Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΣΟΦΨΥ Σερρών ΣΤΗΡΙΖΩ: ΔΩΡΕΑΝ κατ’ οίκον φροντίδα σε 120 άτομα με άνοια – Τα Κριτήρια ένταξης

ΣΟΦΨΥ Σερρών ΣΤΗΡΙΖΩ: ΔΩΡΕΑΝ κατ’ οίκον φροντίδα σε 120 άτομα με άνοια – Τα Κριτήρια ένταξης

ΣΟΦΨΥ Σερρών ΣΤΗΡΙΖΩ: Με αποκλειστική δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος ΤΙΜΑ, για τους επόμενους 18 μήνες ο ΣΟΦΨΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ» και θα προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ατομικές υπηρεσίες φροντίδας κατ’οίκον σε 120 άτομα με άνοια και τις οικογένειες φροντιστές τους.

Με ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η πρόεδρος του ΔΣ του ΣΟΦΨΥ Ν.Σερρών, Νίκη – Ελένη Νομίδου, ανακοίνωσε ότι με αποκλειστική δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος ΤΙΜΑ, για τους επόμενους 18 μήνες ο ΣΟΦΨΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ» και θα προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ:

  • Ατομικές υπηρεσίες φροντίδας κατ’οίκον σε 120 άτομα με άνοια και τις οικογένειες φροντιστές τους

Εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα με νοσηλευτή, φυσιοθεραπευτή, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό θα επισκέπεται περιοδικά οικογένειες ατόμων με Alzheimer και θα προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης της νόσου Alzheimer και των συνεπειών της σε πάσχοντες και φροντιστές.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

Οι οικογένειες που θα επωφεληθούν από τις κατ’οίκον υπηρεσίες του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τα εξής κριτήρια:

  • Να πάσχει κάποιο άτομο από νόσο Alzheimer
  •  Να υπάρχει φροντιστής μέλος της οικογένειας
  • Η οικογένεια να αντιμετωπίζει κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα (κατά περίπτωση αξιολόγηση)
  • Να διαμένουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Σερρών

 

  • Ομαδικές υπηρεσίες ενδυνάμωσης 120 ατόμων ηλικίας 65+ στους χώρους του Συλλόγου (Ορφέως 12, 2ος όρ. – παλαιό Νοσοκομείο Σερρών)

Στα πλαίσια της υγιούς γήρανσης και της πρόληψης της νόσου Alzheimer εξειδικευμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων θα παρέχουν εναλλακτικές μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις (εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, δημιουργικές κλπ).

Για πληροφορίες καλέστε στο 23210 633 88 και/ή στο 693 73 37 111, ή γράψτε μας στο [email protected]
Λήξη προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής: Τετάρτη 5 Μαΐου 2021
Ευχαριστούμε θερμά το κοινωφελές ίδρυμα ΤΙΜΑ που για Τρίτη φορά μας εμπιστεύεται και υποστηρίζει τις δράσεις μας.

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Σερρών

Ο Σύλλογος Οικογενειών/Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, Νόσο Alzheimer και Συγγενείς Διαταραχές (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ν. Σερρών ιδρύθηκε το 1998 και προέκυψε από την αναγκαιότητα δημιουργίας και λειτουργίας μιας κοινοτικής δομής με πρωταρχικό σκοπό της την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και την επανένταξη των ατόμων με ψυχιατρικές εμπειρίες που ζουν στην κοινότητα με την οικογένειά τους ή μόνοι τους. Η έλλειψη παρόμοιων εξω-νοσοκομειακών δομών κατέστησε επιτακτική αυτή την ανάγκη.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 30/04 – 2.155 νέα κρούσματα – 66 νεκροί – 802 διασωληνωμένοι

Ατμοσφαιρική ρύπανση : Υπεύθυνη για την κακή ψυχική υγεία

Μεγαλύτερος κίνδυνος άνοιας για άνδρες που κάνουν χειρωνακτικές εργασίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΣΑΜΣΚΠ: Παραχώρηση χώρου στο δημαρχείο Ηλιούπολης για υποστήριξη των ΑμΣΚΠ

ΣΑΜΣΚΠ: Από Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Τρίτη από τις 16:00 μ.μ έως 18:00 μ.μ άτομα του Δ.Σ του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας θα παραβρίσκονται στο Δημαρχείο Ηλιούπολης στην Αίθουσα Υποδοχής (ισόγειο) επί της διεύθυνσης Σοφ. Βενιζέλου 112 & Πρωτόπαππα.

#ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμορροφιλία

«Ο δικός μας παράγοντας ποιότητας» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Σύλλογος Προστασίας των Ελλήνων Αιμορροφιλικών – ΣΠΕΑ, με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας TAKEDA.

Τι γίνεται στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ - Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη ΔΕΠΥ 2021

ADHD Hellas: Το ADHD Hellas, ως φορέας υποστήριξης των ατόμων που ζουν με ΔΕΠΥ, ξεκινά μία νέα καμπάνια για τον Οκτώβριο του 2021, αφιερωμένη στη ΔΕΠΥ στα παιδιά, με τίτλο «Μαζί στη #ΔΕΠΥ για το παιδί», η οποία είναι υπό την ομπρέλα της ευρύτερης καμπάνιας του σωματείου μας «Η ΔΕΠΥ μας αφορά όλους».

Οι δράσεις της ΡευΜΑζήν για την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας στις 12 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας 12 Οκτωβρίου: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν δίνει και φέτος το παρών, οργανώνοντας πανελλαδικά μια σειρά από δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας.

Οι μυοσκελετικές παθήσεις έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων

Mυοσκελετικές παθήσεις εργασία :Οι μυοσκελετικές παθήσεις που σχετίζονται με την εργασία έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων