Άποψη

Κώστας Αγγελάκης:Παραλογισμός, υποκλοπές και στο βάθος εκλογές

Κώστας Αγγελάκης:Παραλογισμός, υποκλοπές και στο βάθος εκλογές

Κώστας Αγγελάκης: Εδώ και αρκετά χρόνια έχω την εντύπωση ότι ζω στην χώρα του απόλυτου παραλογισμού, αλλά με αυτά που γίνονται τελευταία, είμαι πλέον σίγουρος.

Σε ποια χώρα πολιτικοί που κατακρεούργησαν θεσμούς, Δημοκρατία και οικονομία τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα κουνάνε το δάχτυλο, λες και έχουμε πάθει όλοι αμνησία.Σε ποια χώρα χρησιμοποιούνται και εκτίθενται οι μυστικές υπηρεσίες, από πολιτικά πρόσωπα, για μικροκομματική αντιπαράθεση; Σε ποια χώρα θίγονται ονόματα δημοσίων προσώπων, χωρίς καμία απόδειξη, από αναπόδεικτα δημοσιεύματα, και δεν ανοίγει μύτη;

Το αξιοπερίεργο, θα έλεγα και αστείο, είναι ότι όλοι αποδέχονται τον τίτλο «νόμιμες επισυνδέσεις» αλλά την επόμενη στιγμή καταγγέλλουν μια κυβέρνηση για εσκεμμένες πρακτικές που δεν αφορούν την εθνική ασφάλεια, αλλά πολιτικές σκοπιμότητες.

Αποδείξεις, προφανώς δεν υπάρχουν, ούτε καν ενδείξεις θα έλεγα, αλλά αν αυτή η θεωρεία εξυπηρετεί ένα αφήγημα και ένα ιδεολογικό πρόσημο, κομμάτια να γίνει. Και όλα τα ζητήματα που άπτονται των μυστικών υπηρεσιών και της εθνικής ασφάλειας πάνε στα σκουπίδια.

  • Το τραγικό είναι ότι οι αυτονόητες διαρροές από στελέχη των μυστικών υπηρεσιών είναι στο απυρόβλητο λόγω του δημοσιογραφικού απορρήτου της πηγής. Και αντί αυτό να είναι το μέγιστο ζήτημα εθνικής και κοινωνικής ασφάλειας, και να απασχολεί πολιτικούς και δικαστές, παραμερίζεται σαν τέτοιο, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούνται αυτές οι διαρροές από αρχηγούς πολιτικών κομμάτων για κομματική αντιπαράθεση.

Ακούγεται τραγικό και είναι, αλλά στην χώρα του παραλόγου, είναι μέρα μεσημέρι και η κίνηση στην παραλιακή είναι αυξημένη.

Το αστείο και οξύμωρο μαζί είναι ότι όταν αποκαλύφθηκε το Qatar gate, κάποιοι έσπευσαν να εκθειάσουν τις Βελγικές αρχές για την αποτελεσματικότητά τους, αλλά κανείς από αυτούς δεν θίχτηκε από το γεγονός ότι και σε αυτήν την περίπτωση υπήρχαν επισυνδέσεις και παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων επι σειρά μηνών.

Και αν υποθέσουμε ότι δεν είχε αποκαλυφθεί κανένα έγκλημα, αλλά είχαν αποκαλυφθεί οι παρακολουθήσεις, τότε οι ίδιοι ΄πολιτικοί ηγέτες θα μίλαγαν για την χούντα του Βελγίου.

Τόσο αστείοι και τραγικοί μαζί, που δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.

  • Δύο μέτρα και δύο σταθμά, να το πω;
  • απόλυτη υποκρισία πολιτικών παραγόντων να το πω;
  • απίστευτη ανευθυνότητα απέναντι σε παθογένειες και νοοτροπίες που ταλανίζουν την χώρα επι δεκαετίες;

Δεν ξέρω τι είναι αλλά μάλλον όλα αυτά μαζί και το καθένα από μόνο του είναι αρκετά για να καταλάβουμε το ποιόν μερικών πολιτικών παραγόντων της χώρας, αλλά δυστυχώς και αυτό του εκλογικού σώματος.

Στην περίπτωση του Qatar gate κανένας δεν έψαξε να δει αν είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες και δεν θα το μάθουμε και ποτέ. Γιατί εκ του αποτελέσματος οι παρακολουθήσεις κρίθηκαν  σωστές, αλλά δεν θα το ξέραμε και ποτέ αν δεν είχαν γίνει πρώτα.

Να θυμίσω ότι μερίδα των Βέλγων δημοσιογράφων, που σέβονται την δουλειά τους, γνώριζε για τις παρακολουθήσεις, αλλά αποσιώπησαν το γεγονός μέχρι την κατάληξη της έρευνας. Μάλλον φασίστες θα ήταν ή μάλλον έτσι θα τους αποκαλούσαν στην χώρα μας αν είχε αποκαλυφθεί ποτέ κάτι τέτοιο.

  • Η αλήθεια είναι ότι οι μυστικές υπηρεσίες παγκοσμίως χρησιμοποιούν πρακτικές αμφιβόλου ηθικής και νομιμότητας. Το έχουμε αισθανθεί, το έχουμε καταλάβει, το ξέρουμε, το έχουμε δει και στον κινηματογράφο. Είναι όμως η φύση αυτής της δουλειάς τέτοια, και οι γραμμές της ηθικής και της νομιμότητας τόσο λεπτές που είναι σχεδόν αδιευκρίνιστο  αν τηρούνται όλοι οι κανόνες έτσι όπως μεταφράζονται από τους ειδικούς, αναλόγως συμφερόντων και ιδεολογικής κατεύθυνσης.
  • Όταν τρομοκρατικές ενέργειες αποφεύγονται, όταν τεράστια δίκτυα εμπόρων ναρκωτικών, όπλων ή ανθρώπων εξαρθρώνονται και όταν υποθέσεις διαφθοράς αποκαλύπτονται, κάποιοι κάπου κάποτε με προσωπική ευθύνη μπορεί και να πέρασαν αυτές τις γραμμές.
  • Τα συντάγματα και τα πολιτικά συστήματα δημοκρατικών χωρών, έχουν φροντίσει να προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και αυτά ακόμα, μπροστά στην ανθρώπινη αδυναμία ή δύναμη, μπορεί και να υστερούν, μη καλύπτοντας όλες τις περιπτώσεις .

Το κόστος όμως από την ουσιαστική κατάργηση των μυστικών υπηρεσιών, θα ήταν τόσο μεγαλύτερο, που κανένας νοήμων άνθρωπος ή πολιτικός δεν νοείται να το προτείνει.

Στην χώρα μας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάποιοι πολιτικοί έχουν κάνει σημαία τα θέματα των παρακολουθήσεων, χωρίς καμία ευαισθησία για την Δημοκρατία που κόπτονται, για δύο λόγους.

  • Γιατί είναι πολύ λίγοι για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
  • Γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο να πουν.

Αλλά μπορεί και να μην φταίνε αυτοί, γιατί τελικά τόσοι είναι, είπε ο Μανώλης Αναγνωστάκης, απολύτως επιεικής απέναντί τους.

Κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει για την πατρίδα, αλλά μόνο για την παρτίδα που χάνεται, από αυτό το κομμάτι του πολιτικού συστήματος που βασίζεται στην αφέλεια του κόσμου και τρέφεται από τις παθογένειες του λαού που οι ίδιοι δημιούργησαν και ανατροφοδοτούν με κάθε ευκαιρία.

 

Κώστας Αγγελάκης

[email protected]

www.pro-visions.eu

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κώστας Αγγελάκης :Δεν υπάρχει Αϊ Βασίλης … Αλέξη

Γιατί ο Χειμώνας θα είναι δύσκολος μεν, αλλά όχι καταστροφικός

Τα συν και τα πλην του Τουρισμού

Κώστας Αγγελάκης: Η τέλεια καταιγίδα  

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με την κάρτα αναπηρίας

ΕΣΑμεΑ: Με νέα εγκύκλιο προχώρησε το υπουργείου Πολιτισμού, που αναφέρεται στις αλλαγές σε σχέση με την διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που αφορά τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους, αναφέρεται και η Κάρτα Αναπηρίας.

Πότε επιτρέπεται το κολύμπι μετά από αρθροσκόπηση ώμου;

Η αρθροσκόπηση ώμου είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική διαδικασία που πραγματοποιείται συχνά για τη διάγνωση και τη θεραπεία μιας ποικιλίας παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ρήξεων του στροφικού πετάλου και της αστάθειας του ώμου.

Ο καθηγητής καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος εκλέχθηκε στη θέση του νέου Πρύτανη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο 46χρονος Γεράσιμος Σιάσος είναι καθηγητής Καρδιολογίας. Έγινε το 2021 ο νεότερος εκλεγμένος Πρόεδρος. Έλαβε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΕΚΠΑ κατόπιν εισαγωγής σε αυτή με πανελλήνιες εξετάσεις, τον Μεταπτυχιακό τίτλο από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – Καρδιολογική Νοσηλευτική» και τη Διδακτορική Διατριβή του από την Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Ανοίγει ξανά την Παρασκευή η πλατφόρμα του Κοινωνικού Τουρισμού

ΕΣΑμεΑ: Η επιλογή δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα), μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Υπερσύγχρονα και ανανεωμένα Κεντρικά Εργαστήρια στο Μetropolitan General

Εγκαινιάστηκε η λειτουργία νέου χώρου για το Τμήμα Κεντρικών Εργαστηρίων του Metropolitan General, σε συνέχεια των επενδύσεων σε εξοπλισμό και νέες εγκαταστάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια το θεραπευτήριο αναβαθμίζοντας τις υποδομές του.

Η συμβολή της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αυτονομία

ΕΣΑμεΑ: Ο κ. Βαρδακαστάνης πήρε μέρος στο δεύτερο πάνελ με τίτλο «Προς μια ισόρροπη οικονομική και κοινωνική πρόοδο: το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ο αντίκτυπος του κοινωνικού διαλόγου σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο»