Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΣΟΦΨΥ Σερρών ΣΤΗΡΙΖΩ: ΔΩΡΕΑΝ κατ’ οίκον φροντίδα σε 120 άτομα με άνοια – Τα Κριτήρια ένταξης

ΣΟΦΨΥ Σερρών ΣΤΗΡΙΖΩ: ΔΩΡΕΑΝ κατ’ οίκον φροντίδα σε 120 άτομα με άνοια – Τα Κριτήρια ένταξης

ΣΟΦΨΥ Σερρών ΣΤΗΡΙΖΩ: Με αποκλειστική δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος ΤΙΜΑ, για τους επόμενους 18 μήνες ο ΣΟΦΨΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ» και θα προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ατομικές υπηρεσίες φροντίδας κατ’οίκον σε 120 άτομα με άνοια και τις οικογένειες φροντιστές τους.

Με ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η πρόεδρος του ΔΣ του ΣΟΦΨΥ Ν.Σερρών, Νίκη – Ελένη Νομίδου, ανακοίνωσε ότι με αποκλειστική δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος ΤΙΜΑ, για τους επόμενους 18 μήνες ο ΣΟΦΨΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ» και θα προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ:

  • Ατομικές υπηρεσίες φροντίδας κατ’οίκον σε 120 άτομα με άνοια και τις οικογένειες φροντιστές τους

Εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα με νοσηλευτή, φυσιοθεραπευτή, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό θα επισκέπεται περιοδικά οικογένειες ατόμων με Alzheimer και θα προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης της νόσου Alzheimer και των συνεπειών της σε πάσχοντες και φροντιστές.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

Οι οικογένειες που θα επωφεληθούν από τις κατ’οίκον υπηρεσίες του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τα εξής κριτήρια:

  • Να πάσχει κάποιο άτομο από νόσο Alzheimer
  •  Να υπάρχει φροντιστής μέλος της οικογένειας
  • Η οικογένεια να αντιμετωπίζει κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα (κατά περίπτωση αξιολόγηση)
  • Να διαμένουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Σερρών

 

  • Ομαδικές υπηρεσίες ενδυνάμωσης 120 ατόμων ηλικίας 65+ στους χώρους του Συλλόγου (Ορφέως 12, 2ος όρ. – παλαιό Νοσοκομείο Σερρών)

Στα πλαίσια της υγιούς γήρανσης και της πρόληψης της νόσου Alzheimer εξειδικευμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων θα παρέχουν εναλλακτικές μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις (εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, δημιουργικές κλπ).

Για πληροφορίες καλέστε στο 23210 633 88 και/ή στο 693 73 37 111, ή γράψτε μας στο sofpsi-s@otenet.gr
Λήξη προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής: Τετάρτη 5 Μαΐου 2021
Ευχαριστούμε θερμά το κοινωφελές ίδρυμα ΤΙΜΑ που για Τρίτη φορά μας εμπιστεύεται και υποστηρίζει τις δράσεις μας.

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Σερρών

Ο Σύλλογος Οικογενειών/Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, Νόσο Alzheimer και Συγγενείς Διαταραχές (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ν. Σερρών ιδρύθηκε το 1998 και προέκυψε από την αναγκαιότητα δημιουργίας και λειτουργίας μιας κοινοτικής δομής με πρωταρχικό σκοπό της την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και την επανένταξη των ατόμων με ψυχιατρικές εμπειρίες που ζουν στην κοινότητα με την οικογένειά τους ή μόνοι τους. Η έλλειψη παρόμοιων εξω-νοσοκομειακών δομών κατέστησε επιτακτική αυτή την ανάγκη.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 30/04 – 2.155 νέα κρούσματα – 66 νεκροί – 802 διασωληνωμένοι

Ατμοσφαιρική ρύπανση : Υπεύθυνη για την κακή ψυχική υγεία

Μεγαλύτερος κίνδυνος άνοιας για άνδρες που κάνουν χειρωνακτικές εργασίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΚΕΘΕΑ: Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

ΚΕΘΕΑ Εργαζόμενοι: «Το Προσχέδιο της διοίκησης είναι σήμερα παρελθόν. Απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, αλλά κυρίως από την κοινωνία», επισημαίνουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ.

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την καρδιακή ανεπάρκεια και την υπέρταση

Καρδιακή Ανεπάρκεια Αρτηριακή Πίεση: Συνεργασία Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Ένωσης Ασθενών Ελλάδας σε Διαδικτυακή Εκδήλωση Ενημέρωσης Κοινού για την Καρδιακή Ανεπάρκεια και την Αρτηριακή Υπέρταση την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 και ώρα 18.30.

ΕΣΑμεΑ: Προκήρυξη θέσης εργασίας

ΕΣΑμεΑ: Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) προκηρύσσε θέση Συντονιστή/στριας/Διαχειριστή/στριας στο πλαίσιο εφαρμογής του Υποέργου 3 (αυτεπιστασία) της Πράξης, με σύμβαση μίσθωσης εργασίας ορισμένου χρόνου.

Επίκαιρο και Διαχρονικό το αίτημα για θεσμοθέτηση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης και του Προσωπικού Βοηθού

ΕΣΑμεΑ για Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης: Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) χαιρετίζει τη σημερινή ημέρα, την 5η Μάη Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης και όλους τους φορείς και τις κινήσεις που τη στηρίζουν και μεταφέρουν το μήνυμά της.

Παραλείψεις και αυθαιρεσίες από μέρους της Προέδρου του ΚΕ.Σ.Υ. καταγγέλει ο Σύνδεσμος Καρδιοπαθών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΩΝ: Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες απαντά δια επιστολής προς την Πρόεδρο του ΚΕ.Σ.Υ, κα Μίνα Γκάγκα, αναφορικά με την ανταπόκριση του ΚΕ.Σ.Υ. σε προγενέστερη παρέμβαση του Συνδέσμου για τη λειτουργία και σύνθεση της επιτροπής του ΚΕΣΥ με αντικείμενο εστιασμένο στις συγγενείς καρδιοπάθειες.

Η ΕΛΠΙΔΑ και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη αγκαλιάζουν με αγάπη τους συνανθρώπους μας

Μαριάννα Βαρδινογιάννη Ελπίδα: Το φετινό Πάσχα βρίσκει τη χώρα μας, όπως και ολόκληρη την ανθρωπότητα, αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο της πανδημίας, με τεράστιες δυσκολίες και προβλήματα.  Η κοινωνία μας μένει, όμως,  όρθια χάρη στις διαρκείς  προσπάθειες του καθενός από εσάς, και όλων μας, με  τους  ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές βεβαίως στην πρώτη γραμμή της μάχης.  Όλοι μαζί, ο καθένας από την πλευρά του, αγωνιζόμαστε για να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη και να τους δώσουμε δύναμη κι ελπίδα.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Ο εμβολιασμός αποτελεί διαχρονικά την πιο αξιόπιστη και ασφαλή λύση για την υγεία

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας τιμάει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Εμβολιασμών αναγνωρίζοντας πως τα εμβόλια αποτελούν διαχρονικά τα εργαλεία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, την κοινωνική ασφάλεια και ευημερία.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Εισήγηση Βαρδακαστάνη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την οικοδόμηση Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας

Ε.Σ.Α.μεΑ. Βαρδακαστάνης : Τη γνωμοδότηση για μια Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας παρουσίασε ως ο εισηγητής της ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος της Ομάδας 3 της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), την Τρίτη 27 Απριλίου, η οποία ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία και αποτελεί το συμβουλευτικό έγγραφο της Κοινωνίας των Πολιτών προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.