Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ρόδος χειρουργεία: Ακυρώνονται τακτικά χειρουργεία στη Ρόδο από την έλλειψη αναισθησιολόγων

Ρόδος χειρουργεία: Ακυρώνονται τακτικά χειρουργεία στη Ρόδο από την έλλειψη αναισθησιολόγων

Ρόδος χειρουργεία: Τεράστιο είναι το πρόβλημα που δημιουργείται και πάλι, από την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Ρόδου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αναβάλλονται και πάλι κατά δεκάδες, τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία. 

Τεράστιο είναι το πρόβλημα που δημιουργείται και πάλι, από την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Ρόδου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αναβάλλονται και πάλι κατά δεκάδες, τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία. Το γεγονός έχει προκαλέσει και πάλι αγανάκτηση αλλά και ανησυχία, σε δεκάδες ασθενείς και τις οικογένειές τους, αφού κανείς δεν μπορεί να τους διαβεβαιώσει με σιγουριά πότε θα γίνει το απαιτούμενο χειρουργείο.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν σε τοπικό επίπεδο πάντως, δεν βρέθηκε λύση με την ενίσχυση του νοσοκομείου μας με αναισθησιολόγο, με αποτέλεσμα η ιατρική υπηρεσία να προχωρήσει στην παραπάνω απόφαση. Δεν είναι η πρώτη φορά που το νοσοκομείο της Ρόδου, φθάνει σε αυτή την κατάσταση, αφού και στο παρελθόν, οι ελλείψεις σε αναισθησιολόγους, δημιούργησαν αντίστοιχα προβλήματα. Σε επιστολή που απέστειλε αναφορικά με το πρόβλημα αυτό στη «Ροδιακή» ο συμπολίτης μας κος Χρήστος Αγγελόπουλος, που επρόκειτο να χειρουργηθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου αλλά δυστυχώς το χειρουργείο του ακυρώθηκε εξαιτίας αυτής της κατάστασης, αναφέρει:

«Είμαι καρδιοπαθής (3 στεντ στεφανιαίων αρτηριών) και ελεγχόμενος ενδεχομένως για καρκινοπάθεια. Την 21/7/23 υποβλήθηκα στο νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς σε επέμβαση για σοβαρό ουρολογικό πρόβλημα για το οποίο προγραμματίστηκε νέα επέμβαση την 21/9/23 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Η επέμβαση μου αυτή (λόγω της πανελλήνιας απεργίας άραγε); αναβλήθηκε και επαναπρογραμματιστηκε για αύριο 28/9/23. Σήμερα 27/9/23 και περί την 1500 ώρα, ενώ όλα ήταν προγραμματισμένα (εισαγωγή στο νοσοκομείο, ιατρικές εξετάσεις, προπάντων διακοπή αντιπηκτικής αγωγής με ότι συνεπάγεται), με ενημέρωσε ο χειρουργός-ουρολόγος που θα πραγματοποιούσε την επέμβαση ότι αυτή αναβάλλεται ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, με αποτέλεσμα να μου δοθεί εξιτήριο.

Το πρόβλημα γνωστό από καιρό, αλλά ορισμένοι που έχουν ευθύνη να το λύσουν θα έπρεπε να το είχαν κάνει ήδη, αν ήσαν «άριστοι» στη δουλειά τους και όχι να ταλαιπωρούν σοβαρά ασθενεις τσακίζοντας την ψυχολογία τους (για φανταστείτε το) και απαξιώνοντας το νοσοκομείο Ρόδου ακόμα περισσότερο. Σημειωτέον ότι δεν ήμουν ο μόνος που αναβλήθηκε το χειρουργείο του. Η μόνη λύση λοιπόν, για να γίνουμε καλά, είναι τα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας;»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Άμεσα και με πολύ γρήγορους ρυθμούς διεκπεραιώνονται οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων στην Ρόδο

To ΕΦΚΑ και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου επισκέφθηκε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης

12 δωρεάν διανυκτερεύσεις στη Ρόδο με voucher Κοινωνικού Τουρισμού

Απέραντη θλίψη για τον εθελοντή πυροσβέστη στη Ρόδο που έχασε τη ζωή του

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ρόδος

Πυρκαγιά Ρόδος - Στο πόδι κάτοικοι και τουρίστες στο φλεγόμενο νησί - Κάηκαν σπίτια και ξενοδοχεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θέσεις εργασίας κοινωνικών φροντιστών/στριων στη στέγη του συλλόγου συνδρόμου down Ελλάδος

O Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, λειτουργώντας ως δικαιούχος της Πράξης «Συνέχιση της δράσης Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος» προκηρύσσει 2 θέσεις

Έγκριση του Υπ. Υγείας για την αποζημίωση CGM για ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με ΣΔ τύπου 2

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Θετική έκβαση είχε η συνάντηση με θέμα την αποζημίωση των συστημάτων καταγραφής γλυκόζης (CGM) για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Έκκληση για αίμα μέσω του συλλόγου καρκινοπαθών

ΚΕΦΙ: Οι εθελοντές αίματος είναι ζωτικής σημασίας για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο στη διάσωση ζωών και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας.

Αιματοκρήτης: Παγκρήτιος σύνδεσμος εθελοντών αιμοδοτών & δωρητών οργάνων

Αιματοκρήτης: Σκοπός, όχι απλά να συγκεντρωθούν μονάδες αίματος, αλλά να γίνουν πρότυπες παρεμβάσεις ώστε οι αιμοδότες να αποκτήσουν τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ικανοποίηση να παραμείνουν αιμοδότες για μια ζωή!

Βαρδακαστάνης ΕΣΑμεΑ: «Κανείς να μην μείνει στο περιθώριο!» ψήφισμα στην ΕΟΚΕ

Βαρδακαστάνης ΕΣΑμεΑ: Το ψήφισμα «Κανείς δεν πρέπει να μείνει στο περιθώριο! Για μια συμμετοχική πολιτική συνοχής χωρίς αποκλεισμούς για τη στήριξη της κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής», παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ.

ΕΛΛΟΚ: Από την έρευνα στην πράξη, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις

ΕΛΛΟΚ: Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Ελλάδα σέβεται πλήρως και ακολουθεί τις κατευθύνσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα αποτελέσει ένα συντονισμένο σχέδιο, βασισμένο σε αυτές.

Close Icon