Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΣΚΠ Χίου: Πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά από τα μέλη του σωματείου η ανάβαση στο Πελίναιον όρος

ΣΚΠ Χίου: Πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά από τα μέλη του σωματείου η ανάβαση στο Πελίναιον όρος

ΣΚΠ Χίου: Μέλη και Yποστηρικτές του Σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου συγκεντρώθηκαν και φέτος ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στο Πελιναίον όρος (1.297μ.) με σκοπό το προσκύνημα υπέρ Υγείας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας. 

Μέλη και Yποστηρικτές του Σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου συγκεντρώθηκαν και φέτος ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στο Πελιναίον όρος (1.297μ.) με σκοπό το προσκύνημα υπέρ Υγείας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας. Αν και ο καιρός δυσκόλεψε την ολοκλήρωση της διαδρομής, το πανό του Σωματείου έφτασε και φέτος στην κορυφή του όρους. Σημασία δεν έχει ο παραπάνω χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει, σημασία έχει ότι και φέτος το καταφέρανε!

Το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2013 με σκοπό την ενημέρωση για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, την διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης, την συμπαράσταση με την παροχή ψυχολογικής, ηθικής, υλικής υποστήριξης και την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Το Σωματείο μας αριθμεί περί τα 50 τακτικά μέλη (πάσχοντες) με Πολλαπλή Σκλήρυνση και 100 φίλους – εθελοντές και μέλη οικογενειών (αρωγά) που στηρίζουν ηθικά το έργο μας και με την βοήθεια τους διαδίδουμε – ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία τι σημαίνει Πολλαπλή Σκλήρυνση. Ο αριθμός των πασχόντων με Πολλαπλή Σκλήρυνση σε Χίο, Οινούσσες και Ψαρά ξεπερνάει τα 150 άτομα.

Το Σωματείο κάνει προσπάθειες να φέρει κοντά συμπάσχοντες, βγάζοντας το ταμπού που κυριαρχεί, ιδιαίτερα στην τοπική κοινωνία της Χίου και να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν με την συμπαράσταση όλων μας την όποια δυσκολία – πρόβλημα. Πλέον, αναγνωρίζουν το Σωματείο σαν δεύτερη οικογένεια, την ομάδα που έχει δημιουργηθεί στην Χίο με σκοπό την αλληλεγγύη-ενημέρωση-συμπαράσταση και ψυχαγωγία των Μελών της.

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση (MS), είναι ένα ανίατο νευρολογικό νόσηµα, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των αυτοάνοσων νοσημάτων. Τα νεύρα του σώµατός µας περιβάλλονται από ένα λεπτό περίβληµα την «µυελίνη», στην  οποία επιτίθεται το ανοσοποιήτικο μας σύστημα και καταστρέφει αυτό το περίβληµα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσµα η διαδικασία µετάδοσης των πληροφοριών από και προς τον εγκέφαλο, να συναντά σηµαντικές δυσκολίες.

Ενημερώνουμε όλους τους πάσχοντες ότι με την συμμόρφωση στην εκάστοτε θεραπεία που θα του συστήσει ο γιατρός, την ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειας, των φίλων και του Σωματείου μπορούν να αντιμετωπίσουν την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Με τις εκδηλώσεις και εκδρομές που διοργανώνουμε νιώθουμε άνετα και οικεία μεταξύ μας. Επίσης μέσα από αυτές τις δράσεις καλούμε και άλλους πάσχοντες ότι πρέπει να μιλήσουν και να μην το κρατάνε άλλο μέσα τους γιατί αυτό φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το άγχος σε όλη τη διάρκεια της ζωής επιδεινώνει τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Τι είναι η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και πώς αντιμετωπίζεται;

ΠΟΑμΣΚΠ: 30 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Όλες οι γυναίκες με πολλαπλή σκλήρυνση μπορούν να αποκτήσουν παιδί, εφόσον το επιθυμούν, επισημαίνει καθηγήτρια του ΑΠΘ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Η συμβολή του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ», συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Eyes of Light: 2 νέα δωρεάν εργαστήρια Θεραπευτικής Φωτογραφίας για άτομα με εμπειρία καρκίνου

Eyes of Light: Η θεραπευτική φωτογραφία αποτελεί βασικό πυλώνα των δράσεων του Eyes of Light, το οποίο είναι ο πρώτος φορέας που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στην κοινότητα των ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου στην Ελλάδα.

ΚΕΦΙ: Επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα"

ΚΕΦΙ: Τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα αποτελούν το 10% των νεοπλασιών και προσβάλουν όλες τις ηλικίες, ενώ οι θεραπείες εξελίσσονται συνεχώς και πλέον δίνουν τη δυνατότητα εξατομικευμένης προσέγγισης.