένας)

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νόσος Gaucher: Μια σπάνια γενετική διαταραχή

Νόσος Gaucher: Τα άτομα που πάσχουν από τη συγκεκριμένη διαταραχή παρουσιάζουν έλλειψη επαρκών δραστικών ποσοτήτων ενός ενζύμου που ονομάζεται γλυκοσερεβροσιδάση.

Αξίζω να Γνωρίζω Plus: Δωρεάν ελαστογραφία ήπατος σε ηλικιωμένους ασθενείς ακριτικών περιοχών

Αξίζω να Γνωρίζω Plus: Ο Σύλλογός μας έχει παράσχει από το 2016 δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος σε 15.000 ωφελούμενους, έχοντας επισκεφθεί 25 πόλεις και νησιά.

Ακυρώνονται τακτικά χειρουργεία στη Ρόδο από την έλλειψη αναισθησιολόγων

Ρόδος χειρουργεία: Τεράστιο είναι το πρόβλημα που δημιουργείται και πάλι, από την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Ρόδου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αναβάλλονται και πάλι κατά δεκάδες, τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία. 

Ρίτα Μωραϊτάκη: Στην Αττική του Νίκου Χαρδαλιά δεν θα μένει κανείς πίσω

Το κοινωνικό πρόσωπο της Περιφέρειας θα αναδειχθεί αυτή την τετραετία και σε αυτό δεσμεύομαι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, εφόσον οι πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους και εκλεγώ στον κεντρικό τομέα με το συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά.Της Ελευθερίας (Ρίτας) Μωραϊτάκη-Πικρού