Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Συνάντηση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Υπουργό Υγείας

Συνάντηση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Υπουργό Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε την πρόθεση της Πολιτείας να μετουσιώσει την εμπειρία των ασθενών σε εφαρμοσμένη πολιτική.

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και εκπροσώπων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ και τη συμμετοχή των ασθενών και των εκπροσώπων τους σε όργανα διαμόρφωσης πολιτικών υγείας, όπου ο Υπουργός τόνισε την πρόθεση της Πολιτείας να μετουσιώσει την εμπειρία των ασθενών σε εφαρμοσμένη πολιτική.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός Υγείας κος Γεωργιάδης: «Θέλω να δηλώσω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από την ωριμότητα όλων των οργανώσεων των Ελλήνων ασθενών που κατάφεραν να συν ιδρύσουν την Ένωση Ασθενών Ελλάδος. Στην πολιτική μου θητεία, δεν έχω δει ποτέ κάτι τόσο εντυπωσιακά ωραίο σε οποιονδήποτε κλάδο και είναι ένα εργαλείο που ευτυχώς θεσμοθετήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, το βρίσκω εγώ νομοθετημένο και είναι πολύ χρήσιμο για μένα.

Θα επιταχύνουμε τη σύνδεση και την ανεμπόδιστη πρόσβαση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία ώστε να έχουνε πρωτογενή ενημέρωση των
συμβάντων, να μπορούν να μιλάνε απευθείας με τους ασθενείς και να διαπιστώνουν τις πραγματικές συνθήκες νοσηλείας των ασθενών σε κάθε μονάδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τους θεωρώ απολύτως θεσμικούς μου συνεργάτες και θα συν-σχεδιάσουμε τα επόμενά μας βήματα ώστε να φτιάξουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας πιο ανθρώπινο και πιο ασθενοκεντρικό».

Από πλευράς της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, η Πρόεδρος Δ.Σ Βάσω Ραφαέλα Βακουφτσή τόνισε πως «τόσο οι χρόνιοι ασθενείς όσο και οι πολίτες αντιλαμβανόμαστε και θέλουμε γενναίες και άμεσες μεταρρυθμίσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, για να είναι βιώσιμο και προσβάσιμο σε όλους. Οι Ενώσεις Ασθενών, διαθέτοντας θεσμικό ρόλο με συμμετοχή στα κέντρα αποφάσεων θα πράξουμε αυτό που μας αναλογεί, καταθέτοντας προτάσεις ενίσχυσης και βελτίωσης του συστήματος, με άμεσο, μεσοπρόθεσμο & μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αξιολογώντας την υλοποίηση και εφαρμογή τους».

Την Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Δ.Σ Βάσω Ραφαέλα Βακουφτσή (Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας), η Α’ Αντιπρόεδρος Μέμη Τσεκούρα (Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα), η Β’ Αντιπρόεδρος Κατερίνα Κουτσογιάννη (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα ΡευΜΑζήν), η Γ΄ Αντιπρόεδρος Θεοφάνεια Τσαχαλίνα (Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη).

Επίσης ο Γραμματέας Νίκος Δέδες (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”), ο Ταμίας Αγαμέμνων Σταυρόπουλος (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Αγία Σοφία»), τα Μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Δημήτρης Αθανασίου (Ένωση Σπάνιων Ασθενών Ελλάδας), Εύη Ορφανού (Σύλλογος Καρκινοπαθών και Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου «Μαζί για Ζωή») και Δημήτρης Συκιώτης (Πανελλήνια Ένωση Διαβήτη), καθώς και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Υποθέσεων Αναστάσιος Σαμουηλίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνάντηση εργασίας του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη με το Προεδρείο της ΕΙΝΑΠ

Δαφούλας: Έρχεται ο φορέας διαχείρισης δεδομένων παίρνοντας την αρμοδιότητα από ΗΔΙΚΑ & ΕΟΠΥΥ

Επίσκεψη Εργασίας του Υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου στη Γερμανία

Μ.Θεμιστοκλέους -healthweb: Το management του ΕΣΥ θα βρίσκεται υπό την εποπτεία νέου φορέα το 2024

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάλυψη δύο κενών θέσεων σε «Κέντρο Ειδικής Αγωγής»

ΕΣΑμεΑ: Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής, Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική αναπηρία ΚΔΗΦ προσκαλεί τα άτομα με νοητική υστέρηση να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας

Πανικάρια Επιτροπή Εθελοντών Αιμοδοτών - Μάρτιος 2024

Ας συμβάλουμε όλοι μαζί στην εθελοντική αιμοδοσία είτε συμμετέχοντας άμεσα σ’ αυτήν είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας για το πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Βράβευσε τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις

ΕΟΑΚ: Μετά από δύο αναβολές πέρυσι (λόγω του εθνικού πένθους για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αττική) η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, βράβευσε τη Δευτέρα (19/2) τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ομοσπονδίας

ΕΣΑμεΑ: Παραβίαση του συστήματος προσλήψεων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στους ΟΤΑ

Η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται για την παραβίαση του συστήματος προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνιες παθήσεις και των μελών των οικογενειών τους σε προκηρύξεις για θέσεις των Ο.Τ.Α.