Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια: Κάλεσμα της Ένωσης προς ασθενείς με ΧΑΠ

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια: Κάλεσμα της Ένωσης προς ασθενείς με ΧΑΠ

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια: H Ομάδα Εργασίας ασθενών με ΧΑΠ θα αποτελέσει ένα κύτταρο συνεργασίας, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, καθώς και διαβούλευσης των συμμετεχόντων.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλεί τους ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπαθεία (Χ.Α.Π.) που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας υποστήριξης ασθενών με Χ.Α.Π. να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία της.

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι τουλάχιστον 600.000 άνθρωποι πάσχουν από Χ.Α.Π., ωστόσο οι ασθενείς είναι αόρατοι στη δημόσια σφαίρα, καθώς δεν υπάρχει ένας σύλλογος εκπροσώπησής τους.

Οι νόσοι που ανήκουν στην κατηγορία της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας είναι η χρόνια βρογχίτιδα, το πνευμονικό εμφύσημα και το χρόνιο άσθμα. Η έγκαιρη διάγνωση και η στοχευόμενη θεραπευτική προσέγγιση μπορούν να συμβάλουν στον περιορισμό των συμπτωμάτων, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων και στην εξοικονόμηση πόρων του υγειονομικού συστήματος.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η Ομάδα Εργασίας ασθενών με ΧΑΠ θα αποτελέσει ένα κύτταρο συνεργασίας, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, επισημαίνει η Ένωση, καθώς και διαβούλευσης των συμμετεχόντων, στους παρακάτω άξονες:

  • Χαρτογράφηση των προβλημάτων των ασθενών κατά την πλοήγησή τους στο σύστημα υγείας και στην πρόσβαση τους στη θεραπεία.
  • Ευαισθητοποίηση των ίδιων των ασθενών και της κοινωνίας ευρύτερα για ζητήματα που σχετίζονται με τη νόσο, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.
  • Ενεργητική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών με Χ.Α.Π.
  • Υποστήριξη και ενδυνάμωση των πασχόντων με αυξημένο βαθμό ευαλωτότητας.

 

Μετά τη συγκρότησή της, η Ομάδα Εργασίας θα πραγματοποιεί τακτικές διαδικτυακές συναντήσεις, βάσει του προγράμματος και των αναγκών των μελών της. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν ασθενείς από όλη την Ελλάδα.

Μπορείτε να βρείτε τη φόρμα εκδήλωσης συμμετοχής στην ομάδα εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνάντηση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Συναντήσεις Ένωσης Ασθενών για συνταγογράφηση φαρμάκων & διαγνωστικών εξετάσεων ανασφάλιστων

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η διαχείριση της πανδημίας είναι θέμα ιατρικό και όχι πολιτικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ΕΣΑμεΑ για την κακοποίηση παιδιού στο ιδιωτικό Κέντρο για παιδιά με αυτισμό

ΕΣΑμεΑ: "Πόσους νεκρούς θα θρηνήσουμε ακόμη, πόσα άτομα με αναπηρία θα έρθουν αντιμέτωπα με τη βαρβαρότητα, μέχρι να θεσπιστεί μια Εθνική Στρατηγική για την πραγματική διαβίωση στην κοινότητα;", διερωτάται μεταξύ άλλων ο Οργανισμός.

Humanlinks: Υπηρετώντας τον Άνθρωπο, την Κοινότητα και το Περιβάλλον

Πρόγραμμα Humanlinks: Οι θεματικές τις οποίες πραγματεύονται για τον κάθε μήνα είναι πάνω στην κοινωνική και σχολική έμφυλη βία, την έκφραση της γονεϊκότητας στις διάφορες μορφές οικογενειών, τη φροντίδα του εαυτού και της κοινότητας σε καιρούς κρίσης και τέλος την εσωτερική σύνδεση της κοινότητας με το περιβάλλον μέσα από την τέχνη.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ στη Σύνοδο Κορυφής για την ενσωμάτωση της Αναπηρίας στην Υγεία

Βαρδακαστάνης: Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ μίλησε για το θέμα της ενσωμάτωσης της αναπηρίας στις πολιτικές για την υγεία μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής για την Αναπηρία 2022. Στην προσυνεδριακή συνεδρίαση μίλησαν και ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Jonas Gahr Støre, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus και η δρ. Natalia Kanem, αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ.