Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη [vid]

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη [vid]

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα (17/05) το νέο, εξειδικευμένο, on-line παιχνίδι γνώσεων για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2, διαθέσιμο ήδη στην εφαρμογή Diabetes Quiz Academy της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» που ξεκίνησε το 2019 με ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία και τουρνουά μπάσκετ σχολικών ομάδων, πήρε το 2020 ψηφιακή μορφή. Στην ουσία διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε ένα on-line παιχνίδι γνώσεων μέσω της ψηφιακής εφαρμογής Diabetes Quiz Academy, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και αλληλεπιδρώντας με άλλους παίκτες. Η επιτυχία και αυτής της προσπάθειας άνοιξε τον δρόμο για τις νέες εκπαιδευτικές δράσεις που ξεκινούν σήμερα Δευτέρα (17/05).

«Επιμένουμε ψηφιακά γιατί πιστεύουμε πως αυτό είναι το μέλλον, αυτό θα ταιριάζει σε ολοένα και ευρύτερα κοινά, ενώ η συγκέντρωση και η αξιολόγηση μεγάλου όγκου στατιστικών δεδομένων από το παιχνίδι θα βοηθάει τόσο εμάς όσο και την επιστημονική κοινότητα να εξελισσόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας, ο οποίος πρόσθεσε: «Μετά την επιτυχία της εφαρμογής, πηγαίνουμε ένα βήμα παρακάτω, εξειδικεύοντας τα παιχνίδια και την προσπάθειά μας. Έτσι, δημιουργήσαμε και υλοποιούμε δύο νέα παιχνίδια, ένα ειδικά για τον Διαβήτη Τύπου 2 που ξεκινά σήμερα, κι ένα στοχευμένο στον Διαβήτη Τύπου 1 που θα τρέξει στις αρχές Ιουνίου».

Το «Βάζουμε Τρίποντο στον Διαβήτη Τύπου 2», που ξεκινά σήμερα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

  • Κατά τη διάρκεια της πρώτης (17-21 Μαΐου) οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν στο κινητό ή το tablet τους εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 και στη συνέχεια θα καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών συναφείς με το εκπαιδευτικό υλικό.
  • Στη δεύτερη φάση (22-30 Μαΐου), οι παίκτες θα παίζουν online ο ένας εναντίον του άλλου και πάλι μέσω quiz γνώσεων σε ερωτήσεις συναφείς με τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2. Οι παίκτες που θα βρεθούν στην κορυφή της κατάταξης σε πόντους μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού θα κερδίσουν δώρα, τα οποία θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Πώς θα λάβετε μέρος στο παιχνίδι;

«Η διαδικασία για να μπορέσει κάποιος να παίξει το παιχνίδι είναι πολύ απλή, έτσι ώστε να είναι προσιτή σε όλους», σχολίασε η Γενική Γραμματέας της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κ. Μαρία Τριανταφύλλου η οποία περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας του παιχνιδιού αναλυτικά:

  • Το πρώτο που πρέπει να κάνει κάθε ενδιαφερόμενος είναι να ακολουθήσει τον σύνδεσμο https://sites.google.com/compettia.com/diabetes-awareness-association?InvGUID=56aea5a4-9568-4565-887c-4a0b1631e91e για να εγγραφεί.
  • Στη συνέχεια πρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή Diabetes Quiz Academy από App Store ή Google Play και μπορεί να παίξει.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι σημαντικότεροι λόγοι για να εντάξετε το περπάτημα στην ρουτίνα άσκησής σας

Αρτηριακή πίεση : "Ρύθμισέ τη", "Ζήσε περισσότερο"

Προσδόκιμο ζωής : Χάρτης σας επιτρέπει να μάθετε πως διαμορφώνεται στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΛΟΔΙ: Ενάντια στο πρόσφατο ΦΕΚ για αποζημιώσεις προϊόντων σακχαρώδου

Η απάντηση της ΕΛ.Ο.ΔΙ. στην απόφαση του ΕΟΠΥΥ να απομακρύνει από το Μητρωό των Αποζημιούμενων Προϊόντων ιατροτεχνολογικά προϊόντα Σακχαρώδου Διαβήτητύπου 1 ( 3) (αισθητήρες συνεχούς καταγραφής των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα) .

Έκθεση χειροτεχνίας από άτομα με αναπηρία

Στην έκθεση χειροτεχνίας από άτομα με αναπηρία που διοργανώνει το Κέντρο Εργασίας ΑΜΕΑ Α. Λιοσίων στο Μετρό Συντάγματος, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

ΕΣΑμεΑ: Η έλλειψη αίματος και οι υπομεταγγίσεις κοστίζουν ζωές!

ΕΣΑμεΑ: "Η Αιμοδοσία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον Εθνικό Σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης ώστε να μην διακινδυνεύσουν ζωές ή να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες λόγω κορωνοϊού", αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.