Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνάντηση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνάντηση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας αρμόδια για την Ψυχική Υγεία κ. Ζωή Ράπτη πραγματοποίησε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στις 3 Ιουνίου 2021 με στόχο την ενημέρωση της υφυπουργού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη και την ανάγκη υλοποίησης δράσεων ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας αρμόδια για την Ψυχική Υγεία κ. Ζωή Ράπτη πραγματοποίησε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στις 3 Ιουνίου 2021. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας, ενημέρωσε διεξοδικά την υφυπουργό και τα στελέχη του υπουργικού της γραφείου για τις επιπτώσεις της σοβαρής χρόνιας νόσου του Σακχαρώδη Διαβήτη και της πανδημίας στην ψυχική υγεία των πασχόντων.

Ειδικά την περίοδο της πανδημίας παρατηρήθηκε, βάσει νεότερης μελέτης του 2020 στη Μεγάλη Βρετανία, με τη συμμετοχή και Ελλήνων επιστημόνων, ότι αυξήθηκαν σημαντικά τόσο τα σωματικά όσο και τα ψυχολογικά προβλήματα στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, που σε συνδυασμό με τη διακοπή ή περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, είχαν ως αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της συνολικής υγείας των πασχόντων.

Όλα τα παραπάνω μαρτυρούν την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για την υποστήριξη των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη, ειδικά των παιδιών και των νέων που πάσχουν, με την υφυπουργό να δηλώνει κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι τόσο η ίδια όσο και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θέτουν ψηλά στην ατζέντα τους το συγκεκριμένο ζήτημα και ήδη έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται αντίστοιχα προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης πασχόντων με το πιο πρόσφατο αυτό που απευθύνεται σε πάσχοντες από COVID-19.

Παράλληλα, η υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη και τα στελέχη του υπουργικού της γραφείου, υπερθεματίζοντας την ανάγκη υποστήριξης των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη, επεσήμαναν ότι είναι σημαντικό οι δράσεις ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν και επιβεβαίωσαν την πρόθεση της συνέχισης της συνεργασίας με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Στις συναντήσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με την υφυπουργό Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας, κ. Μαρία Τριανταφύλλου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Σαλαμίνας «Γλυκιά Ζωή με Δράση», κ. Μαριέττα Μιχαήλ.

Λίγα λόγια για την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) ιδρύθηκε στις 31 Μαΐου 1997 και είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (International Diabetes Federation – IDF). Εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη στη χώρα μας και αριθμεί 26 πρωτοβάθμια σωματεία/συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Κύριοι στόχοι της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είναι αφενός η ενημέρωση, πρόληψη και εκπαίδευση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, των οικογενειών τους, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού και αφετέρου η προστασία και διεκδίκηση των αυτονόητων και νόμιμων δικαιωμάτων των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

SofMedica: Η SofMedica επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Ουγγαρία

Κορωνοϊός 04/06 – 1.112 νέα κρούσματα – 34 νεκροί – 445 διασωληνωμένοι

Ημικρανία : Επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποτελεσμάτα β' σταδίου έρευνας "Covid-19 & Καρκίνος στην Ελλάδα"

ΕΛΛΟΚ: Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ παρουσιάζει τα αποτελέσματα του 2ου σταδίου της έρευνας την οποία διεξήγαγε την άνοιξη του 2021, για την εμπειρία των ασθενών με καρκίνο από τα μέτρα της κυβέρνησης και τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 κατά το 2ο και 3ο κύμα της, τον χειμώνα 2020-2021.

Θερινός εκπαιδευτικός κύκλος ανάπτυξης δεξιοτήτων συλλογών ασθενών

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Στο πλαίσιο του θερινής διάρκειας του κύκλου ενδυνάμωσης των συλλόγων ασθενών, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας υλοποιεί επτά νέα σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων από 15/06 έως 12/07. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν διαδικτυακά με δωρεάν συμμετοχή και τρίωρη διάρκεια.

Διαδικτυακή ημερίδα για τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση της ΧΛΛ

ΕΟΑΧΛΛ webinar: Την Τετάρτη 23 Ιουνίου η Ελληνική Ομάδα Ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΕΟΑΧΛΛ) θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο: "Σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της ΧΛΛ και υποστηρικτική φροντίδα των ασθενών". Η ημερίδα θα διεξαχθεί μέσω Zoom, στις 18:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Ι. Βαρδακαστάνης συμμετέχει στην αυριανή Διάσκεψη για το Mέλλον της Ευρώπης

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του EDF, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνης θα συμμετέχει αύριο στην εναρκτήρια ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Γνωστοποίηση ονομάτων ιατρών μελών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α

ΚΕΠΑ Γιατροί: Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο e-ΕΦΚΑ παγιώθηκε το αίτημα των ΑμεΑ για την άρση της ανωνυμίας των ιατρών των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ. και πλέον οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν το όνομα του ιατρού που εξέτασε το αίτημά τους μετά από αίτηση.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας για AstraZeneca: Οι φορείς να συμβάλλουν στην ενημέρωση των πολιτών

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: H Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλεί την πολιτεία, την επιστημονική κοινότητα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συμβάλουν συντεταγμένα στην υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη δεδομένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη σύμφωνα με τον ΕΜΑ ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Να διευθετηθεί οριστικά το κανονιστικό πλαίσιο των Covid-19 tests στα νοσοκομεία

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η έλλειψη ενός ενιαίου κανονισμού περί των υποχρεωτικών τεστ για τη νόσο COVID-19 στα νοσοκομεία δημιουργεί σύγχυση και ταλαιπωρία στους ασθενείς και τους πολίτες.