Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΚΕΦΙ: “Τα δικαιώματα ασθενών – Καρκίνος Μαστού” Συνέντευξη Τύπου

ΚΕΦΙ: “Τα δικαιώματα ασθενών – Καρκίνος Μαστού” Συνέντευξη Τύπου

ΚΕΦΙ: Οι ασθενείς έχουν δικαιώματα και πολύ λίγοι τα γνωρίζουν. Στην συγκεκριμένη ενημερωτική εκδήλωση θα δοθεί έμφαση στον καρκίνο του μαστού.

Συνέντευξη Τύπου πρόκειται να λάβει χώρα στις 11 Δεκεμβρίου από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών (ΚΕΦΙ), από τις 11.30 έως τις 13.00. Οι ασθενείς έχουν δικαιώματα και πολύ λίγοι τα γνωρίζουν. Στην συγκεκριμένη ενημερωτική εκδήλωση θα δοθεί έμφαση στον καρκίνο του μαστού. Ποια είναι τα δικαιώματα των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο μαστού; Ενημερωθείτε για τα δικαιώματά σας εδώ και επικοινωνείτε με την κοινωνική λειτουργό του Συλλόγου ΚΕΦΙ καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 10.00π.μ.-18.00μ.μ. στο τηλέφωνο 2106468222 (εσ.1).

ΚΕΦΙ: Ποιος είναι ο Σύλλογος ΚΕΦΙ;

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο. Ο στόχος αυτός πραγματώνεται με:

τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ:

 • Προγράμματος βασικής εκπαίδευσης νέων εθελοντών, διάρκειας 1 έτους, με τη συνεργασία και υποστήριξη του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής “ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΪΧ”.
 • Ομάδων συζήτησης και μοίρασμα εμπειριών.
 • Ομαδικής ψυχολογικής υποστήριξης.
 • Ατομικής ψυχολογικής υποστήριξης.
 • Ομάδων δημιουργικής απασχόλησης.

 

τη ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

 • Ομιλιών
 • Ημερίδων για την πρόληψη και την ενημέρωση σχετικά με τις επιστημονικές εξελίξεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου από εξειδικευμένους γιατρούς και επιστήμονες.
 • Εκπαιδευτικών σεμιναρίων για εθελοντές προνοιακού και κοινωνικού έργου.
 • Καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.


την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

 • Για τις ειδικές κοινωνικές παροχές υπέρ των ογκολογικών ασθενών.
 • Για τα ασφαλιστικά δικαιώματα που παρέχουν οι Ασφαλιστικοί Φορείς υπέρ των ογκολογικών ασθενών.
 • Για θέματα που αφορούν την κοινωνία σχετικά με τον καρκίνο (όπως η πρόληψη, το κάπνισμα, οι κοινωνικές προκαταλήψεις κ.λπ.).

 

την ΠΑΡΟΧΗ:

 • Κοινωνικής και προνοιακής φροντίδας στο σπίτι των ογκολογικών ασθενών
 • Ενημέρωσης και ψυχολογικής – συναισθηματικής υποστήριξης των ογκολογικών ασθενών στο Νοσοκομείο η στο σπίτι και των μελών των οικογενειών τους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΚΕΦΙ: Ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών υπό θεραπεία

ΚΕΦΙ Επιστημονική Ημερίδα «Αναζητώντας το φαινομενικά αδύνατο»

Ημερίδα για τον Παγκρεατικό Καρκίνο - Αναζητώντας το φαινομενικά αδύνατο

ΚΕΦΙ: Ημερίδα με θέμα "Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα" από το ΚΕΦΙ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πανικάρια Επιτροπή Εθελοντών Αιμοδοτών - Μάρτιος 2024

Ας συμβάλουμε όλοι μαζί στην εθελοντική αιμοδοσία είτε συμμετέχοντας άμεσα σ’ αυτήν είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας για το πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Βράβευσε τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις

ΕΟΑΚ: Μετά από δύο αναβολές πέρυσι (λόγω του εθνικού πένθους για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αττική) η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, βράβευσε τη Δευτέρα (19/2) τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ομοσπονδίας

ΕΣΑμεΑ: Παραβίαση του συστήματος προσλήψεων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στους ΟΤΑ

Η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται για την παραβίαση του συστήματος προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνιες παθήσεις και των μελών των οικογενειών τους σε προκηρύξεις για θέσεις των Ο.Τ.Α.

Συνέχιση Λειτουργίας Μικτού Κέντρου - Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα»

ΕΣΑμεΑ: Το αναγνωρισμένο Σωματείο με την επωνυμία Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία που λειτουργεί το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα», κάνει γνωστό ότι για την κάλυψη των κενών θέσεων δυνητικά ωφελούμενων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση-συμμετοχής