Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ρόδος χειρουργεία: Ακυρώνονται τακτικά χειρουργεία στη Ρόδο από την έλλειψη αναισθησιολόγων

Ρόδος χειρουργεία: Ακυρώνονται τακτικά χειρουργεία στη Ρόδο από την έλλειψη αναισθησιολόγων

Ρόδος χειρουργεία: Τεράστιο είναι το πρόβλημα που δημιουργείται και πάλι, από την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Ρόδου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αναβάλλονται και πάλι κατά δεκάδες, τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία. 

Τεράστιο είναι το πρόβλημα που δημιουργείται και πάλι, από την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Ρόδου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αναβάλλονται και πάλι κατά δεκάδες, τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία. Το γεγονός έχει προκαλέσει και πάλι αγανάκτηση αλλά και ανησυχία, σε δεκάδες ασθενείς και τις οικογένειές τους, αφού κανείς δεν μπορεί να τους διαβεβαιώσει με σιγουριά πότε θα γίνει το απαιτούμενο χειρουργείο.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν σε τοπικό επίπεδο πάντως, δεν βρέθηκε λύση με την ενίσχυση του νοσοκομείου μας με αναισθησιολόγο, με αποτέλεσμα η ιατρική υπηρεσία να προχωρήσει στην παραπάνω απόφαση. Δεν είναι η πρώτη φορά που το νοσοκομείο της Ρόδου, φθάνει σε αυτή την κατάσταση, αφού και στο παρελθόν, οι ελλείψεις σε αναισθησιολόγους, δημιούργησαν αντίστοιχα προβλήματα. Σε επιστολή που απέστειλε αναφορικά με το πρόβλημα αυτό στη «Ροδιακή» ο συμπολίτης μας κος Χρήστος Αγγελόπουλος, που επρόκειτο να χειρουργηθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου αλλά δυστυχώς το χειρουργείο του ακυρώθηκε εξαιτίας αυτής της κατάστασης, αναφέρει:

«Είμαι καρδιοπαθής (3 στεντ στεφανιαίων αρτηριών) και ελεγχόμενος ενδεχομένως για καρκινοπάθεια. Την 21/7/23 υποβλήθηκα στο νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς σε επέμβαση για σοβαρό ουρολογικό πρόβλημα για το οποίο προγραμματίστηκε νέα επέμβαση την 21/9/23 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Η επέμβαση μου αυτή (λόγω της πανελλήνιας απεργίας άραγε); αναβλήθηκε και επαναπρογραμματιστηκε για αύριο 28/9/23. Σήμερα 27/9/23 και περί την 1500 ώρα, ενώ όλα ήταν προγραμματισμένα (εισαγωγή στο νοσοκομείο, ιατρικές εξετάσεις, προπάντων διακοπή αντιπηκτικής αγωγής με ότι συνεπάγεται), με ενημέρωσε ο χειρουργός-ουρολόγος που θα πραγματοποιούσε την επέμβαση ότι αυτή αναβάλλεται ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, με αποτέλεσμα να μου δοθεί εξιτήριο.

Το πρόβλημα γνωστό από καιρό, αλλά ορισμένοι που έχουν ευθύνη να το λύσουν θα έπρεπε να το είχαν κάνει ήδη, αν ήσαν «άριστοι» στη δουλειά τους και όχι να ταλαιπωρούν σοβαρά ασθενεις τσακίζοντας την ψυχολογία τους (για φανταστείτε το) και απαξιώνοντας το νοσοκομείο Ρόδου ακόμα περισσότερο. Σημειωτέον ότι δεν ήμουν ο μόνος που αναβλήθηκε το χειρουργείο του. Η μόνη λύση λοιπόν, για να γίνουμε καλά, είναι τα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας;»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άμεσα και με πολύ γρήγορους ρυθμούς διεκπεραιώνονται οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων στην Ρόδο

To ΕΦΚΑ και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου επισκέφθηκε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης

12 δωρεάν διανυκτερεύσεις στη Ρόδο με voucher Κοινωνικού Τουρισμού

Απέραντη θλίψη για τον εθελοντή πυροσβέστη στη Ρόδο που έχασε τη ζωή του

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ρόδος

Πυρκαγιά Ρόδος - Στο πόδι κάτοικοι και τουρίστες στο φλεγόμενο νησί - Κάηκαν σπίτια και ξενοδοχεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βγες από το κάδρο: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Βγες από το κάδρο: Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για τη τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας.

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Επιχορήγηση €2.200.903 εκ. για τη στήριξη Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Το Πρόγραμμα BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ.